directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Uriel Bertran vaticina un escenari de ‘tensió social’ a Catalunya si CiU segueix apostant per un pacte amb el PP

Solidaritat clou la seva primera escola d’estiu amb un debat sobre la construcció europea de nous estats com Escòcia, Euskadi i Catalunya

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La jove formació independentista Solidaritat Catalana per la Independència, ha celebrat aquest cap de setmana la seva primera escola d’estiu a La Molina. Xerrades sobre la situació límit a la qual es troben immersos els Països Catalans o la sostenibilitat ambiental del país. Un dels actes més concorreguts va ser el debat sobre Euskal Herria, Escòcia i Catalunya com a futurs estats d’Europa. El secretari general i impulsor de SI, Uriel Bertran, va vaticinar un clima de forta tensió social si Convergència s’aferra a un pacte amb el PP i oblida l’estat propi com a via de solució pels problemes de Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
En aquesta conferència, Martín Aramburu, ex diputat d’Eusko Alkartasuna i impulsor del Foro de Debate Nacional -embrió de Bildu- va descriure els principals handicaps amb els que es troba el nacionalisme al País Basc. D’entre ells, el fet que els mitjans de comunicació majoritàriament no siguin nacionalistes i unes fronteres polítiques complicades. ‘O Batasuna s’integra a la política o dones la raó a aquells que diuen que només es pot aconseguir el teu objectiu a través de les armes’. Aquesta ha estat una de les seves màximes, per això ha remarcat la importància de l’èxit electoral de Bildu i que seria un error un possible canvi en el TC per tal de prohibir la seva representació a les institucions. Una situació que amb el previsible canvi de govern a l’Estat espanyol es podria donar.
 
Xavier Solano, ex assessor de l’SNP escocès, ha parlat de com l’Scottish National Party ha passat de ser un partit d’oposició durant setanta anys a ser partit de govern amb majoria absoluta. A diferència de Catalunya ha destacat com a positiu pel cas escocès la cultura política britànica i la ‘forta tradició democràtica’ amb un Tribunal Suprem i amb un Parlament Britànic que ja han declarat públicament que no s’oposarien a la independència d’Escòcia si així es demanés via referèndum. A més, de la ‘independència real’ dels mitjans de comunicació britànics que no depenen de subvencions públiques. Finalment, ha insistit que a Escòcia ‘la independència no és l’eina sinó l’objectiu’ atès que aquest és aconseguir una millora de la vida dels escocesos a través de la independència.

Finalment, Uriel Bertran, va explicar que l’aparició de nous estats després de la Segona Guerra Mundial es fonamenta en què el ciutadà veu més avantatges que inconvenients al fet de viure en un estat propi. La conjuntura global, un món sense conflictes bèl•lics, mercats globals i democràcies consolidades és el marc estructural adient per consolidar aquests processos. En aquest sentit, va destacar que ‘l’independentisme va en el sentit de la història i no en contra com ens volen fer creure’. Referint-se a la situació de Catalunya, Bertran va defensar que el 10J ha tingut una cristal•lització en aquest darrer cicle electoral. En primer lloc, amb l’aparició de SI i la seva consolidació com a opció independentista que defensa la confrontació pacífica amb l’Estat espanyol i amb l’autonomisme. I en segon lloc, expulsant l’espanyolisme que representa el partit socialista de la Generalitat.

En clau de futur, el Secretari General de SI, va vaticinar que Catalunya va cap a un escenari de creixent tensió social que només es pot abordar de dues maneres. O bé, amb el que ha anomenat com a Pacte d’Ordre entre CiU i PP o que CiU decideixi abandonar la via autonomista i aposti per l’Estat Propi.

La direcció nacional de SI va fer entrega del primer Premi Solidaritat a Jennifer Dempsie, periodista i assessora del primer ministre escocès Alex Salmon, realitzant, d’aquesta manera, un homenatge al poble escocès. Dempsie ha agraït el guardó i ha recalcat que tot i estar molt contents amb la majoria absoluta tenen una gran responsabilitat i molta feina fins assolir els seus objectius. També va destacar la feina del Partit Nacionalista Escocès i la seva credibilitat davant d’independentistes i no independentistes. Una qüestió que va merèixer la confiança en forma de majoria absoluta. L’entrega del premi ha anat a càrrec del President de SI, Toni Strubell, i del Secretari General, Uriel Bertran.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Pau Miserachs fletxa Barcelona
2 de juliol de 2011, 22.45 h

La tensió ja existeix. I s'agreujarà si tenim eleccions anticipades i guanya el PP. Tant sols hem de veure el que està passant a Mallorca i València sota el govern del PP. La fiabilitat i la credibilitat no existeix aen l'actual ramat de polìtics. El poble vol foc nou, democràcia directe i participativa, transparència, informació oberta de tot el que es discuteix i es decideix, pluralisme real, frenar la corrupció, els abusos, les marginacions i més llibertat. Això és el que vol dir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
carme fletxa barcelona
21 de juny de 2011, 20.24 h

No crec que la comparació de crear un bildu a la catalana ho entengui tothom.La majoria de la gent es creu que bildo es ETA disfrassada.Crec millor parlar sempre d'una força aglutinadora de l'independentisme politic i social. Tan de bo totes les forçes independentistes del nostre país s'aglutinessin. Aixi tindriem 68 diputats i es podria proclamar l'independencia. VISCA CATALUNYA LLIURE D'ESPANYA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 de juny de 2011, 17.18 h

Doncs, si no voleu que a CIU no li quedi altre remei que caure en braços del PP (o convocar noves eleccions?), cal donar-li suport en l'aprovació dels pressupostos!! Si els diners no hi són, doncs no hi són i els pressupostos, una mica cap aquí, una mica cap allí, han de retallar. Abans de carregar-nos els pressupostos d'aquest any, cal mirar si poden ser uns altres de gaire diferents!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Laura fletxa Poble Nou
20 de juny de 2011, 15.57 h

He assistit a l'Escola d'Estiu de SI. Magnífic. Molta gent, molt d'entusiasme, idees noves i molt bon rotllo. Així es va endavant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
20 de juny de 2011, 11.29 h

PP=enemics de Catalunya.
Com un partit autoanomenat nacionalista pot pactar amb els enemics de Catalunya??
QUINA VERGONYA!!!
La sanchez camacho reclama el compliment de la sentencia del TC en temes linguistics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 de juny de 2011, 11.15 h

Jo li recordaria al "listillo" que CiU no té majoria absoluta, i per tant, amb algú ha de fer pactes per tirar endevant el Pais, i si, ja és ben trist que sigui justament l'espaÑÑolista PP que demostri tenir més sentit de la responsabilitat, llevat de'n Jan Laporta, que una vegada deslliurats dels cridaners de S I ha donat mostres d'autèntic patriotisme, que no pas la resta de la oposició, més interessada en "estratègies" de vol gallinaci que en tirar endevant un Pais que per cert, e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 de juny de 2011, 09.23 h

Trobo molt bé d´anar promovent actes de caire internacional que ens ajudin a coneixer i/o apendre d´altres futurs estats, i a la vegada de donar-nos l´oportunitat d´explicar la situació real de Catalunya. Anims i endavant


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.