directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 17:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Marc Parrot ret homenatge a la Nova Cançó en el seu 50è aniversari

L'espectacle '50NC Lletra i Música', que recorrerà el Principat i les Illes, també visitarà Euskadi i Galícia

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'espectacle 50NC, Lletra i Música serà l'encarregat d'obrir aquest vespre el Festival Acústica de Figueres amb un homenatge a la Nova Cançó en el seu cinquantè aniversari. Aquest és un dels actes que s'han programat al llarg d'aquest any per commemorar el naixement d'aquest moviment cultural i reivindicatiu que va tenir lloc a Catalunya fa ja cinquanta anys. El músic Marc Parrot (vídeo), responsable de la direcció musical, interpretarà temes com A Margalida de Joan Isaac, De mica en mica de Joan Manuel Serrat, Homenatge a Teresa d'Ovidi Montllor, El comptador d'estrelles de Sisa o Què volen aquesta gent de Maria del Mar Bonet.
50nc nova cançó marc parrot
Comparteix
   

La direcció musical i la interpretació és a càrrec de Marc Parrot, acompanyat a l’escenari per Joan Anton Mas a la bateria; Marc Prat al baix elèctric i al contrabaix; Dani Ferrer al piano acústic, teclats, trompa i cors; Lluís Cartes a l'acordió, teclats, percussió i cors, i Camilo Pérez a la guitarra. La dramatúrgia és responsabilitat del director de teatre i escenògraf Ramon Simó, que amb una posada en escena senzilla però original donarà coherència i sentit a l’espectacle.

El concert és una producció del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, a través de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC); del Festival Acústica de Figueres; del Mercat de Música Viva de Vic, i del Festival Barnasants.

50 anys de la Nova Cançó

En el marc d’aquest aniversari, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació editarà un cançoner amb les 100 partitures més rellevants; organitzarà una exposició al Museu d'Història de Catalunya i ha cedit a una trentena de cineclubs catalans la còpia restaurada del documental La Nova Cançó, així com d’altres films sobre aquest fenomen que pertanyen al fons de la Filmoteca de Catalunya.

El Departament també ha col·laborat amb la publicació del llibre Els setze Jutges, Raimon i els seus contemporanis,escrit per Joaquim Vilarnau, i ha donat suport a l’espectacle familiar del músic Carles Belda que produeix el Mercat de Música Viva de Vic.

Gira de l’espectacle

Hi ha programada tota una gira a partir d'aquest vespre que se celebra l'estrena a Figueres que portarà l'espectacle a recòrrer el Principat, les Illes Balears i fins i tot a visitar Euskadi i Galícia. Podeu consultar el calendari de concerts aquí.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#1

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.