directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras, decidit a liderar i renovar Esquerra

El consell nacional dels republicans dóna el tret de sortida al procés congressual · La recerca del consens i la renovació organitzativa, els seus objectius immediats

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

L'eurodiputat i alcalde de la batllia més gran que ostenten els republicans -Sant Vicenç dels Horts- Oriol Junqueras, té previst explicitar en els propers dies el que és un secret a veus: que optarà a liderar els propers anys Esquerra Republicana amb l'objectiu de renovar-la de dalt a baix després del revés electoral registrat i la pèrdua de credibilitat de les històriques sigles sobretot entre l'electorat independentista. El diari Avui ho dóna per fet en la seva edició d'aquest dissabte, dia en què Esquerra celebra el seu Consell Nacional que dóna el tret de sortida al calendari del procés congressual per renovar la formació. Joan Ridao i Carles Bonet poden intentar -tot apunta que amb poques possibilitats- disputar-li el lideratge. Queda per veure en què es tradueixen els moviments de la qui al seu dia va ser una de les persones de màxima confiança d'Uriel Bertran, Elisenda Paluzié.
oriol junqueras erc esquerra europees
Comparteix
   


Etiquetes
Explica el periodista Marc Bataller en la seva crònica al diari Avui que 'els excel·lents resultats que Junqueras va obtenir a Sant Vicenç, i que li han permès desbancar el PSC de l'alcaldia, han estat el seu millor aval. Després de les municipals, ell i el seu equip van començar a treballar en dos fronts: en el municipal, per tancar un acord de govern amb ICV i CiU, i en el del partit, per poder aplanar el camí cap a la presidència'.

Sobre els jocs d'equilibris per configurar una candidatura, l'avui assegura que 'en aquest últim aspecte, Junqueras s'ha recolzat en dues persones de confiança: els vicesecretaris de l'executiva, Lluís Salvadó i Marta Rovira. Però Junqueras també ha rebut el vistiplau de dirigents destacats, com ara el mateix Joan Puigcercós i Ernest Benach. Aquestes últimes setmanes els junqueristes han intentat aglutinar totes les sensibilitats, i aquí és on han aparegut alguns problemes, que encara s'han de polir. 'Tot està bastant obert', alerta un militant d'ERC que ha anat a diverses reunions'.

Equilibris
 

Bataller explica que 'el quid de la qüestió és saber qui pot acompanyar Junqueras en la direcció, ja sigui en la secretaria general o en altres alts càrrecs. Una part de l'equip de l'eurodiputat considera que ha d'haver-hi una renovació total i que Junqueras ha de fer i desfer, sobretot pel que fa als llocs que tinguin més poder de decisió en el partit.

Ahir, en una entrevista en aquest diari, Benach recordava que com més cares noves hi hagi, més ràpidament es purgaran els errors del passat. L'expresident del Parlament, però, també va puntualitzar que Junqueras no és el candidat de ningú, perquè les famílies, que han estat la font dels problemes interns d'ERC, han de deixar d'existir.
 

Però després hi ha els altres protagonistes del serial. La portaveu parlamentària, Anna Simó, encara no té clar si participarà en la cursa per la secretaria general. Manté que, en cap cas, és el cavall de Troia a través del qual Puigcercós vol controlar la nova direcció, tot i que l'encara president d'ERC sempre l'ha considerada una de les dirigents amb més vàlua. En la balança que sospesa Simó, hi ha persones properes que li demanen que faci el pas i que així no es trenqui el cordó umbilical entre el Parlament i la seu de Calàbria.
 

En el marc d'aquestes converses, la federació de Barcelona també està jugant fort, perquè considera que en les últimes direccions ha estat arraconada i que ara ha arribat el moment en què les tornes han de canviar. Jordi Portabella ha passat el relleu a Oriol Amorós, el president regional de Barcelona. Amorós pretén ser secretari general i fer tàndem amb l'altre Oriol, en Junqueras. Però els barcelonins no descarten rebaixar les pretensions i aconseguir algun altre càrrec rellevant, encara que no sigui la secretaria.
 

