directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Congrés insta el govern espanyol a traspassar amb 'caràcter urgent' la gestió de beques a la Generalitat

CiU i PSOE pacten una text conjunt per desencallar la matèria · És una vella reivindicació de la JNC

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Congrés dels Diputats ha instat el govern espanyol a traspassar amb 'caràcter urgent' la gestió de beques a la Generalitat. Així ho han acordat PSOE i CiU, que han transaccionat el text que finalment s'ha aprovarà en el debat de les propostes de resolució sorgides del debat de política general. En concret, s'acorda incrementar anualment el número i quantitat de les beques per equiparar la inversió de l'Estat a la mitjana comunitària i també s'aprova garantir la 'igualtat real en l'accés de tots els estudiants a les beques'. La consecució de la gestió de les beques és una vella reivindicació de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC).
selectivitat estudiants paau pau
Comparteix
   


Etiquetes
Segons la portaveu del PSC en matèria educativa, Montserrat Palma, el debat ha demostrat que 'el traspàs no seria possible amb un govern popular'. El Partit Popular ha presentat una proposta de resolució sobre educació que suprimeix l'apartat en què es demana el traspàs de la competència. Per Palma, el traspàs està pràcticament tancat, tot i que no ha volgut avançar un calendari perquè depèn de la Generalitat.

Finalment, el text pactat entre PSOE i CiU, insta al govern espanyol a traspassar a la Generalitat amb 'caràcter urgent' les competències de gestió de beques i ajudes concedides a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat, d'acord amb l'Estatut.

En segon terme, es demana que s'incrementi anualment el número i quantia de les beques i ajudes a l'estudi de nivell superior, per equiparar, en el menor temps possible, la inversió de l'Estat en aquesta matèria a la mitjana comunitària. Per últim, s'insta a garantir 'la igualtat real en l'accés de tots els estudiants a les beques i a les ajudes de l'estudi.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
No fotem fletxa Barcelona
30 de juny de 2011, 13.30 h

NO fotem, una vella reivindicació de la JNC. I d'ERC i les JERC des de fa molt més de temps. Com també del Govern de la Generalitat que reclama des de fa anys es s'executin les sentències del Tribunal Constitucional sobre aquesta matèria. A veure si afinem una mica més a l'hora de donar titulars per favor!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.