directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran emplaça el PSOE a donar suport a la lluita dels eurodiputats per l'oficialitat del català a Europa

Demana al president espanyol que 'compleixi' amb Catalunya i retreu l'actitud 'irresponsable' del PSC

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recordat aquest dimarts a José Luis Rodríguez Zapatero que la legislatura està 'esgotada' i que intentar allargar-la fins al març és 'arriscat' perquè no disposa del suport de CiU als pressupostos. Segons Duran, Zapatero ha de buscar tres grans acords en ocupació, liquiditat de l'economia i estabilitat per a l'administració i convocar eleccions 'immediatament' a la tardor. Duran també ha demanat a Zapatero que 'compleixi' amb Catalunya i ha criticat l'actitud 'irresponsable' del PSC. A més, ha emplaçat el PSOE a donar suport a la petició dels eurodiputats catalans perquè el català sigui llengua oficial a les institucions europees.

Comparteix
   


Etiquetes
Duran ha recordat a Zapatero que la legislatura 'està esgotada', la societat 'inquieta', i 'no hi ha feina ni perspectives de reactivació de l'ocupació a curt termini'. 'El país necessita un horitzó a mig termini que aquest govern ja no li pot oferir', ha sentenciat abans de recordar que CiU no donarà suport als pressupostos del 2012 i que, per tant, provar d'esgotar la legislatura és una decisió 'arriscada'. Segons Duran, el govern espanyol 'no convenç a l'exterior i té poca capacitat de crear consens a l'interior', mentre que l'atur és 'insostenible' i 'seguim vivint per sobre de les nostres possibilitats'.

Eleccions a la tardor
Per aquest motiu ha posat sobre la taula tres possibles opcions: esgotar la legislatura; tancar les reformes més madures i convocar eleccions immediatament després, o bé 'pactar el fi de la legislatura en almenys tres temes'.

Es tracta, ha dit, d'assolir un pacte per a l'ocupació que inclogui la reforma de les polítiques actives, la negociació col·lectiva i mesures de foment de l'ocupació; un altre de mesures de liquiditat de l'economia; i un tercer de mesures d'estabilitat per a l'administració.

Segons Duran, haurien de ser 'mesures consensuades a curt termini i amb el compromís de convocar les eleccions d'immediat, a la tardor'. Si Zapatero optés per aquesta tercera opció, ha dit, guanyaria 'confiança' i 'temps per sortir abans de la crisi'.

Demana a Zapatero que 'compleixi' amb Catalunya i retreu l'actitud 'irresponsable' del PSC
Duran ha reclamat al president del govern espanyol que 'compleixi' amb Catalunya i apliqui el principi de 'lleialtat institucional' amb un territori que està fent un esforç molt significatiu per a reduir el seu dèficit malgrat el dèficit fiscal. El portaveu de CiU també ha recordat que Catalunya ha fet una reducció del 10% del dèficit en un pressupost que es concentra en salaris, sanitat, educació i assistència social, fet que provoca 'molts maldecaps'.

'Catalunya complirà els compromisos, l'únic que demana a l'Estat és que també els compleixi: Fons de competitivitat, inversions corresponents a la Disposició Addicional Tercera de l'Estatut i aplicació del principi de Lleialtat institucional', ha dit. En aquest marc ha denunciat que la Generalitat topi 'amb la irresponsable actitud del PSC' que deixa la Generalitat entre un govern espanyol que li exigeix més retallades i una oposició que li retreu.

Duran també ha lamentat que l'executiu espanyol mantingui estable el dèficit fiscal de 15.000 milions d'euros amb Catalunya mentre alhora li exigeixi 'si o sí' per complir amb el marc 'd'estabilitat 2.000 milions que Catalunya 'necessita i li corresponen'. 'Sé que aquest tema va per la pròxima legislatura, és el pacte fiscal, però ara ho deixo apuntat per a aquest horitzó a mitjà termini', ha dit.

En aquest marc, ha recordat que el Ministeri de Foment manté paralitzades inversions 'altament productives' com el Corredor Mediterrani o els accessos al Port de Barcelona. Segons Duran, aquest 'abandó' a què el govern espanyol sotmet a Catalunya és palpable també en les obres de l'autovia de la Vall d'Aran, l'A-27 a Tarragona, o el quart cinturó.

