directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP aposta per llistes obertes on s'escullin un percentatge de diputats de forma directa

La líder del PPC recorda a Mas que la Llei electoral és cosa de tots els partits i no només de PSC i CiU

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha apostat aquest dilluns per una Llei electoral amb una major representativitat 'amb llistes obertes on s'escullin un percentatge de diputats de manera directa i proporcional per part dels electors'. Així ho ha plantejat la dirigent dels populars que ha recordat al president de la Generalitat, Artur Mas, que la Llei electoral és cosa de tots els partits i només de PSC i CiU. De fet, Sánchez-Camacho ha reclamat així responsabilitat i voluntat de consens en la negociació de la Llei electoral.
alícia sánchez-camacho, pp, partit popular
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa a la seu del partit, Sánchez-Camacho ha manifestat que al ple s'hauran de tractar temes com un acord per la transparència, la lluita contra la corrupció i un acord per reformar la Llei electoral. Ha recordat al president de la Generalitat, Artur Mas, que la Llei electoral és cosa de tots i no de dos, en referència a les negociacions entre CiU i PSC. Ha ressaltat que aquesta negociació no ha de ser bilateral amb CiU, sinó que ha de ser amb tots els partits. La líder del PP de Catalunya ha reclamat a CiU i al PSC és 'responsabilitat i que no facin servir la negociació de la Llei electoral per donar resposta davant la frustració que envolta a tots els catalans'.

Ha destacat que el Govern ha posat sobre la taula la reforma de la llei electoral i ha assegurat que 'el PP està a favor de fer una Llei electoral que porta 30 anys de retard a Catalunya'. En aquest sentit, ha considerat que s'ha de treballar perquè hi hagi una millor i més gran participació dels ciutadans en l'elecció dels representants públics. Sánchez-Camacho ha apostat per 'obrir la porta a unes llistes obertes amb una part important perquè els ciutadans escullin directament les persones que els representaran i siguin així més representatives'.

Sobre la proposta del Govern de que cada ciutadà esculli un diputat directe pel seu districte, amb un per cada comarca, barri de Barcelona o gran ciutat, ha admès que no coneixia la proposta i que no es posicionaria abans de parlar amb el Govern públicament. 'Volem una major representativitat amb llistes obertes on s'escullin un percentatge de diputats de manera directa i proporcional per part dels electors. Estem disposats a valorar qualsevol altra posició'. Ha dit que s'ha d'obrir les llistes perquè els votants diguin quines són les persones que els representarà millor.

La líder del PPC ha recordat que el tripartit va posar sobre la taula aquest mateix tema al final de la legislatura i 'amb la intenció de desviar la nefasta acció del Govern'. Ha manifestat que en aquella ocasió la ponència es va dissoldre per la impossibilitat de CiU i PSC d'arribar a un acord. Sánchez-Camacho ha demanat que no hi hagi escenificació, sinó un debat profund sobre una reforma de la Llei electoral amb el consens de tots els partits de Catalunya. Espera que no s'obri una comissió perquè 'després es tanqui en fals sense l'aprovació de cap normativa'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.