directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 07:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Unionistes radicals intenten rebentar la convivència a Irlanda del Nord en els pitjors disturbis de la dècada

Un fotògraf ferit de bala a la cama · La força dels Voluntaris de l'Ulster ha topat amb la resistència activa de dissidents de l'IRA

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Per segona nit consecutiva s'han registrat enfrontaments entre republicans i unionistes als voltants de Short Strand, un enclavament catòlic a l'est de Belfast, situat en una zona majoritàriament protestant. Un reporter gràfic de l'agencia Press Associaton ha estat ferit a la cama amb trets d'un arma de foc i ha estat hospitalitzat, segons han informat fonts policials a la capital nord-irlandesa. Segons la policia, al voltant de 700 persones han participat en els disturbis de dimarts, on altres dues persones van resultar ferides amb cremades. En els que s'han qualificat com els pitjors disturbis a la zona dels últims deu anys s'han llançat bombes incendiàries, coets i petards contra la policia. El mes de juliol es preveu especialment calent per les marxes orangistes que commemoren el domini britànic dels comtats irlandesos del nord.



Comparteix
   


Etiquetes
La policia va muntar un fort dispositiu i va utilitzar canons d'aigua per dispersar als manifestants i va demanar als periodistes que s'apartessin del lloc per la seva pròpia seguretat.

El ministre principal d'Irlanda del Nord, Peter Robinson, i el seu segon, l'històric Martin McGuinness, han condemnat amb fermesa els disturbis. 'En un moment que molts estan treballant durament per construir un futur millor per Irlanda del Nord, és decebedor i molt preocupant veure com torna als nostres carrers tal volum de violència', va dir Robinson.

McGuinness va afirmar per la seva banda que 'una petita minoria està decidida a desestabilitzar les nostres comunitats' i va agregar que 'ens i els permetrà que ens arrosseguin al passat'.

El Sinn Féin, antic braç polític de l'inactiu Exèrcit Republicà Irlandès (IRA), ha culpat dels incidents al grup paramilitar Força de Voluntaris de l'Ulster (UVF), al que acusa d'atacar primer els residents catòlics de Short Strand.

Segons l'alcalde de Belfast, Niall O Donnghaile -del Sinn Féin-, individus emmascarats i vestits amb roba de camuflatge van llançar un atac 'clarament orquestrat i premeditat a la zona', el que va provocar també, va dir, diversos ferits entre els residents catòlics.Pel representant del Partit Unionista de l'Ulster (UUP) a la zona, Michael Copeland, els enfrontaments van començar després que grups de catòlics ataquessin diverses cases protestants de Short Strand.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
J. soler fletxa Granollers
23 de juny de 2011, 07.15 h

Utilitzant la imaginació fem un exercici mental consistent en comparar a qui se semblaria, de Catalunya la força política de Irlanda del Nord que lluita perquè aquest petit trós d''Irlanda segueixi sent una provincia mes d'Inglaterra

a) la CUP
b) ERC
c) CiU
d) IC-V
e) SI
f) Laporta

Al PSOE i al PP no els poso perquè el supòsit el faig amb partits catalans, els espanyols no compten per aquest supòsit per raons obvies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.