directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern alerta Renfe: "Cal passar dels compromisos als fets"

La Generalitat valora "molt negativament" el funcionament de Renfe

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que aquest dimarts ha parlat en qualitat de portaveu del Govern, ha valorat "molt negativament" el funcionament del sistema de rodalies Renfe, després de l'incident de l'Euromed, i ha alertat que la societat ja està "cansada" d'un sistema que "ha petat". Huguet, que s'ha mostrat especialment contundent amb aquesta qüestió, ha reiterat el què aquest dilluns ja va expressar el president José Montilla, que cal que "l'estat passi dels compromisos als fets" i, de collita pròpia, ha concretat que cal que l'estat "posi el què ha de posar, que són els diners".
renfe estació sants cues avaria
Cues a l'estació de Sants

Comparteix
   


Etiquetes
Si bé Huguet ha reconegut que, aquesta vegada, Renfe "ha corregut" a solucionar el problema de l'Euromed i "ha estat més diligent que en altres ocasions", també ha volgut deixar clar que "l'incident també ha estat més gruixut que en altres ocasions". Per això, ha criticat de nou que "un sistema de transport al qual se li ha marginat la inversió durant anys, ara estigui provocant el què està provocant".

El Govern considera que Catalunya "necessita ser compensada amb inversions" i que, per tant, ja no es tracta d'una qüestió de traspassos de competències. "Si no hi ha una compensació del dèficit crònic d'estoc de capital públic que rep Catalunya, en aquest cas en transport ferroviari i viari, el traspàs no solucionarà res"; seria, ha subratllat el conseller Huguet, "un caramel enverinat".

Amb tot, el Govern s'ha mostrat "conscient" que "el primer que cal" és continuar reclamant a l'Estat, que és l'administració titular de les instal·lacions ferroviàries, que posi "el què ha de posar" que són "els diners per millorar aquestes infraestructures".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
. fletxa .
27 de juny de 2007, 11.18 h

El drama és que el govern de Catalunya no té instruments per passar dels fets a les paraules. L´estatut ho deixa tot en mans de Madrid i els catalans només podem aspirar a pidolar i a que el governant de torn a Madrid tingui bona voluntat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Núria fletxa tossa
27 de juny de 2007, 10.41 h

Mireu que esta fent la erc al www.singulardigital.com, votar en contra de les propies esmenes per que el psoe no perdi votacions,això no es seguidisme es fusió directament,enteneu perque som molts els que estem emprenyats!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
merce fletxa barcelona
27 de juny de 2007, 10.37 h

L'Huguet te raó. Si aquesta fos una incidència aïllada, hauríem de fer atenció als perquès específics. Però no ho és. Que algú es miri que ha passat ara però el gruix del problema està en fer front amb recursos econòmics, que han de venir d'on ens els han estat treient, i una relació de prioritats immediatament als problemes de amb els ferrocarrils que l'estat español ens està causant. I algú hauria de denunciar als responsables, càrrecs polítics i funcionaris o no, de les omi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Núria fletxa tossa
27 de juny de 2007, 10.32 h

No penseu fer cap comentari o petita noticia de l'entrevista a l'avui de carretero? es mès no penseu entrevistar-lo tambè forma part d'erc,però clar vosaltres sou d'una part d'erc,dels 1000 i picu signants de reagrupament no en parlem no? pero un moviment que començava de zero si, si sou una pagina que informa d'erc que ja ho sabem tots tambè en formem part tots aquells que no ens agrada la cupula actual!L'he fet aquí perque no sabia on posar aquest comentari!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.