directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camps situa un blaver al capdavant de les polítiques d'autogovern

Nomena el president d'Unió Valenciana, José Manuel Miralles, com a director general de desenvolupament estatutari i promoció de l'autogovern

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la històrica Unió Valenciana (UV), José Manuel Miralles, pren aquest dilluns possessió del càrrec de director general de desenvolupament estatutari i promoció de l'autogovern en l'executiu que presideix Francisco Camps. Miralles va anunciar el passat mes d'abril que la formació, abanderada del secessionisme lingüístic, no es presentava a les eleccions per primera vegada en la seva història. El president d'UV va demanar el vot per al PP de Camps durant un acte a l'ermita de Sant Jordi de El Puig (Horta Nord) per presentar els compromisos del PP en matèria de cultura popular i tradicions.
francisco camps, pp, generalitat valenciana, unió valenciana, josé manuel miralles
Comparteix
   


Etiquetes
José Manuel Miralles, president d'UV, assumeix a partir d'aquest dilluns, com a nou director general adscrit a la conselleria de Governació, les funcions en matèria de desplegament de l'estatut valencià, i promoció, impuls i investigació de les tradicions i institucions tradicionals del poble valencià. Miralles va demanar a l'abril el vot per al PP valencià després d'anunciar que la seva formació no es presentaria a les eleccions, una decisió que va provocar moltes crítiques de la militància i la sortida cap a altres opcions.

Abanderada del 'blaverisme', secessionista lingüística i hereva de l'anomenada 'Batalla de València', Unió Valenciana (UV) va aconseguir els seus millors rèdits electorals entre finals dels anys 80 i inicis del 90 del segle passat.

Els anys que va estar encapçalada per l'històric fundador Vicente González Lizondo, UV va ser clau en el canvi de signe de l'Ajuntament de València l'any 1991, amb els seus 8 regidors (21,5% dels vots), i del canvi en la Generalitat Valenciana l'any 1995, aconseguint 5 diputats (10,4%).

UV va obtenir fins i tot representació al Congrés dels Diputats, un diputat consecutivament des de l'any 1986 fins l'any 1996, amb dos representants l'any 1989.

El declivi d'Unió Valenciana
Els pactes amb el PP, la mort del seu líder, Vicente González Lizondo (1996) i les continues lluites internes han anat disminuint el suport a la formació, fins obtenir només 22.000 vots (un 0,9%) en els comicis autonòmics de l'any 2007. La manca de suport electoral a UV ha anat transformant-se en creixement del PP valencià.

Molts antics diputats i càrrecs de la formació s'han integrat en el projecte dels populars, com ara l'ex president de la Diputació de València, Fernando Giner, l'ex president d'UV i senador, José Maria Chiquillo, el diputat autonòmic, Rafael Ferraro o el diputat al Congrés, Vicente Ferrer.

La situació de la històrica marca va derivar en la decisió anunciada a l'abril no presentar-se a les eleccions. El suport públic del seu actual president, José Manuel Miralles, ha estat traduït en la seva designació com a director general de desenvolupament estatutari i promoció de l'autogovern.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Cesc fletxa València
30 de juny de 2011, 18.33 h

Camps és més blaver q Miralles. Molt més, i això ho demostra el setge a ACPV, a TV3 i al català en general.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atlasac fletxa Vila-real
29 de juny de 2011, 11.57 h

DESPRES de tant bla, bla, bla,
Encara no he escoltat ni una, ni una paraula per parar en sec aquest desgavell muncial, i sí, sí, sí faran pagar el cost als pobres, pobres de sempre per (borregos....i dale...) si, si, si no serà perque us vullc curats del llavat cerebral que us han fet, us faran pagar tots els BENEFICIS que esperaven guanyar els....NO seré jo que us ordene que us tireu barranc avall,....---(VISCA!! CARDUS i Cia. avui en Catalunya Radio, quasi, quasi donen en la SOLUCIO) al ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.