directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 05:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla veu improbable que el Parlament aconsegueixi el consens necessari per aprovar la Llei electoral

No preveu un canvi de Govern immediat ni eleccions anticipades

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Escepticisme. Aquesta és l'actitud que té el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, davant la possibilitat de que el Parlament aprovi la primera Llei electoral de Catalunya. 'Tan de bo', ha dit, abans d'insistir que es necessita el suport de dues terceres parts dels diputats perquè la Llei prosperi i, per tant, 'no depèn del Govern, ni de la unió de forces del Govern'. Tot i amb tot, després que la ponència per tirar endavant la llei es constituís tot i les reticències de Montilla, ja s'ha produït la primera desavinença entre els membres del tripartit per aquesta qüestió. Les condicions inamobibles del PSC han motivat les crítiques d'ERC, ICV i CiU que creuen que els socialistes volen abortar la Llei.
montilla jose president catalunya parlament
Comparteix
   

La Llei electoral va estar aturada a causa de que Montilla creia que aquest no era un bon moment per posar-la en marxa donades les previsibles dificultats per arribar a un acord de dues terceres parts del Parlament. Tot i així, finalment el Parlament l'ha tirat endavant i a la tardor la ponència conjunta començarà a treballar-hi.

L'escepticisme del PSC


De tota manera, el PSC continua posant-hi entrebancs, aquesta vegada en forma de condicions. El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ja va advertir que 'les condicions objectives' fan 'molt difícil' arribar a un acord sobre la llei electoral de Catalunya que impulsa el conseller de Governació, Jordi Ausàs, i malgrat que tots els grups parlamentaris hagin decidit d'obrir la ponència per debatre-ho a partir de la tardor 'la resta de forces polítiques han decidit obrir-lo a pesar que tothom sap que no es tancarà'. A aquestes paraules d'escepticisme Zaragoza hi afegia la condició que la llei ha de regir-se pel principi 'un ciutadà, un vot'.

ERC, CiU i ICV van carregar durament contra les posicions inamobibles dels socialistes que, consideren, volen abortar la llei. La majoria parlamentària formada per CiU, Esquerra i Iniciativa va fer una insòlita estirada d'orelles a Zaragoza. El portaveu adjunt de CiU al Parlament i secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, va avisar que 'si no hi ha llei serà perquè el PSC i el tripartit no volen, o perquè preveuen escurçar la legislatura, perquè de temps encara n'hi ha'. La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, va demanar al seu soci de govern que 'no mati' la ponència que ha d'elaborar la llei 'abans que comenci', i el president del grup parlamentari d'ICV, Jaume Bosch, va gosar titllar les paraules de Zaragoza d''error'.









Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
2 de setembre de 2009, 20.35 h

En el tripartito cada socio opina diferente ni ellos se aclran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de setembre de 2009, 16.27 h

Motilla sabe que si cambia la ley electoral perderá escaños, no interesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
2 de setembre de 2009, 12.59 h

Els "aborts" polítics, a Catalunya, son tant el PSC com CIU. Es la gran desgràcia nacional catalana. Peró i posarem remei, molt aviat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
2 de setembre de 2009, 10.12 h

Al PSOE del NE MAI li ha interessat una llei electoral que hagués de ser consensuada, només els interessaria una llei electoral que puguessin fer ells a la seua mida per resultar sempre guanyadors. És el seu nivell d'esperit democràtic, i si governan és per haver guanyat als despatxos una victòria que els catalans sempre els hi hem negat a les urnes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.