directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 12:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La Universitat Jaume I de Castelló i Escola Valenciana creen una unitat d'educació multilingüe

El rector de la UJI, Vicent Climent, defensa del model plurilingüe de l'entitat com el més 'rigorós pedagògicament'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La Universitat Jaume I (UJI) de Castelló i Escola Valenciana han signat un acord per a crear la unitat d'educació multilingüe de Castelló, segons ha informat l'entitat. L'organisme es dedicarà a la investigació en matèria d'aprenentatge en contextos multilingües, formarà docents per a l'educació multilingüe i complementarà la recerca acadèmica de la universitat amb l'experiència de camp al centres de l'entitat cívica. Durant la presentació, el rector de la UJI, Vicent Climent, ha demanat 'consens' en matèria educativa front al nou model únic d'educació trilingüe del govern valencià. Climent ha defensat el model presentat per Escola Valenciana, que ha qualificat com 'rigorós pedagògicament'.
La nova unitat d'educació multilingüe de Castelló se suma a la que Escola Valenciana i la Universitat d'Alacant mantenen i que va donar com a resultat el pla estratègic d'educació plurilingue presentat el darrer 26 de febrer. L'entitat ha remarcat que aquest model compta amb el consens de sindicats, universitats i centres educatius.

El portaveu de l'organisme a la Universitat d'Alacant, Vicent Brotons, ha assistit a l'acte, i ha insistit a demanar 'un pla plurilingüe real, aprofitant l'experiència d'èxit dels programes bilingües d'ensenyament en valencià'.

Noves mobilitzacions contra el model únic educatiu a la tardor

El president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, de la seva banda ha destacat la importància de l'acord perquè 'situa el debat on ha d'estar, en el marc de la ciència, del rigor pedagògic', ha dit.
Moreno ha afegit que Escola Valenciana 'continuarà apostant per la mobilització des del primer dia de curs del mes de setembre, però ho farà generant també respostes amb valor científic, respostes amb el segell de qualitat que ens aporta la tasca conjunta amb la Unitat per l'Educació Multilingüe'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi fletxa Bcn
21 de juny de 2011, 20.30 h

Molta sort i a veure quant dura !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.