I Joan Ridao? El secretari general en funcions està visitant les organitzacions locals per copsar si té prou suports. Aquests últims dies ha estat al Penedès i al Baix Llobregat per analitzar amb els militants els resultats del 22-M i per exposar-los el projecte de l'esquerra nacional, el de bastir una estratègia que vagi més enllà de l'independentisme i fixi les mirades en el centreesquerra. Ridao ha impulsat un manifest sobre aquesta filosofia i ha rebut algunes adhesions, com ara la de l'activista i impulsor del col·lectiu Els Altres Andalusos, Bienve Moya, i la del filòleg Francesc Codina' conclou l'extensa crònica del diari Avui.

 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Robert fletxa castelldefels
21 de juny de 2011, 01.25 h

#15 Fas molt de fàstic !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Anonimus fletxa Cerdanyola
20 de juny de 2011, 12.56 h

MILITANT D'ERC: Junqueres es un paio collonut, tot hi així no em sembla bé que algú que fa molt poc que és al partit passi a ser-ne president; es engegar altre vegada la màquina de trinxar carn i no ens podem permetre "cremar" en 4 dies algú de tanta vàlua. Per altre part seguim parlant de persones i no d'idees i polítiques, així no anirem bé. Ens hem de plantejar quin model d'ERC volem i com volem construir el país. Dir que som "independentistes" ja no és suficient, hem de tenir cl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
19 de juny de 2011, 12.51 h

Tens el meu vot per ser el proper President d´ERC !!!

Sort i prou baralles internes !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Gemma fletxa Arenys de Munt
19 de juny de 2011, 10.36 h

M'ENCANTA!
El trobo un tio fantàstic!
Anims!!!!!Tú pots!Jo crec que ens sorprendrà de bon grat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
19 de juny de 2011, 09.09 h

el paio del comenatri 15 quin idioma parla?? no l´entenc. Segur que es un d´aquests que lecelbren el dia 12 d´actubre, hahhahhahah


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
19 de juny de 2011, 09.07 h

dia 12 d´octubre dia de la subraça hispanica


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
19 de juny de 2011, 09.05 h

Espero que en Junqueras es doni compta que la gent que vota ERC no els votar per ser una opcio d´esquerres sino una opcio independentista. Evidentment hi haura gent que els votara perque son d´esquerres pero no son la majoria.
Si perden el contingut independentista (que es el que els hi ha passat) la gent votara altres opcions independentsites (que es el que els hi ha passat).
VISCA CATALUNYA LLIURE
Qui sera el lider que ens portara cap a una unificacio de totes les opcions independentistes? ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
19 de juny de 2011, 05.32 h

L'Oriol Junqueras ho te clar, és un independentista de veritat. Pero actualment ERC... perdó "Esquerra" s'ha convertit en una mena d'EE, una marca blanca del PSOE.
Eels actuals dirigents d'ERC només busquen el pacte amb el PSC (Partit Sucursalista Conservador). Prefereixen portar Catalunya a la decadència i seguir vivint de la demagògia d'Esquerres... Pactant amb la sucursal més conservadora que mai ha tingut la dignitat de votar a favor del Poble Català al congrés dels diputats.

Veig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Republicà fletxa Barcelona
19 de juny de 2011, 01.21 h

#15 Clar burro, al País Valencià on governa el PP no hi ha casi un 25% d´atur. Els Espanyolistes si que feu grans polítiques per crear ocupaciò.

I al PVno es que es tunegi el cotxe de manera legal el President del Parlament, sinò que hi ha la meitat de la cúpula del PP imputada per ser direcatment uns lladres i corruptes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
19 de juny de 2011, 00.54 h

Madre mia!!!, y este espantapajaros o hermano secreto de Torrente, quién coño es?. Que miedo da el gachón!!!!!, ya hemos tenido vastante con la nefasta clase política tripartítica con Carod Rovira ( Pérez Vélez ( natural de Teruel ) ), Puigrodeoso, Ridau-au-au, Benacho, etc,,, y demás chupadores de dinero del bolsillo de los catalanes para no hacer con ello mas que tunearse los vehículos de alta gama que llevan a costa de los ciudadanos, abrir "embajas-barretina" en el extranjero para ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 43
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.