directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Catalunya 'indignada' pren el carrer

Fins a 285.000 persones, segons l'organització, haurien participat a les marxes de Tarragona, Lleida, Girona i Barcelona d'aquest diumenge

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El 19J ja és una nova data de les que queda senyalada en els anals de la història de les mobilitzacions ciutadanes. Sota el lema 'El carrer és nostre, no pagarem la seva crisi', 285.000 persones -segons l'organització; 65.000 segons el Departament d'Interior i la Guàrdia Urbana- han marxat pels carrers de Tarragona (entre 6.000 i 10.000 persones, depenent de la font), Lleida (2.000), Girona (3.000) i Barcelona (entre 50.000 i 270.000 també depenent de la font) per clamar contra el sistema econòmic i contra uns polítics que asseguren que no els representen. En tots els casos les manifestacions s'han desenvolupat sense incidents, en un ambient festiu i reivindicatiu. A València, milers de persones van desfilar en diverses columnes humanes pel centre de la ciutat per rebutjar el pacte de l'euro i la corrupció del govern valencià.

Comparteix
   


Etiquetes
La marxa de Barcelona, la més multitudinària, ha sortit de la plaça de Catalunya, campament base de l'#acampadabcn, ha recorregut Via Laietana i ha finalitzat a Pla de Palau. Al llarg del recorregut s'han sentit consignes a favor de la vaga genereal, de l'absolució als detinguts del 15J pels incidents de davant del Parlament i s'ha entonat vàries vegades 'L'estaca' de Lluís Llach. 'No, no, no ens representen', 'En diuen democràcia i no ho és', 'Indigna't tu també' o fins i tot 'El pacte de l'euro, una puta merda', són alguns dels càntics que s'han cridant.

Salvador Lou, membre de la comissió de la manifestació i de la vaga general del moviment dels 'indignats' de la plaça de Catalunya, ha qualificat d''èxit' la mobilització i ha manifestat que des del moviment es demanarà als representats dels sindicats majoritarisi que 'convoquin una vaga general i abandonin la pau social'. En referència al conseller d'Interior, Felip Puig, li ha reclamat que posi 'fi a la campanya de criminalització' contra els 'indignats'.

Els organitzadors han convocat una nova assemblea al centre de Barcelona per dissabte vinent en què s'escoltaran les propostes que arribin des dels barris. 'Tot està per fer i tot és possible', s'ha pogut sentir al final del manifest d'aquest 19J. Entre els manifestants s'ha pogut observar la presència de Vicenç Navarro, catedràtic de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra, i la del president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres.

Girona també es mobilitza

La manifestació de Girona ha durat unes tres hores i s'ha anat aturant davant de diversos edificis, com bancs o una oficina dels Mossos d'Esquadra, i s'han llegit manifestos de crítica al sistema. La marxa ha començat a la plaça de Catalunya i ha acabat davant la seu de la Generalitat a Girona, on els 'indignats' han tancat la protesta amb un aplaudiment i el crit unànime de 'Som el poble, tenim el poder'. La manifestació ha estat l'acte més multitudinari del moviment a la ciutat des que va començar l'acampada a plaça Catalunya, que avui s'ha començat a desmuntar.

Fins a 10.000 persones a la manifestació de Tarragona

La manifestació convocada per l'acampada dels 'indignats' de Tarragona i la Plataforma per la Defensa dels Drets Públics ha acabat a la plaça de la Font de Tarragona amb un crits una vegada més per la dimissió del conseller d'Interior, Felip Puig, i una gran onada festiva que han desplegat els milers de participants a la marxa. Com ja s'havia anunciat, el recorregut ha portat els manifestants per davant de bona part de les seus dels organismes oficials i de les administracions, on s'han anat penjant pancartes. La primera, per una 'banca pública', ha estat per a la seu de 'la Caixa'; la de 'contra el frau fiscal' a la seu d'Hisenda, per 'la retallada de la despesa militar' al Ministeri espanyol de Defensa i també 'en defensa de la salut pública' a les parets de l'Hospital Santa Tecla o 'en defensa de l'ensenyament', a l'escola de les Teresianes de la Rambla Nova.

La participació ha superat les expectatives de l'organització, que així ho ha reconegut i ha agraït el suport dels tarragonins. El manifest final que havia de llegir l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, l'ha llegit finalment una ciutadana anònima de les Terres de l'Ebre. 'Hem de dir que no, que no seguirem davant dels grans poders però volem donar un gran saps endavant per la recuperació de la nostra democràcia. La democràcia no es votar només cada quatre anys!', ha acaba el manifest.

Lleida també s'indigna

La protesta ha començat a dos quarts de set de la tarda a la plaça més simbòlica pels indignats lleidatans, la de Ricard Vinyes, on ha acabat dues hores i mitja després a ritme de percussió africana. La ruta ha estat més llarga del previst, ja que finalment ha passat, sense incidents, per davant de les seus de la Generalitat, el govern espanyol, l'Ajuntament de Lleida, els sindicats i la Guàrdia Urbana. No hi han faltat crits, pancartes, confetti i fins i tot, minuts de silenci.


Al llarg de la protesta s'han pogut sentir les consignes ja molt pròpies dels indignats, la majoria en castellà: "no nos representan" o "menys policia i més educació". La Noemí, una de les portaveus, ha explicat que el moviment del 15 de maig tindrà aviat el document de mínims per començar les converses amb els polítics als quals els presentaran la llista de demandes sorgides de les assemblees. A Lleida, continuaran celebrant-se les reunions setmanals i també les assemblees de barris. El document de mínims es treballa a través de diferents grups de treball.

