directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

L'alcalde d'Arenys lliura l'informe que volia Interior per aturar la manifestació de Falange

Saura, Boada i Delort hauran de decidir si s'ajorna la marxa o es permet

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha entregat aquest dijous a Joan Boada l'informe que demanava el Departament d'Interior en el qual el consistori demana que s'ajorni la manifestació de la Falange del pròxim dia 13 a aquest municipi per possibles aldarulls i per la 'perillositat que encarna'. 'És un argumentari', ha dit l'alcalde, 'prou vàlid perquè s'ajorni la manifestació de la Falange' que coincideix amb el referèndum independentista. Móra ha ressaltat que el més important que se'ls hi ha transmès de la reunió amb Boada a Interior 'és la garantia absoluta que no passarà res a ningú de la població i la garantia que es podrà procedir a fer la votació'.
manifestació falange
Comparteix
   

Móra ha explicat que l'informe es divideix en tres parts: 'Una primera, parla a nivell jurídic-administratiu i dels precedents i antecedents que hi ha en jurisprudència a nivells de casos semblants; una segona, amb una sèrie de cartes d'entitats i associacions del poble demanant que es canviï de data perquè intueixen que això els farà la punyeta, i la tercera part és un argumentari tret de xarxa amb els enfrontaments sonats entre antifeixistes i falangistes'.

L'alcalde d'Arenys de Munt ha dit que Boada l'hi ha mostrat la seva satisfacció perquè es porti a terme el simbòlic referèndum independentista en aquest municipi. Móra ha explicat que Boada li ha transmès que actuaran dins del marc legal que hagin d'actuar, però que ara analitzaran el fet amb el conseller d'Interior, Joan Saura, i el secretari general de Seguretat, Joan Delort. Interior donarà una resposta a l'Ajuntament d'Arenys de Munt sobre si s'ajorna la manifestació de la Falange la pròxima setmana o bé si no poden.

'Som conscients que encara que s'ajorni aquesta data de la manifestació hi haurà persones independentistes i antifeixistes i per altra banda hi haurà gent de dreta i ultradreta', ha indicat. Móra ha manifestat que el dispositiu policial s'ha d'organitzar igualment.

Preocupació de la parròquia d'Arenys de Munt

També ha explicat que l'informe ve firmat pel mateix alcalde i que hi ha aportacions d'associacions de botiguers i de la mateixa parròquia. Móra ha explicat que la parròquia està al costat del Plaça Catalunya, que es on es concentrarà la Falange. 'Els feligresos estan preocupats', ha assenyalat. 'No volem que hi hagi enfrontaments de cap mena', ha remarcat.

Així mateix, l'alcalde d'Arenys de Muny ha explicat que la comissió organitzadora de la consulta crearà una grup 'perquè vetlli per l'ordre i perquè els independentistes i antifeixistes no es deixin desafiar i agreujar i que tampoc ho facin ells i que no provoquin'. Aquesta estarà formada per uns 40 voluntaris. Ha afegit que es farà una reunió amb associacions independentistes a Mataró per veure com s'actua i es procedeix. Josep Manel Ximenis, de la CUP, ha explicat Móra, 'serà l'encarregat d'establir contacte amb aquesta gent' i ha indicat que l'altre dia 'van anar persones d'aquestes associacions a la reunió que van fer'.

'No es pot legalitzar un grup' com la Falange

En aquest context, ha criticat que hi ha unes lleis damunt la taula 'que s'hauran de millorar i donen legalitat a grups com la Falange i els hi donen cobertura legal'. 'Em sembla que hauríem de revisar aquestes lleis perquè no estan del tot perfilades i no és just', ha indicat, al temps que ha declarat que 'no es pot legalitzar un grup que un dels seus objectius sigui no permetre l'expressió lliure d'una col·lectivitat'. Per això, ha dit que els polítics i parlamentaris tenen 'deures per millorar el marc legal perquè lleis no poden donar empara a segons qui'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
28 d'agost de 2009, 21.03 h

No dubto que la Falange sigui, avui, un partit legal, encara que per ser-ho hagi hagut de renegar, pública i notòriament, dels seus fundadors ( Ho ha fet ?). La violència, clara i explícita, en els escrits de Ramiro Ledesma fa esborronar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 d'agost de 2009, 20.36 h

Tu tampoc saps el que es democracie de le manera que escrius ya set veu el taranna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 d'agost de 2009, 09.31 h

Si il·legalitzen patits abertzales simplement per ser d'esquerres i del País Basc, als falangistes, violents, integratns del terrorisme feixista que va oprimir i segueix oprimint aquest país, els haurien de tancar a la presó directament. Però vivim en un estat feixista on els franquistes encara formen part de la jerarquia de l'estat, i que afavoreixen els seus amb l'infinit cinisme d'abanderar-se amb la democràcia, que no saben ni què és.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.