directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Catalunya destina menys ajudes a les seves empreses que Extremadura o Castella

CCOO denuncia que l'ICF no fa prou per evitar la destrucció industrial

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El sindicat Comissions Obreres de Catalunya (CCOO) ha demanat 'reformes urgents' a l'Institut Català de Finances (ICF), ja que aquest organisme financer 'no està exercint el seu paper de paracaigudes' per frenar la destrucció de teixit industrial a Catalunya. El secretari d'acció sindical de CCOO a Catalunya, Simón Rosado, ha lamentat que actualment l'ICF estigui mobilitzant menys recursos per enfortir el teixit productiu de les empreses catalanes que algunes comunitats autònomes que no tenen el volum d'activitat econòmica de Catalunya. El sindicat creu que aquesta tardor 'centenars d'empreses poden caure' si l'ICF no ajuda a resoldre els problemes de liquiditat.
institut català finances icf
Comparteix
   

Rosado ha xifrat en uns 800 milions d'euros els ajuts que l'ICF ha posat a disposició de les empreses en forma d'avals i altres instruments financers en el darrer any, mentre Castella La Manxa ha destinat recursos per valor de 1.200 milions, Extremadura uns 900, i Castella i Lleó uns 600. Aquestes dotacions no sempre acaben arribant a les empreses ja que finalment han de ser executades mitjançant una entitat financera, ja sigui un banc o caixa d'estalvis, que, segons el sindicat, no estan ajudant a recuperar el flux del crèdit.

Tots els indicadors econòmics informen, segons el sindicat, que la situació de la indústria a Catalunya pot empitjorar més, i que 'no s'ha tocat fons ni de bon tros', ha afirmat Noel Climent, coordinador de l'estudi 'Situació Sectorial de Catalunya i Propostes', realitzat per CCOO de Catalunya. Des del seu punt de vista, s'està produint una ruptura del teixit productiu i no només en empreses i sectors madurs, també en activitats que incorporen major valor afegit, així com la frustració de projectes empresarials viables com a conseqüència de la manca de liquiditat.

Pel sindicat, res fa pensar que les coses poden canviar en un termini de tres mesos, i tot apunta que la situació financera de les empreses segueix sent el principal problema, seguit de l'evolució de la demanda. Les mesures engegades per les diferents administracions han tingut 'escassos resultats'. Quant a la destrucció d'ocupació, CCOO de Catalunya creu que un terç de les suspensions de contractes poden derivar en rescissió, tot i que la major destrucció d'ocupació se segueix produint mitjançant els acomiadaments individuals, que representen gairebé el doble que la que es produeix per mitjà dels expedients de regulació d'ocupació (ERO).

A banda dels canvis a l'ICF, CCOO proposa el desenvolupament amb 'caràcter urgent' de la Llei de Política Industrial, aprovada el passat 17 de juny de 2009 pel Parlament de Catalunya, així com dur a terme una reforma de la formació professional, per adequar les ofertes formatives a les necessitats de les empreses.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
6 de setembre de 2009, 16.49 h

Prou feina que té el tripartit en repartir-se els presupostos que encara voldreu que deixin algun euro per ajudar a les empreses.



A més, despues d' "ajudar" als sindicats amb milions d'euros, ja no n'hi ha ni un al calaix.



Que en sou de desagraïts!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.