El final de la manifestació de Barcelona, davant del Parlament

Un cop acabada la marxa, un miler d''indignats' han anat fins les portes del Parlament i han cridat consignes com 'Felip Puig dimissió' o 'Que no, que no ens representen'. Una trentena d'agents dels Mossos d'Esquadra i 10 furgones han custodiat la cambra catalana fins que capa quarts de deu del vespre la concentració s'ha anat dissolent.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
Oriol fletxa Sant Pol
20 de juny de 2011, 21.35 h

#25 Perdona, però les hipoteques no es necessiten, i no t'apunten amb una pistola per signar el contracte.
Tampoc et forcen a que acceptis que et regalin el cotxe i els mobles, dincs del preu, es clar. Quan era aixi tothom content. Au va.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Anna fletxa CAT
20 de juny de 2011, 20.54 h

#21 Ivan, et sonen Lerroux, i l'Orwell? has llegit mai dels cronistes del segle XVI creant el mateix moviment anticatalanista i demagog que tu ara?. Podries dir-me en qui penseu quan parleu d'expropiacio?
a la meva familia ens ho va fer en paquito, si, aquest dictador que volia la mateixa ecspaña unida que tu i els teus, aixo si, sense bandera. Ara ho fa un tal chavez a Venezuela, un de tants paisos que ha espoliat, castrat i d'altres fets democratis el teu pais imperialista.
Vols un exemple ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Anna fletxa CAT
20 de juny de 2011, 20.33 h

#26 En quant a aixo dels privilegis, ningu, faci la feina que facia hauria de poguer traspassar un sostre.
Pero sovint hi fiquen al mateix cabas a tothom, i a diari sento que tots els empresaris son milionaris i lladres i res mes lluny de la realitat.
Tambe veig que es critiquen molt els privilegis pero no dubten en endeutar-se fins les dents per viure igual que a qui critiquen.
Ves per on, som molts els que tenint una mica d'estabilitat economica(perque en ho guanyem i ho suem)per principis i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Anna fletxa CAT
20 de juny de 2011, 20.17 h

#25 Miri, d'entrada es voste un demagog mes. Perque aquesta facilitat per faltar el respecte i mentir?
Aixo es un costum i res mes logra crear mala maro. Miri jo vaig estudiar amb beques i entretant treballava i estalviava. No he volgut mai tenir cap casa ni pis en propietat, tot i que molts bancs m'ho han oferit, pero no ha estat la meva opcio personal. Si he volgut viatjar, he estalviat primer, i son molts els estius a casa, el que no faria mai es anar-me'n al Carib i pagar-ho despres i amb ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
20 de juny de 2011, 18.56 h

#16 Justa la fusta. Això que diu Vostè és el que haurien d'exigir els indignats i la resta de la societat, i junt amb els indignats, els polítics que al damunt encra es queixen quan s'intenta dir-los prou als seu privilegis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
20 de juny de 2011, 18.54 h

#24 Si Vostè no ha necessitat mai una hipoteca, si Vostè encara té quatre calerons com per portar el menjar a taula, si Vostè es pot estar d'anar a la plaça a comprar perquè disposa d'un rabost ple a vessar que l'estalviï d'anar a raure a Càrites, i si Vostè no li han robat (perquè de desdonament per impagament d'hipoteca, jo en dic robar) el pis després d'haver estat pagant durant un munt d'anys, després haver-ne pagat el doble del què realment valia, per culpa dels voltors de ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Anna fletxa CAT
20 de juny de 2011, 15.59 h

#23 Estic amb tu, jo tambe estic indignada, fa molts anys que ho estic i sempre lluitant.
Ara be, trobo que si estas indignada contra l'opressio ecspañola has triat mal els companys de lluita.
D'entrada aquesta no es la nostra lluita, el que faci o no el conjunt de l'estat imperialista ecspañol a nosaltres se'ns refot. El que hem de lluitar es per tenir estat a la nostra nacio, i aleshores triar amb referendums que i com volem viure-hi a la nostra terra.
Els ecspañoles sempre ens estan foten... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
teresa fletxa BCN
20 de juny de 2011, 15.21 h

Jo era a la manifestacio d'ahir i a la del 10 de juliol.

Jo soc independentista I TAMBE ESTIC INDIGNADA. I estic indignada perquè soc independentista, entre altres coses. I estic indignada parquè un govern de CiU utilitzi els mateixos mètodes policials que la policia repressora espanyola...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Ivan fletxa Avinyó
20 de juny de 2011, 14.57 h

Perdó, volia respondre a #20 , obviament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ivan fletxa Avinyó
20 de juny de 2011, 14.56 h

#19 Alguna cosa sí sé perquè jo hi era a la manifestació. Vols que et contesti punt per punt? Cap problema. Parles d'ecspanyols i de moviments com en temps de Franco. Em pots recordar alguns d'aquests moviments sisplau? En quant al tema espanyolista, és graciós perquè aquí molts els (ens) acuseu d'espanyolistes i a Madrid de poc menys que de proetarres. Una mica contradictori, no? Demagogia barata? Algun exemple concret, sisplau? Sobre que tot això s'hagi organitzat des d'un despatx (s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.