directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV vol captar vots entre els 'indignats' assegurant-los que comparteixen moltes de les demandes i reivindicacions

Demana als seus militants que facin 'pedagogia' a les assemblees del 15M sobre la feina feta per la coalició

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Per a ICV 'és clau' que els seus militants, si participen en les assemblees del 15M, facin 'pedagogia' de la tasca que el partit duu a terme a les institucions en consonància amb moltes de les demandes del moviment. Així ho diuen els ecosocialistes en un document intern en el qual també asseguren que se senten 'interpel·lats pel 15M' i que moltes de les propostes que fa coincideixen amb les del partit. 'En moltes ocasions per manca de suport social al carrer o de suport polític als parlaments han estat rebutjades i fins i tot ridiculitzades', lamenta el text, que allista una cinquantena de mesures de la coalició com la defensa de la dació en pagament o l'oposició a la reforma laboral.
indignats, plaça sant jaume, sentada
Comparteix
   


Etiquetes
'És clau', diu el document, al qual ha tingut accés l'ACN, 'que tot respectant el moviment, com adherits i adherides, amics i amigues (del partit), també fem pedagogia en el nostre entorn més immediat sobre com moltes de les demandes del moviment (així com també d'altres organitzacions socials com sindicats, associacions de veïns, plataformes contra les retallades, etc.) han estat també defensades per ICV en el camp institucional i que representen el nostre programa de mínims per al futur més immediat', exhorta la formació a la seva militància.

'En moltes ocasions per manca de suport social al carrer o de suport polítics als parlaments han estat rebutjades i fins hi tot ridiculitzades', lamenten els ecosocialistes. Ara, en canvi, consideren que el 15M suposa 'una finestra d'oportunitat per impulsar canvis i transformacions necessàries per tal que molta gent que avui veu afectada de manera greu les seves condicions de vida obtingui respostes al seus problemes reals'.

'Hem de tenir presents' les crítiques als partits

Els indignats 'també expressen crítica i frustració amb l'actual sistema polític i els partits que nosaltres també hem de tenir ben present, sentir-nos interpel·lats i actuar en conseqüència', reconeixen els ecosocialistes, tot afegint que 'som conscients dels requeriments que el moviment fa als partits i amb fermesa i honestedat treballem per millorar-nos'.

Cap contradicció entre la militància i la participació en assemblees 'a títol individual'

Ho diu una carta a la militància que no veu cap contradicció entre militar a ICV i participar en les assemblees dels barris i els pobles, 'òbviament a títol individual', i recorda que la formació va animar a la participació en el 19-J.

Així doncs, davant d'aquesta implicació dels seus militants a les assemblees, els recorda, en un argumentari que ocupa deu planes, quines iniciatives ha defensat el partit en àmbits com la transparència, la lluita contra els privilegis dels polítics, la lluita contra la pobresa o l'oposició a les retallades.

Una cinquantena de mesures en un argumentari de deu planes

En l'àmbit de la transparència, per exemple, recorda que el tripartit que va portar ICV a estar al Govern durant set anys va crear la Sindicatura de Comptes o va prohibir que els beneficiaris de subvencions públiques poguessin fer donacions a partits. També assegura que la coalició no té cap càrrec ni cap candidat condemnat per corrupció, i que el grup parlamentari va rebutjar fer ús dels cotxes oficials des del desembre passat. El document també recorda que Raül Romeva va mirar de fer obligatori que els europarlamentaris haguessin de volar en classe turista i que els candidats a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, i a l'alcaldia de Barcelona, Ricard Gomà, van fer públic el seu patrimoni.

Entre d'altres moltes mesures, l'argumentari també destaca que ja el juny del 2009 Iniciativa va presentar al Congrés espanyol una proposta no de llei per aturar els desnonaments de la gent amb problemes per pagar les seves cases o que el juliol del 2010 el tripartit va prorrogar les ajudes de 426 euros als aturats de llarga durada. 'La dació en pagament és una proposta sorgida de la societat civil, que ICV i altres partits de l'esquerra han portat al Congrés i al Parlament a petició de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca', afegeix el text, que també recorda l'oposició de la formació al cànon digital o la seva participació en la vaga general del 29 de setembre.

