directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero torna a assenyalar les autonomies per a reduir la despesa

Anuncia mesures per als que no poden pagar la hipoteca · Demana un 'esforç col·lectiu' i 'col·laboració' a l'oposició per culminar les reformes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del govern espanyol ha demanat aquest dimarts 'col·laboració lleial' a les Comunitats Autònomes en la reducció del dèficit i ha avançat que té intenció de proposar, en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera del pròxim mes de juliol, l'aprovació d'una regla de despesa a les autonomies similar a la que ja funciona per a l'Estat i ajuntaments. Ho ha anunciat al debat de política general del Congrés, on també ha avançat noves mesures per reduir la morositat dels ajuntaments, per protegir les persones que no poden pagar la hipoteca, i a favor dels emprenedors. També ha demanat un 'esforç col·lectiu' i 'col·laboració' per esgotar el mandat i culminar les reformes.

josé luis rodríguez zapatero, president espanyol, congrés diputats
Comparteix
   


Etiquetes
Zapatero ha repassat les actuacions que ha dut a terme fins ara en un context 'difícil' i que s'han traduït en un creixement 'encara massa lent' però que ja comença a donar, ha afirmat, els primers símptomes de fortalesa. Part d'aquesta recuperació futura, ha assegurat, passa també per la reducció del dèficit, una mesura 'imprescindible' que no hagués estat possible sense les iniciatives que es van aprovar al Congrés al maig del 2010 i que requereix el 'compromís de tots' i 'particularment de les CCAA'.

'Col·laboració lleial' per esvair 'incerteses'
Zapatero ha recordat que la reducció del dèficit a l'Administració General de l'Estat fins al mes d'abril va ser del 53% fet que 'mostra amb claredat que el compliment dels objectius és possible'. Per aquest motiu ha demanat als governs autonòmics que segueixin aquesta senda i facin gala d'una 'col·laboració lleial i un intens exercici de responsabilitat'.

Segons el president 'la informació del primer trimestre a algunes CCAA indica l'existència d'incerteses que ens recorden que el compliment de l'objectiu requereix l'aplicació estricta de la senda traçada per a totes les administracions públiques'.

Per aquest motiu ha afirmat que 'per garantir la sostenibilitat fiscal a mitjà termini, el govern proposarà, en el marc del Consell de Política Fiscal i Financera del pròxim mes de juliol, l'aprovació d'una regla de despesa a les autonomies similar a la que s'adoptarà a l'Estat i a les Corporacions Locals'.

Noves mesures per als que no poden pagar la hipoteca
Zapatero ha aconseguit els primers aplaudiments aproximadament mitja hora després d'iniciar el seu discurs, quan ha anunciat 'noves mesures de protecció de les persones subjectes, per impossibilitat d'atendre als seus compromisos, a procediments d'execució hipotecària'. No ha concretat aquestes mesures, però sí que ha afirmat que seran 'compatibles amb els imperatius de seguretat jurídica i de solvència de les entitats prestatàries'.

Segons el president espanyol, el seu govern és conscient de la conjuntura 'especialment difícil' a la que s'enfronten les famílies que perden els seus habitatges i segueixen devent diners al banc perquè el seu valor no és suficient per cobrir el que resta d'hipoteca'.

'Lamenta' la manca de renovació i la politització del TC
Zapatero també ha fet referència a la situació que viu el TC, on tres magistrats han arribat a presentar la seva dimissió per forçar-ne la renovació. El president espanyol ha 'lamentat' que es tardés tant a fer el procés al Senat i que aquest retard es pugui repetir ara al Congrés, així com 'que el debat polític hagi irromput als últims temps en la crítica a les resolucions del TC'. 'Espero que en els pròxims dies siguem capaços d'assumir la nostra responsabilitat i assolim un consens suficient', ha sentenciat.

Promet sensibilitat amb les demandes dels 'indignats'
El president espanyol no ha desaprofitat tampoc l'oportunitat de fer referència a les demandes dels 'indignats' i ha assegurat que 'malgrat expressions minoritàries de violència, absolutament condemnables i inacceptables' en referència als fets del Parc de la Ciutadella, 'són manifestacions, protestes i demandes fetes a l'empara de drets democràtics'. 'Podem discrepar, i jo ho faig, amb no poques de les propostes, molt heterogènies que es fan en aquestes trobades, però han de ser objecte de respecte i són d'interès indubtable per als governants democràtics'.

Demana un 'esforç col·lectiu' i 'col·laboració institucional'
Zapatero ha volgut tancar el seu discurs demanant un 'esforç col·lectiu i la col·laboració institucional' a les reformes, perquè aquest esforç i col·laboració 'no han tingut mai a l'Estat més sentit que ara', i 'les urgències polítiques no haurien de portar a ningú a menystenir-lo perquè seguiran tenint sentit després de les pròximes generals governi qui governi aleshores'. En aquest sentit ha advertit que 'tots haurem de rendir comptes de la nostra actitud' i 'la col·laboració no significa renunciar a les alternatives però sí concretar-les perquè la possibilitat de diàleg mínimament constructiu sigui almenys verosímil'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
mario fletxa bcn
29 de juny de 2011, 10.16 h

Totes les autonomies han de aquest esforç? , conec cap altra autonomia que ho estigui fent , vosaltres si?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Karme fletxa Alt Penedès
29 de juny de 2011, 08.27 h

Sabater, a les teves sabates i torna a Catalunya tot el que ens deus. Adéu aspagna. INDEPENDÈNCIA, ARA MATEIX!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.