directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC s'alinea amb PSOE i PP per barrar l'oficialitat del català a Europa

La UE reitera que només cal que ho demani l'Estat espanyol · Els eurodiputats catalans, entre ells la socialista Maria Badia, reclamaven que es fes la petició

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els 25 diputats del PSC a Madrid tornen a tenir un dia difícil al Congrés espanyol. Aquest matí han votat juntament amb el PSOE i el PP en contra d'una proposta de resolució de CiU que instava el govern espanyol a aprofitar l'entrada de Croàcia a la UE i el consegüent canvi del reglament lingüístic per demanar l'oficialitat del català. Així li demanava la federació nacionalista però també els eurodiputats catalans després que les institucions europees hagin dit per activa i per passiva que el pas indispensable per a l'oficialitat del català és que l'Estat espanyol ho demani. Paradoxalment, entre els eurodiputats catalans que van fer una crida al govern espanyol perquè fes aquest pas s'hi troba la socialista Maria Badia. Ara, els seus companys de partit -tant catalans com espanyols- han rebutjat la proposta. Els socialistes catalans hi ha votat en contra amb la resta del Grup Socialista després que la Federació hagi rebutjat per tèbia l'esmena que hi havien presentat. Aquest mateix dijous el PSC ha tornat a votar en contra del front de partits catalans per reclamar el pagament del fons de competitivitat.
congrés diputats
Comparteix
   


Etiquetes
La votació final ha posat de manifest de nou la unitat de les dues principals forces espanyoles en aquesta qüestió. El text de CiU reclamava al govern espanyol que 'd'acord a les disposicions relatives al règim lingüístic de la UE i al seu compromís de respectar la diversitat lingüística i cultural i els drets dels ciutadans... aprofités les reformes normatives que es duran a terme al Tractat de la UE i al Reglament amb motiu de l'adhesió de Croàcia a la UE per aconseguir que el català disposi de l'estatus de llengua oficial de les institucions de la Unió'.

És el mateix text que quatre eurodiputats catalans -inclosa la del PSC Maria Badia- van impulsar per instar el govern espanyol a moure fitxa en aquesta qüestió. Els parlamentaris catalans creuen que l'adhesió de Croàcia és una oportunitat d'or que obre vies al català i sostenen a més que la mesura no tindria cost per a les institucions europees perquè la majoria dels traductors espanyols a la cambra europea són catalanoparlants.

Els socialistes catalans han presentat una esmena al text que ha estat rebutjada per tèbia per la Federació. En concret proposaven que la resolució instés el govern espanyol a aprofitar les reformes per 'aconseguir que les llengües cooficials disposin d'un major reconeixement de les institucions de la UE' i per 'facilitar que els ciutadans espanyols puguin relacionar-se amb aquestes institucions en qualsevol d'aquestes llengües cooficials'.

El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida ha lamentat que el PSC no hagi estat capaç de votar al Congrés el mateix que 'diu i accepta' a Catalunya o Europa respecte al català. Segons Duran, l'esmena del PSC estava redactada en termes 'indeterminats i imprecisos' fet que ha impossibilitat que la Federació l'acceptés.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28 Montse Varderi Rosales
Montse Varderi Rosales fletxa [object Object]
8 de juliol de 2011, 17.00 h

Aqui tothom parla i parla del pacte de CIU, nomès per què la Sra. Camacho, s'ha astingut a votar, però el PSC-ERC i Verds han dit no, Quan ells van ser els que estaven governan abans i tenen tota la responsabilitat de com han deixat Catalunya. I ara venen com si no sabessin res de res. El PSC que no als han deixat col·laborar diu el Nadal (fa uns dies Nadal va dir, amb un sonriure malèfic que ells donarian soport a canvi de.......) i ara resulta que no els han dit res. Algú pot entendre j... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
isidre fletxa barcelona
2 de juliol de 2011, 20.19 h

gracies pantinet per el teu comentari tant encertat


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Pantinet fletxa Les Escaldes
2 de juliol de 2011, 20.10 h

#25 Isidre: La Muriel ha d'encapçalar la MANI del 10J i em de corre a garrotades els polítics que vulguin xupar càmera, al any passat al cap d'un mes ja es van tirar TOTS enrere. Aquestes coses tan series com demanar l'independència, no es poden deixar als polítics, son un BOTIFLERS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
isidre fletxa barcelona
2 de juliol de 2011, 19.49 h

soc soci d'omnium,dues vegades ha vingut a donar xerrades, una d' elles prcisament per fer propaganda electoral. demanaré a la muriel que no entri mai mes a omnium, vergonya


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Josep Maria fletxa Barcelona
2 de juliol de 2011, 00.10 h

Això ens demostra que només els intressa seguir xupant de la mamella, encara que sigui a costa d'enfonsar Catalunya. Fora aquests traidors! No sé com gosan dir-se Partit Socialista de Catalunya. Falsos, més que falsos...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Emili fletxa Terrassa
1 de juliol de 2011, 14.03 h

Si no som prou valents per assolir ésser INDEPENDENTS,
haurem de viure SEMPRE essent uns explotats esclaus
per eterna vergonya dels nostres descendents

Emili


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Emili fletxa Terrassa
1 de juliol de 2011, 13.59 h

Imagineu una espanya CATALANA?
Doncs perquè trobeu "normal" una Catalunya espanyola?
Cadascú a ca seva i a treballar el terròs en benefici propi.

Emili


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pantinet fletxa Les Escaldes
1 de juliol de 2011, 13.41 h

Espero declaracions del Quimet NADAl, Iceta, Montilla, Zaragoza, Xaconeta (la de la cabra de la legió) Marina Geli, la Tura, Hereu, etc...etc...i de la resta de XITXAREL·LOS que diuen que son catalans. S'ha de ser desgraciat i fill de malamare negar la llengua materna per un SOU i prebendes. MARIA BADIA Que diran el dia de demà els teus nets? Saps els cops que els faran callarf quant vagin a la Universitat tildan-los de nets d'una traïdora a CATALUNYA? Asclar que per tu deu ser un honor...... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
JOAN MA fletxa Banyoles
1 de juliol de 2011, 11.56 h

Com es possible que encara hi hagi gent que voti el PSC-PP-Ciutadans? Molt sencill: a Catalunya no som 7 milions...com molt 1. La resta són espanyols, sud americans, asiàtics, i africans que no tenen cap intenció de fer l'esforç d'entendre que és i que significa Catalunya.
Sempre hi ha excepcions que incloc dins del milió.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Josep fletxa Barcelona
1 de juliol de 2011, 11.55 h

Som i serem: Mentre no tinguem estat propi, som i serem ciutadans de segona que parlen una llengua de segona a Espanya, a Europa i al món sencer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.