directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Salgado explica el nou sistema de finançament, de nou, sense donar xifres

Anuncia que la crisi ha afectat els comptes públics i les entregues a compte a les autonomies quedaran reduïdes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La vicepresidenta econòmica espanyola, Elena Salgado, ha comparegut avui al Congrés espanyol per tal d'explicar més profundament el nou sistema de finançament. L'explicació, però, ha decebut perquè Salgado continua sense donar xifres, fet que ha motivat crítiques furibundes per part dels populars i de CiU. La reforma legal per la posada en marxa del nou model es tramitarà al Congrés espanyol 'en les pròximes setmanes', després que s'aprovi al Consell de Ministres espanyol. Així ho ha dit durant la seva compareixença a la Comissió d'Economia i Hisenda a petició pròpia per explicar el model aprovat el passat 15 de juliol al Consell de Política Fiscal i Financera. També ha avançat que les entregues a compte a les autonomies el 2010 es reudiran per la crisi.

Comparteix
   

Salgado ha defensat el nou sistema de finançament al Congrés perquè totes les comunitats autònomes sortiran guanyant amb el canvi. Per Salgado el model garanteix la integració al model de l'augment de la població des de 1999, que els recursos per accedir als serveis públics fonamentals són iguals per tots els ciutadans independentment del territori on visquin i que redueix significativament les diferències en el finançament per càpita.

Salgado ha aprofitat aquesta cita amb la Cambra per fer balanç de tot el procés negociador i també ha detallat tots els canvis que suposa el nou model. En aquest instant, ha volgut agrair la tasca del seu predecessor, Pedro Solbes, que ha recordat, va mantenir més de 100 reunions amb els diferents territoris per avançar en el nou model.

Salgado ha detallat que un cop s'aprovi el sistema al Congrés es convocaran les comissions mixtes entre l'Estat i les comunitats autònomes per aprovar els projectes de llei de cessió de tributs.

Recaptació per sota de les previsions


La vicepresidenta econòmica ha apuntat que el deteriorament de l'economia s'ha traslladat als comptes públics i que per aquest motiu les entregues a compte a les autonomies en el 2010 quedaran reduïdes. Salgado ha puntualitzat que amb el nou model s'afegiran els recursos addicionals que no s'hagin pogut entregar.

Fins el moment la recaptació tributaria en el 2008 es va situar per sobre del que es preveia i 'previsiblement' amb la del 2009 passarà el mateix, que quedi per sobre del que preveuen els pressupostos.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
26 d'agost de 2009, 17.43 h

La ùnica xifra que ha donat la Salgado és que les comunitats autònomes haurán de retornar 6.000 milions d'€ que l'estat els ha donat de més. Quant ens tocará als catalans?....mira tú si n'és de bó el finançament que el tripartit ens vol vendre com una maravella del mon mundial.



Ja ho va advertir CiU que aixó podria passar!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 d'agost de 2009, 13.03 h

On és la boleta, on és la boleta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.