directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

Ciutats, empreses i organitzacions amb domini propi a Internet

L'ICANN obre la porta a infinites combinacions de les adreces

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Actualment hi ha una vintena de dominis genèrics a Internet, com el '.com', el '.net' o el '.cat'. Aquest dilluns l'ens que regula les adreces de la xarxa, l'ICANN, ha decidit en una reunió a Singapur que es flexibilitzarà de manera considerable el registre d'aquests dominis. Ciutats, empreses i organitzacions podran sol·licitar els seus propis dominis a partir del gener de l'any que ve. Així doncs, hi haurà la porta oberta a infinites combinacions d'adreces. Podem imaginar-nos, per exemple, direccions com 'girona.noticies', 'magradael.paambtomaquet' o 'bicicletes.bcn'. De totes maneres, per fer la sol·licitud caldrà pagar uns 130.000 euros. A més a més, caldrà provar la legitimitat de la demanda.

Comparteix
   


Etiquetes
L'ICANN (Corporació d'Internet per a l'Assignació de Noms i Nombres, sigles en anglès) ha decidit aixecar la restricció de fer servir dominis genèrics com el '.com', el '.net' o el '.cat'. A partir del 12 de gener de l'any que ve qualsevol ciutat, organització o empresa podrà sol·licitar registrar el seu propi domini. A finals del 2012 es coneixerà la resolució i serà a partir de llavors quan l'espectre d'adreces d'Internet creixerà de manera considerable.

"Avui hem fet història. És l'alba d'una nova era. S'ha obert el sistema d'adreces d'Internet", ha afirmat el president i conseller delegat de l'ICANN, Rod Beckstom, en una roda de premsa.

Segons informa l'agència Reuters, la mesura s'ha vist com una gran oportunitat per guanyar més control de la seva presència a Internet. El gegant japonès Canon, per exemple, ja ha dit que planeja presentar una sol·licitud per registrar el '.canon'.

Fer una sol·licitud costarà 185.000 dòlars, uns 130.000 euros. Tothom qui vulgui en podrà presentar una si bé caldrà que demostrin que la demanda és legítima. ICANN contractarà consultors que s'encarregaran d'estudiar totes les demandes.

A banda dels dominis genèrics, avui dia n'hi ha uns 250 de territorials, com '.es', '.uk' o '.cn'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.