directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els catalans mantenen el suport a CiU malgrat les retallades

Segons una enquesta d'El Periódico si hi tornés a haver eleccions només se'n beneficiaria el PP que podria guanyar fins a dos escons · PSC, ERC i Solidaritat en podrien perdre · La CUP, amb possibilitats d'entrar si es presentés

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Després que el president de la Generalitat, Artur Mas, plantegés la convocatòria d'eleccions anticipades com a sortida davant la impossibilitat d'aprovar els pressupostos, El Periódico publica aquest dilluns una enquesta apuntant el possible escenari que hi hauria després d'uns nous comicis. Segons el sondeig, malgrat les retallades i les mobilitzacions dels 'indignats' els catalans seguirien mantenint la confiança en CiU amb un percentatge de vot similar al del 28N però amb possibilitats de sumar un diputat més. La formació que es veuria clarament afavorida per unes noves eleccions seria el PP que consolidaria la seva tendència a l'alça amb 19-20 diputats. També continuaria la caiguda lliure de PSC i ERC que podrien perdre un i dos escons, respectivament. Qui també patiria un daltabaix és Solidaritat que podria perdre la meitat dels seus diputats, mentre que ICV i C's es mantindrien. L'enquesta dóna possibilitats d'aconseguir representació parlamentària a la CUP si finalment fes el pas de presentar-se a les eleccions al Parlament.
artur mas, president, generalitat
Comparteix
   


Etiquetes
L'enquesta del diari del Grupo Zeta també aborda els resultats de les eleccions espanyoles a Catalunya. L'enquesta preveu que el PSC guanyaria tot i que amb un resultat substancialment inferior a l'actual amb tan sols 17 o 18 diputats. CiU guanyaria entre quatre i cinc escons respecte dels que té actualment, el PP passaria de vuit a 12, ERC perdria dos dels tres que té i ICV-EUiA en sumaria un altre.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
29 de juny de 2011, 00.42 h

CRITERIS.MANIPULACIÓ DE L'OPINIÓ PÚBLICA?
Dani, perdona però hi torno per la importància del que acabo de comprovar.Es un assumpte de" Manual del bò i el mal criteri"( Jaume Balmes , filòsof català).M'he fixat en que t'ha puntuat amb 10 vots a favor! Fixa`t-hi, i això que jo no he votat .
Ens adonem tots plegats de com es forma l'opinió pública tan sovint.
La gent que t`ha votat està convençuda de que ens enganyen. I...no sempre es així...oi?.I t'he demostrat que no, que es fals... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
29 de juny de 2011, 00.31 h

Dani, estàs confós amb la teva interpretació del marge d'error en una enquesta. +-3,5% d'error no vol dir que si el resultat es del 2,6 % com poses d'exemple, el marge d'errada roscilaria entre el 6,1%i el 0 %, no.
El que vol dir es que hauries de sumar i restar el 3,5 % del 2,6%- a aquest resultat - amb la qualcosa i així, calculant a cop d'ull el marge final estaria aproximadament entre 2,7% i el 2,5 %.Fes--ne el càlcul si vols.
Vull assenyalar-te que ni la Matemàtica ni l'Estad... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
28 de juny de 2011, 16.19 h

#10 Doncs, home, depèn del què en treguis a canvi i també evitar un govern amb majoria absoluta a Madrittt, que evidentment no ens convé gens.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Som i Serem fletxa Catalunya
28 de juny de 2011, 11.28 h

Tots els partits sobiranistes, tots, unim-nos i proclamem el que es nostre, la independencia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Anna fletxa CAT
28 de juny de 2011, 11.16 h

La veritat es que no ho puc entendre, em resulta veritablement insultant. Em pregunto que pot fer que la gent voti a un partit com aquest i despres continui donant-li suport. Si jo ho hagues fet crec que ara m'estaria fuetejant.
Esta clar que el poble catala ha perdut la dignitat i l'enteniment. Potser es culpa de tant de materialisme que ens hem convertit tots plegats en uns ineptes sense valors. Potser han lograt que perdem l'estimacio a les nostres arrels i la nostra terra. Au va! em fa tant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Anna fletxa CAT
28 de juny de 2011, 11.09 h

#5 Estic d'acord amb tu per una questio de sostenibilitat del planeta, aquest materialista es absurd.
Pero no es el problema, es un simptoma del problema, els diners que es poden gastar les persones en general no es comparable amb els comptes corrents als paradissos fiscals. Per no parlar de la globalitzacio, un dels veritables dimonis responsables d'aquesta situacio.
No crec que hi hagi cap de crisi, trobo que es el resultat d'un pla molt organitzat i orquestrat per uns quants amb molt de pod... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
mario fletxa bcn
28 de juny de 2011, 10.28 h

#4 Pensa que ERC es vol anorrear com sigui i anirà sent així fins que l'ofeguin, la gent ha de meditar això, no és normal que un partit petit faci tanta por i es carregui amb totes les culpes del món, potser s'haurà de immolar algun CRIST, ja li van posar una corona d'espines ( no se la va posar ) i després el van matar, però el tercer dia va ressuscitar i es va propagar la seva religió per tot el món (independentista ). Algú sabrà fer ho bé pel bé de la nostra Catalunya.
VISCA LA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Dani fletxa Cerdanyola
27 de juny de 2011, 23.48 h

Si algú es fixa realment en la notícia, hi ha un peu de pàgina a baix a mà esquerra de la contraportada. Allà s'informa de les condicions de l'entrevista. Aquesta s'ha efectuat sobre una mostra de 800 persones (generalment les enquestes fiables es fan sobre una mostra de la població de no menys de 2000 persones) i a més, té un error estàndard en la mitjana de vots de 3.5%. Dit en altes paraules, han fet trampa amb el nombre de persones entrevistades i els resultats no són fiables ja q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Pep fletxa Vallès
27 de juny de 2011, 17.56 h

#9 Tu beus molt, oi? Si tant odies els P$oEcialistes, com es que et sembla be que CyU vagi salvant-li el cul al ZP cada dos per tres?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
27 de juny de 2011, 17.47 h

Els del tripartit esteu tant desorientats que no enteneu res del que passa.

Heu centrat les critiques a CiU en les retallades, i a més, l'heu deixat a l'estacada amb la ùnica possibilitat de tirar endevant el Pais gràcies al PP, que malhauradament està demostrant molta més intel.ligència politica per una banda i molta més responsabilitat devant de la gravissima herencia que heu deixat, i tot aixó, els catalans, que malgrat que ho penseu no som imbècils, ho veiem perfectament.

ERC ja ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.