directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

Ningú defensarà el 'no' al referèndum per la independència d'Arenys de Munt

La Falange ja es va manifestar al municipi l'any 1979 després que s'enderroqués la creu dels caiguts

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Aquest dissabte ha començat oficialment la campanya informativa per al referèndum per la independència de Catalunya que se celebrarà el proper 13 de setembre a Arenys de Munt (Maresme) i ningú ha sol·licitat als organitzadors fer campanya per demanar el 'no' en aquesta consulta. Tot i això, el conflicte segueix planant sobre la vila que encara està pendent de saber si, finalment, Interior atén l'informe de l'Ajuntament perquè ajorni la manifestació convocada per La Falange el mateix dia 13. A l'espera de la decisió, l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha demanat a les organitzacions independentistes -que ha matisat que són 'benvingudes' al municipi- a 'no caure en el parany de la provocació' falangista, en referència a la convocatòria d'una altra manifestació per part de Maulets.
referèndum autodeterminació independència votació urna vot
Comparteix
   

Arenys ja coneix La Falange

A Arenys de Munt és encara viu el record de la por que va ocasionar la concentració falangista de l'estiu de 1979 després que l'Ajuntament, governat per ERC, enderroqués de forma unilateral la creu dels caiguts que hi havia a la plaça de Catalunya, ni més ni menys que l'espai on Interior ha autoritzat la concentració antiindependentista.

És per això que per l'alcalde, l''anomania' no és tant que Interior hagi autoritzat la protesta, sinó que el marc legal 'empari' a grups 'feixistes', cosa que 'no passa a cap altre país civilitzat' d'Europa. I és que, si bé el mateix Móra ha reconegut en declaracions a l'ACN que la concentració dels falangistes ha facilitat el ressò de la consulta avalada per àmplia majoria del ple municipal, també ha assegurat que al municipi hi ha comerciants i restauradors que 'tenen por' i no volen obrir el diumenge de la consulta com fan cada diumenge per evitar-se problemes. Però l'alcalde ha fet una crida a fer de la jornada una 'festa de la democràcia'. Ara bé, ha manifestat el seu desig que la consulta simbòlica sigui un pas definitiu perquè el partits del Parlament obrin el 'camí que ens porti a la independència'

Carta als veïns

Però els promotors i organitzadors de la consulta impulsada pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació -elevada al ple per la CUP amb el suport d'Arenys de Munt 2000 (EPM vinculada a ICV), ERC i CiU i el rebuig del PSC- no volen que els falangistes els condicionin el calendari previst, i aquesta setmana repartiran per totes les llars arenyenques una carta animant els veïns majors de 16 anys a participar a la consulta i a respondre a la pregunta 'Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?'. Cap partit ni organització ha sol·licitat als organitzadors formalment fer campanya en contra de l'independència, com sí que ho han fet d'altra banda, partidaris de la independència.

La Comissió organitzadora no es posiciona per cap de les opcions, sinó que, com ha argumentat l'alcalde, més important fins i tot que el resultat és la participació. Qui sí que farà campanya són els partits que han recolzat la consulta. Faran un acte unitari el 5 de setembre en què exposaran els seus arguments i posicions. I el dia abans de la consulta, el 12, l'organització preveu un acte informatiu amb presència de les personalitats rellevants del món polític, econòmic i cultural català que han signat el manifest de suport al referèndum, tot i que encara no han concretat qui hi serà.

Mig centenar de personalitats adherides


Entre el més de mig centenar de personalitats (pdf) que s'han adherit al manifest (pdf) de suport a la consulta hi figura l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall; els consellers d'ERC Joan Manuel Tresserras i Josep Huguet; el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan (ERC); l'exconseller del PSC, Ferran Mascarell; el rector de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) i militant socialista, Jaume Sobrequés; l'eurodiputat d'ERC Oriol Junqueras; el diputat d'ERC al Parlament Uriel Bertran; el president de l'àmbit d'immigració de CDC, Àngel Colom; l'exconseller i líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero; escriptores com Empar Moliner i Isabel Clara Simó; els músics Francesc 'Titot' Ribera i Joan Reig o l'advocada Magda Oranich i la cantant Núria Feliu, entre molts d'altres.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
31 d'agost de 2009, 10.41 h

SI els fan fracassar....sempre tindran ocasió a les generals per VOTAR LA INDEPENDENCIA, que jo ho faré i vos?

Us inmagineu que gràcies al teu VOT que votaràs independència en lloc ERC per posar un partit, serem INDEPENDENTS i no ens diran com als crios això no ho fatges ---fes això, si més no, sabrem els TIRANS INVASORS i BOTIFLERS que tenim... sí, i sabrem quants ens som de lleials a aquesta terra que també té el seu VALOR... estic delirant poder ja VOTAR INDEPENDENCIA a la pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
30 d'agost de 2009, 06.26 h

Endavant Arenys, ara cal un sí rotund a la INDEPENDÈNCIA i derrotar els falangistes i tots els altres feixistes:pp,c´s,upd etc. etc. a les urnes que encara que callin tots els coneixem. Fora colonitzadors i feixistes de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.