'La sentència del TC buscava més humiliar que impartir justícia'
Duran també ha censurat durament les dues formacions espanyoles després d'una legislatura en què la cohesió territorial a l'Estat ha quedat 'greument feirda' a causa de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Segons el portaveu de CiU, en alguns aspectes aquesta sentència 'buscava més humiliar política i històricament a Catalunya que impartir justícia i viabilitzar un projecte comú del que puguem sentir-nos partíceps'.

'L'encaix de Catalunya i Espanya està avui pitjor del que estava abans de la sentència', ha advertit. En aquest marc, també ha lamentat que PSOE i PP hagin estat 'incapaços' d'acordar la renovació del TC 'incomplint clarament la Carta Magna'. 'Vostès i només vostès són responsables d'aquesta profunda crisi institucional', ha dit.

Demana el suport del PSOE al català a Europa
Duran també ha reclamat al PSOE el suport dels seus eurodiputats a la resolució que els eurodiputats de CiU, ERC, PSC i ICV han presentat a la Comissió Europea perquè el català esdevingui llengua d'ús oficial a les institucions d'Europa aprofitant l'adhesió de Croàcia.

'Donem per fet que disposem del vot dels socialistes catalans, en coherència al que acaba de signar la seva eurodiputada, però li demano el vot de tots els socialistes i tan de bo d'una vegada per totes el PPO fos sensible a la llengua catalana com a nervi central que és de la nostra nació', ha afirmat..

Regeneració democràtica
Duran ha censurat els 'errors' del govern socialista i ha responsabilitzat el PSOE i el PP del 'malestar' que els ciutadans han expressat als carrers de les ciutats espanyoles. Totes dues formacions, ha dit, 'han pensat més en les pròximes eleccions que en comprometre's amb el destí de les pròximes generacions'.

En aquest sentit, ha assegurat que algunes de les prioritats de CiU la pròxima legislatura seran un canvi en la llei electoral de llistes tancades per caminar cap al sistema alemany. També fer possibles debats d'urgència a l'inici de les sessions, amb compareixences de sectors socials a les comissions.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ivan fletxa CiU
30 de juny de 2011, 17.36 h

Si senyor, Duran! Tant de bo s'aconsegeueixi la oficialitat del català a la Unió Europea. D'aquests socialistes no te'n pots fiar un dia diuen que són catalanistes i un altre dia diuen que son espanyols. Clar que els del PP són pitjors... Per això, dono suport a la independència perquè és la única manera que aquests botiflers del PP i del PSOE no s'aprofitin de nosaltres. Visca Catalunya i visca CiU!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
29 de juny de 2011, 13.50 h

M'encanta en Duran!!! . Es la personificació d'un personatge de Ionesco. Aquell de NI SI NI NO SINÓ TOT LO CONTRARI


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de juny de 2011, 11.37 h

El senyor Duran és un castellà assimilat que treballa al servei de la nació castellana.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

INDEPENDÈNCIA O MORT.

CATALÀ SEMPRE.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
29 de juny de 2011, 11.08 h

Què coi fa el Sr Duran demanant l'impossible? Que no sap pas que a Europa només acceptaran la nostra llengua en igualtat de condicions amb les llengües estatals quan el català esdevingui llengua d'estat? N'hi ha tres vies: o el català és llengua cooficial a tot l'Estat espanyol, o Catalunya esdevé independent, o bé Andorra ingressa a la UE... La resta és demagògia i voler confondre els ciutadans, com sempre!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa bcn
29 de juny de 2011, 09.33 h

Tens raó Carles, mai demanem res a canvi dels seus oferiments (duran o mas és igual o de CIU en general) ho venen tot sense guanys i així estem fets un fàstic, i continuaran sense fer-nos cas , potser és la única solució perquè aquest pobres de Ciu decideixin acabar amb tanta humiliació.
La independència està a tocar gràcies al "mòines" del duran, com que l'estimen tant segur li faran cas JA JA JA i ens haurem d'esperar...

INDEPENDÈNCIA JA !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Carles fletxa Barcelona
29 de juny de 2011, 07.01 h

Molt fàcil senyor Duran: en lloc de regalar els seus vots perquè el PSOE pugui aprovar les lleis de negociacio col·lectiva o de les pensions, descaradament de dretes, vostès podien haver exigit a canvi l'oficialitat del català a Europa i les emissions de TV3 al País Valencià. Però per a vostès, la defensa del país, i gual que el PSC_PSOE, passa molt pel darrere de la defensa de la ideologia dretana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.