directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 13:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PP i C's tornen a intentar salvar les corrides de braus

El PPC justifica la moratòria de la prohibició de la tortura animal per la situació econòmica · Ciutadans demana als populars que se sumin a la seva petició de prohibir la normativa

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, ha assegurat aquest dimarts que la finalitat de la moratòria que demanen de la prohibició de les curses de toros és de tipus econòmica. De fet, ha ressaltat que la finalitat és que els recursos públics que anirien destinats a indemnitzacions es puguin destinar a les prioritats d'atendre les necessitats en l'àmbit de la salut, l'educació i dels serveis socials. Mentre, des de Ciutadans s'ha demanat als populars catalans que se sumin a la seva petició de prohibir la normativa. El ple del Parlament de la pròxima setmana faran el debat de totalitat de dues proposicions de llei presentades pel PPC i Ciutadans que plantegen la modificació de la llei de protecció dels animals, aprovada pel Parlament el 28 de juliol de 2010, i que prohibeix les curses de toros a Catalunya amb mort de l'animal a partir de l'1 de gener de 2012.

Comparteix
   


Etiquetes
La proposta del PPC planteja una moratòria en la prohibició en proposar que la llei entri en vigor l'1 de gener de 2015. Per la seva banda, la iniciativa de Ciutadans elimina la prohibició de les curses de toros a Catalunya i en circumscriu la celebració a les places que ja estiguessin construïdes quan va entrar en vigor la primera llei de protecció dels animals, l'any 1988.

Tot i la més que probable abstenció als pressupostos, Millo ha destacat que segueixen defensant altres elements que tenen a veure més en principis i valors del PPC. En aquest context, ha defensat la seva proposta, que es debatrà la pròxima setmana, perquè hi hagi una moratòria en l'aplicació de la prohibició de les curses de braus i permeti així ajornar la indemnització que s'hauria de pagar als empresaris que quedin perjudicats per la normativa. Sense citar cap xifra en concret, ha indicat que els seus càlculs els fan identificar una suma important de diners que en plena crisi econòmica seria perjudicial per la Generalitat que anessin destinats a indemnitzacions.

El portaveu del PPC al Parlament diu que no demanen la derogació de la normativa i ha manifestat que han presentat un recurs d'inconstitucionalitat a la llei. Millo ha destacat que la proposta de Ciutadans es ben diferent a la seva.

Per la seva part, el president de C's, Albert Rivera, ha lamentat que el PPC no hagi volgut que es debatés conjuntament la seva proposta i la de C's sobre la prohibició dels toros. Ha recordat que els populars volen una moratòria, mentre que el seu subgrup vol aixecar la prohibició per no haver d'indemnitzar. 'Volem demanar-li al PPC que, més que jugar amb tacticisme, jugui a intentar sumar perquè no es produeixi la prohibició', ha reclamat.

Rivera ha recordat que el negoci de les curses de braus està demanant 450 MEUR d'indemnització, i ha considerat 'immoral' que el Govern es vulgui vendre hospitals públics per després pagar als empresaris taurins a conseqüència de la prohibició. 'Volem denunciar que es vengui patrimoni públic, hospitals públics, per pagar aquest tipus de discursos i prohibicions. La solució és no prohibir, per una qüestió econòmica i de llibertats', ha conclòs.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
atema fletxa barcelones
1 de juliol de 2011, 12.58 h

#5 no ho hagues pogut dir millor....
CLAR i CATALÀ


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
29 de juny de 2011, 13.36 h

És increible com el PP manipula el que calgui i quan calgui. A Badalona, i a Catalunya en general, han guanyat vots gràcies a la seva política xenófova i poc integradora. Ara amb les corrides de braus intenten fer-nos veure que el que realment importa és l'economia, quan en realitat volen la "festa" (per mi és un assesinat i maltractament d'un animal). Sön una colla de MENTIDERS I HIPÓCRITES, i al capdevant.. la cara de gos de la Camacho (amb el perdó dels gossos), puafffff.

Foteu el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Som i Serem fletxa Catalunya
29 de juny de 2011, 11.07 h

#3 T'he votat en positiu, d'entrada estic d'acord amb tu. Però a la pregunta de que som els catalans, la veritat es que ja no se que dir-te, el que sembla es que hem perdut els nostres trets elementals, i ara som una colla de cagats, ineptes i indignes d'esser catalans.
Esta mes que clar que en aquest període històric amb tot a favor nostre per donar un cop de puny a la taula i dient prou, proclamar la independencia, el que fem es acotar el cap, votar partits pro-ecspañoles, practicar el bo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de juny de 2011, 09.22 h

Sembla que els hi vagi la vida poder veure espectacles sagnants. Ho porten a l'ADN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
mario fletxa bcn
29 de juny de 2011, 09.20 h

Qui s'han pensat que som els catalans ? és possible que coneguin Catalunya geogràficament però als catalans no. A Catalunya no hi caben els personatges com aquests, "castellanòfils" fatxes i prepotents sense potència, potser de "paquet, com els toreros"per això s'hi deuen identificar.
Com hi pot haver algú que els valori?, ja en són masses, estaria bé que tota aquesta gent que no s'identifica amb Catalunya fotessin el camp i ens deixessin viure a la nostra manera, tindríem més pa per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Karme fletxa Alt Penedès
29 de juny de 2011, 08.15 h

A tota aquesta colla que defensen l'assassinat dels animals: Marxeu a terres que això es permet i tots tan contents. Ah! i a mes a mes podreu parlar amb el vostre idioma, sense cap problema.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pantinet fletxa Les Escaldes
29 de juny de 2011, 07.07 h

Qui son els de CIUDADANOS? On juguen? De que juguen? I tenen la BARRA de presentar-se com alcaldables a TOT Catalunya i sols han tret 7 regidors a poblets que van enganyar? Tres parlamentaris que foten pena, no tenen base, fan riure, El JORGE CAÑAS es presenta per alcaldable per Barcelona i no sap parlar català. Us imagine-ho a l'alcalde de Madrid que no sapigués parlar castellà? He ho vist mai que defensin Catalunya?´Tètric, penós, tercermundista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.