directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Miquel Calçada carrega contra la direcció 'erràtica i sense estratègia' de Catalunya Ràdio

Assegura que entre Minobis i Sarsanedas s'ha produït una 'sagnia'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El periodista i empresari radiofònic Miquel Calçada ha carregat aquest dilluns contra la gestió de Catalunya Ràdio, que considera 'erràtica', 'sense cap mena d'estratègia' i amb 'llacunes enormes a l'hora de gestionar una empresa pública'. En un article a l'AVUI titulat 'La dignitat de Xavier Solà', el comunicador català ha repassat la 'sagnia' d'estrelles que ha patit l'emissora d'ençà de l'entrada de Montserrat Minobis com a directora. 'Durant aquesta etapa, que comença l'any 2004 amb el nomenament de Minobis i acaba el maig del 2009 amb la destitució de Sarsanedas, la sagnia és continua', assegura Calçada, per qui 'els canvis se succeeixen amb episodis d'un cinisme difícil de pair'. Pel periodista, la dignitat dels professionals de Catalunya Ràdio 'com la crosta, costarà d'arrencar' i pronostica que encara que sigui 'tard per a nosaltres', 'la veritat sempre triomfa'.
miquel calçada mikimoto
Comparteix
   

Mikimoto assegura que amb Minobis es van 'moure peces de forma arbitrària' fins a 'malversar l'herència i l'audiència de Catalunya Ràdio', provocant 'col·lapses en la graella', tot i que assegura que aquests primers canvis eren de bona fe. Segons ell, és només a partir d'arribada d'Oleguer Sarsanedas a la direcció, un professional de la casa, que ja 'és més difícil parlar de bona fe', ja que 'altrament no s'entén el fet de deixar escapar tants puntals de l'emissora. És més, no conec cap gestor d'un mitjà de comunicació que estigui disposat a prescindir dels fonaments d'aquest mitjà, els que el fan líder amb tanta displicència'.
 
Entre les 'episodis difícils de pair' en la gestió de Sarsanedas Calçada destaca 'quan es reconeix que la competència (referint-se a RAC1) guanya oients gràcies "als canvis que hem fet" i creient que ens n'hem de felicitar perquè "s'ha ampliat la ràdio en català"'.

Mikimoto també es refereix al cas concret de Xavier Solà, qui 'encara no fa un any la direcció li demanava a corre-cuita que els fes un favor per tapar un nyap: fer-se càrrec del migdia en comptes de dirigir un programa a mitjanit com havien pactat feia mesos', i a qui, aquest estiu, el substitut d'Oleguer Sarsanedas, Ramon Mateu, li tornava el favor 'dient-li que "no entra en els plans de la nova graella". I que fent un gran esforç, li poden oferir... de 3 a 6 de la matinada'.

Segons Calçada, 'cal ser molt mesell en el sentit més primigeni del terme per oferir-li la matinada com un favor. La resposta d'en Solà no ha sorprès els qui el coneixem. Fan com és de la rebosteria, ha dit que aquest xuixo se'l mengi algú altre'.

Mikimoto assegura que Solà va plegar amb tota la dignitat del món, 'una dignitat que encara és ben viva en una gran part de professionals de Catalunya Ràdio i que com la crosta, costarà d'arrencar. Afortunadament encara hi queda molt talent. Algú va dir que la veritat sempre triomfa. N'estic convençut. Potser tard per a nosaltres, però arribarà.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
1 de setembre de 2009, 10.35 h

Home , Miquel .. no es pas cert que la direcció de Catalunya Ràdio sigui erràtica , i sense cap mena d'estratègia.

La direcció segueix fil per randa l'estratègia de convertir una radio que durant anys ha estat la Radio Nacional de Catalunya, amb una radiò generalista-espanyolista mes.

A l'actual direcció , se la bufa la caiguda d'audiència o mes ben dit, li produeix una gran satisfacció per que es la tasca que té encomanada : Eliminar el catalanisme a la que fins fa poc er... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.