Herrera ja va subratllar les coincidències entre el 15M i ICV

La carta, que ha estat difosa a la militància aquest dijous, arriba després que el mateix secretari general d'ICV, Joan Herrera, fes seves el passat dilluns moltes de les reivindicacions sorgides del moviment del 15M. De fet, Herrea ja va assegurar que durant anys s'havien sentit 'impotents' quan les propostes presentades pel seu grup al Parlament o al Congrés dels Diputats eren rebutjades.

En aquesta línia, el dirigent ecosocialista va plantejar, un dia després de la multitudinària manifestació del 19-J, una proposta de 'referèndums ciutadans vinculants' per donar resposta a les reivindicacions del moviment dels 'indignats'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Eli fletxa sabadell
26 de juny de 2011, 23.58 h

Quin morro que tenen els partits politics! s`apuntat a un" bombardeo" si fa falta . Ni uns ni els altres ni ningú. Quina colla de mentiders!.
Quan veuen una posibilitat , apa, a veure que podem treure´n


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
25 de juny de 2011, 17.55 h

Segur que TOTS els partits i no tan sols ICV volen fotra-li ma al moviment dels INDIGNATS , doncs aquest tsunami social els agafat amb els pixats al ventre i en absolut fora de joc. Ni les dretes ni les esquerres , ni els del mig , ni els de dalt ni els de baix tenen respostes a les reivindicacions que plantegen : sous dignes , sanitat publica sense retalls , sindicats que no estiguin dirigits per funcionaris que en sa puta vida en trepitjat una empresa com a treballadors , polítics corruptes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Tonet fletxa Maresme
25 de juny de 2011, 17.52 h

ICV i IU que es dediquin a fer "bolos" aquest estiu per tots els pobles de la Guyana Septentrional Espardenyera. És el partit més bisagra i cínic que he vist mai fent-nos creure que de vegades defensa la classe obrera i l'ecologisme, però fent política a salt de mata deixant i recolzant que el PP governi Extremadura.
De debò que es mereixen ser deportats tots a l'archipièlag Gulag.
La classe obrera està fins els coll...s de tots vosaltres dretes i esquerres i capitalistes-xoriços. No h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Tonet fletxa Orsavinyà de se te'l Ganxo
25 de juny de 2011, 17.45 h

ICV i IU que es dediquin a fer "bolos" aquest estiu per tots els pobles de la Guyana Septentrional Espardenyera. És el partit més bisagra i cínic que he vist mai fent-nos creure que de vegades defensa la classe obrera i fent política a salt de mata deixant i recolzant que el PP governi Extremadura.
De debò que es mereixen ser deportats tots a l'archipièlag Gulag.
La classe obrera està fins els coll...s de tots vosaltres dretes i esquerres i capitalistes-xoriços. No hi ha ningú que ting... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep fletxa Barcelona
25 de juny de 2011, 14.08 h

Després de vuit anys gobernant a la Generalitat i de ves a saber quants a l'ajuntament de Barcelona, ara ens volen fer creure que son una mena de partit alternatiu diferent als altres??? Quina barra que tenen! Aquests fan com ERC, que només se'n recorden de la paraula independència quan venen eleccions, només que aquests en comptes d'independència diuen "d'esquerra i ecologistes". Hahaha! Aquests son tan "d'esquerres i ecologistes de debó" com en Carod Rovira i l'Artur Mas son idependenti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
atlasac fletxa Vila.real
25 de juny de 2011, 11.39 h

Com a poc a poc el que demanen els INDIGNATS, es que aceptem canviar de NEGRERS, si SOM ESCLAUS dels Amos que tenim.....que canviem d`AMOS per ficar-s´hi ells, aixís ja no tindriem que preocupar-nos de RES sols aceptar el que ELLS VOLEN HI ELS AGRADA ....TOTS CONTENTS....però ficxeu-vos que diuen passats 30 anys, que també diuen que som DEMOCRATES=LLIURES ....fins hi tot ens han manat d´e. r. c. QUE VOLEM MES!!, clar al
món de desagraïts està plè OI? EN TOTAL que ELLS vindre com a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
25 de juny de 2011, 11.32 h

Es indignant veure tants indignats indignants.
ICV es un partit que defensa idees utopiques i aixi els hi va.
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JoanMarti fletxa Abrera
25 de juny de 2011, 10.35 h

SI home


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.