directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

Alfons López Tena: 'L'Advocacia de l'Estat ha fet el ridícul, no pot impedir la consulta'

Creu que és una actuació a la desesperada que només aconseguirà que el referèndum es faci fora de l'Ajuntament

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Així de taxatiu ha estat Alfons López Tena, vocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i president del Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES), en valorar el recurs (pdf) de l'Estat espanyol per intentar aturar la consulta independentista que s'ha de celebrar el 13 de setembre a Arenys de Munt. López Tena creu que ha estat una acció 'a la desesperada' que de cap manera pot impedir la celebració del referèndum. Explica que l'Advocacia de l'Estat espanyol pretén que s'anul·li l'acord de 4 de juny pel qual l'Ajuntament aprova donar suport a la consulta que impulsa una entitat. Donat que la consulta no la promou cap administració pública no l'ha d'autoritzar l'Estat i l'únic que poden aconseguir és suspendre la cessió del local.
lópez tena alfons
Comparteix
   

Alfons López Tena destaca que no és l'Ajuntament qui convoca la consulta i que no s'utilitzaran ni el cens ni el padró municipal i, per tant, els arguments de l'Advocacia de l'Estat espanyol que qüestionen la legalitat d'una convocatòria d'aquestes característiques per part de l'Ajuntament d'Arenys de Munt no tenen sentit. López Tena creu que l'únic que poden aconseguir és que l'Ajuntament no cedeixi el local per fer la consulta, però fins i tot en aquest cas, creu que l'Estat espanyol estaria 'impedint l'autonomia municipal per decidir a quines entitats i per a quines activitats' es cedeixen els espais públics.

Recorda que a l'Estat espanyol 'els referèndums no són vinculants' i aquest pot tenir el mateix valor jurídic que van tenir els referèndums de l'OTAN o de la Constitució europea.

Mesures d'urgència


A més, destaca que en el recurs es demana que s'anul·li es prenguin mesures d'urgència, sense escoltar l'opinió de l'Ajuntament, per suspendre cautelarment l'acord municipal pel qual l'Ajuntament expressa el seu suport a la consulta i cedeix el local perquè es realitzi. Una mesura que s'utilitza 'només per urgentíssima necessitat i en casos irreversibles a curt termini' com per exemple ordres d'expulsió del país o qüestions que afectin operacions quirúrgiques. Aquesta urgència contrasta amb el contingut del recurs que fa referència a un acord que data del 4 de juny.

El local


L'única vinculació de l'Ajuntament d'Arenys de Munt amb la consulta és l'acord que va aprovar el ple pel qual es decidia aprovar la 'moció del grup municipal de la CUP per adherir-se i donar suport a la iniciativa legislativa popular per realitzar un referèndum d'autodeterminació i donar suport al MAPA en les seves accions al municipi per recolzar aquesta iniciativa'. Així l'Ajuntament va decidir donar suport a la proposta del Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) perquè se celebrés una consulta sobre la independència de Catalunya a la població, sense que sigui l'Ajuntament qui la faci i sense utilitzar informació com el cens electoral o el padró municipal, per tal d'evitar les previsibles traves jurídiques.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
4 de setembre de 2009, 01.49 h

Només cal remuntar-se a la tardor de 2001. Quan era president de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, ara sots-president espanyol per als assumptes territorials, va animar la celebració d'una consulta molt similar tot i que d'un abast més ampli i seriós. Una plataforma ciutadana de suport a la causa Saharaui va convocar, amb explícit suport de la Junta i demés institucions andaluses, un referèndum sobre si l'antiga colònia espanyola al nord d'Àfrica havia d'auto-determinar-se o no del M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPCC.
3 de setembre de 2009, 19.30 h

ELS SOBIRANISTES DE CIU SÓN UNS CRAKS? LLÀSTIMA QUE NO COMPTIN PER A RES I NOMÉS ELS DEIXIN BADAR BOCA DE CARA A LA GALERIA I QUAN S´ACOSTEN ELECCIONS.QUE EL MAS I EL DURAN DIGUIN QUE SÓN SOBIRANISTES SI TENEN COLLONS!(DAVANT ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ VULL DIR.ENTRETANT ELS SOBIRANISTES DE CIU FARIEN BÉ DE CANVIAR DE PARTIT SI HO SÓN DE VERITAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
3 de setembre de 2009, 15.53 h



Moltes merces Alfons, per el teu assesorament i aclariment...Per lo que entenc, veiem o al menys aixi o interpreto: Que no sols l'Estat fa el ridicol com un asustat LLop per un cadell de Xai... Fent-ne ni mes ni menys d'aquesta privada consulta...UNA QUESTIO D'ESTAT. Desesperasnt-se amb paranoica i extravagant urgencia, perque l'Ajuntament d'Arenys cedeix un local per aquesta cosulta tan legal com poden ser les enquestes del CIS... Interferint en quins events l'Ajuntament por suportar e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Manel fletxa Barcelona
3 de setembre de 2009, 15.41 h

El López Tena està fent bona feina a nivell de la gent, però en faria molta més si convencés el Mas de proclamar la independència des del Parlament. CiU i ERC fa dècades que sumen majoria, però ningú de CiU ha volgut fer el pas. A què esperen? A què les granotes criïn pèl? Per a en Masi companyia, que la nostra Nació segueixi dominada per Espanya tres-cents anys més no deu ser gaire important...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
3 de setembre de 2009, 14.42 h

Els sobiranistes de CiU son uns cracks, seriosos, preparats, que inspiren comfiança...no com altres que només corren al darrera de la pancarta i quant se'ls hi fa comfiança corren a lliurar la Nació als PSOEmontillistes.



Bé per en Mas, per envoltar-se de gent com cal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Alexandre Pineda Fortuny fletxa Sant Esteve Sesrovires
3 de setembre de 2009, 12.44 h

Molt bé López Tena, la prohició només ens farà créixer als que creiem en la independència, com a acció democràtica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.