directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Estudiar a la universitat serà més car el curs vinent

Les taxes universitàries pujaran un 7,6% i el Govern destinarà el 25% de la recaptació a donar beques als estudiants

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els universitaris hauran de pagar un 7,6% més per crèdit el proper curs, el màxim que permet el govern espanyol, segons han confirmat a l'ACN fonts de la Secretària d'Universitats. Això equival a entre 64 i cent euros més per curs. Aquest augment equival a l'Índex de Preus de Consum (IPC) interanual, 3,6%, més quatre punts. Les mateixes fonts han explicat que el 25% d'aquest augment en la recaptació servirà per crear un nou sistema de beques per als estudiants universitaris, el primer d'aquestes característiques gestionat per la Generalitat. Aquesta és la proposta feta per Universitats que encara ha de ser aprovada pel Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) i, posteriorment, pel propi Govern.
classe català universitat
Comparteix
   


Etiquetes
Altres fonts que han participat aquest dimarts en la reunió entre la Secretaria i el Consell d'Estudiants de Catalunya (Ceucat) han explicat a l'ACN que la proposta també inclou que els estudiants puguin pagar els seus estudis en mensualitats, que el doctorats no hagin de pagar la defensa de tesi cada any sinó només l'any que realment la defensen i que els universitaris que repeteixen per tercera vegada una assignatura hagin de pagar fins a un 60%.

A banda del 7,6%, les universitats també han de fixar les seves taxes de matriculació, aspecte on la Generalitat no marca un límit i són els centres els que decideixin quant sumen al 3,6% de l'IPC.

El president del Ceucat, Jordi Codony, ha valorat negativament que el Govern hagi optat per augmentar les taxes fins el màxim que permet el govern espanyol i ha lamentat que es complirà la seva previsió de que finalment els estudiants acabin pagant un 13% més el curs que ve.

Tot i això, ha valorat positivament la proposta de creació del sistema de beques per als estudiants que més ho necessitin, que es pugui fer el pagament mensual i que els doctorats només hagin de pagar la defensa de la tesi una vegada.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.