directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC torna a triar el PSOE desmarcant-se de nou del front català pel fons de competitivitat

CiU, ERC i ICV reclamen que l'Estat pagui al 2010 mentre el PSC es limita a demanar una negociació entre governs

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El debat sobre el fons de competitivitat tornarà aquest dijous al Congrés espanyol per reproduir exactament el mateix escenari que al mes de maig quan el PSC va aïllar-se del front català que reclamava al govern espanyol el pagament dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat. Ara es preveu que, de nou, s'acabin votant dues resolucions: una presentada per CiU, ERC i ICV reclamant que es faci efectiu el pagament durant aquest exercici, mentre que el PSC ha recuperat l'esmena que la resta de formacions catalanes no li van acceptar al mes de maig que aposta per una solució negociada entre els dos governs. Malgrat les dificultats que viu l'executiu espanyol al Congrés per tirar endavant les votacions, assegura que no té perquè pagar cap avançament del fons de competitivitat fins que es liquidi l'exercici, és a dir, fins al 2013.

Comparteix
   


Etiquetes
Els grups catalans reproduiran aquest dijous la divisió que es va viure al Congrés dels Diputats el 10 de maig, quan CiU va sotmetre a la consideració del ple una moció que reclamava a l'executiu espanyol el traspàs del fons de competitivitat. Els socialistes catalans van presentar una esmena que segons la resta de grups quedava lluny de les peticions de la Generalitat i la votació es va decantar a favor del govern espanyol gràcies al suport dels 25 diputats del PSC, però també de l'abstenció de CC i del PNB.

CiU, ERC i ICV han recuperat ara la petició com a proposta de resolució al debat de política general. Es tracta del text que ja s'havia aprovat al Parlament i al Senat amb els vots dels socialistes catalans. La Federació ho fa a través d'un text curt on insta el govern espanyol a fer 'tots els tràmits necessaris perquè es faci efectiva la transferència en aquest exercici'. Ecosocialistes i republicans ho inclouen a més en una bateria de propostes que reclamen al govern espanyol que respecti 'rigorosament' el principi constitucional d'autonomia financera de les comunitats autònomes.

El PSC també ha recuperat per a l'ocasió el text que va posar sobre la taula al maig a Madrid, i l'ha inclòs dins d'una de les 15 propostes de resolució a què té dret el Grup Socialista. El seu text va ser rebutjat per tebi per la resta de formacions catalanes que consideren que no recollia l'esperit de la petició del Parlament ni comprometia el govern espanyol a res. El text insta l'executiu de Zapatero a 'complir els compromisos' del sistema de finançament, però no especifica que aquests compromisos suposen el pagament aquest any del fons de competitivitat.

Els socialistes espanyols aposten per una negociació entre governs més que no pas per parlamentaritzar el debat. Per aquest motiu el seu text inclou una segona frase on insta el govern de Zapatero a 'convocar a tal efecte els mecanismes bilaterals de negociació entre l'Estat espanyol i les comunitats autònomes per acordar la concreció i aplicació d'aquests compromisos'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
Eli fletxa Sabadell
30 de juny de 2011, 22.58 h

! Quin fàstic d`espanyolistes, Apa, aneu cap a Espanya i quedeu-vos-hi de per vida


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
JoanMiquel fletxa Abrera
30 de juny de 2011, 21.34 h

PSC, aneu a la merda o espanya, es el mateix


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ivan fletxa Avinyo
30 de juny de 2011, 17.35 h

#17 Sé perfectament el que em dic. Primer, ERC no va regalar la presidència a ningú, va fer un pacte de Govern amb dos partits més, i el president va ser del PSC simplement perque dels tres era el partit més votat. De regal res, xato. Segon, CIU sí li ha regalat al PP mitja Diputació de Barcelona a canvi de res, perquè que jo sàpiga, els pressupostos encara no estan aprovats. I encara que s'aprovessin amb l'ajuda del PP, el negoci és rodó pels populars, s'aproven uns pressupostos en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
RAT fletxa BCN
30 de juny de 2011, 17.04 h

#16 Ep! No confonguem entre pactes puntuals, que s'han de fer, si o si, quan no hi ha majoria i socis de govern, regalant la presidencia de Catalunya a un president impresentable, entre molts altres temes que tots ja coneixem.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ivan fletxa Avinyo
30 de juny de 2011, 16.14 h

#15 Eren, noi, eren. Ara els socis estratègics a Catalunya són CIU i PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
30 de juny de 2011, 16.09 h

Els d'ERC teniu molt mala memòria.

O no son aquests del P$C els vostres sòcis estratègics?.

No us diu res els noms de Pasqual Maragall?...José Montilla?...Anna Pagans?.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Miquel fletxa BCN
30 de juny de 2011, 13.47 h

Espanya, amb l'ajut del PSC, no tornarà cap euro a Catalunya, perquè estan construint el "seu" estat, i necessiten els diners catalans.

I mentre perdem el temps parlant de "concerts" i "pactes" fiscals, en lloc de proclamar la independència des del Parlament... Espanya roba a Catalunya 60.000.000 Euros cada dia, CADA DIA !

http://www.zeniting.com/player.php?id=228&app=1


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
RAT fletxa BCN
30 de juny de 2011, 11.39 h

#12 Hem de ser optimistes i pragmàtics, i fer encomptes de desfer. La unió fa la força, si això ho tinguessim ben clar, segur que venceriam


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
30 de juny de 2011, 11.07 h

#11 (SIC) ".... i quan siguem independents ja ens barallarem entre nosaltres si cal". El seu comentari és molt assenyat i correcte. També he d'agrair-lo el grau d'optimisme que brolla del paràgraf que he copiat del seu comentari. Però tal com van les coses, jo ho veig totalment a l'inrevés, fins al punt que, a la meva edat, ja no compto poder veure la meva Catalunya independent, cosa que sí ho veia l'any passat, quan tornava cap a casa després de la manifestació del 10 de juliol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Serafi fletxa Barcelona
30 de juny de 2011, 10.48 h

Es trist que devant d'una nova escomesa del PSOE -alias PSC a Catalunya- els d'açi ens dediquem a insultar-nos i barallar-nos entre nosaltres. Suposo que això és el que ells -els de la villa y corte- volen i més bé els hi va.
La realitat és la que tenim al devant i com deia un cap meu -epr- "hem de fer foc amb la llenya que tenim". Doncs a no barallar-nos, a buscar els punts que uneixen i quan siguem independents ja ens barallarem entre nosaltres si cal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.