directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Catalunya Informació, '30 minuts', Eyeos, AD Telecom, El Punt, Osona.com i Toni Segarra, premis Nacionals de Comunicació

Es lliuraran el 14 d'octubre · Dotats amb 15.000 euros

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Catalunya Informació, el programa 30 minuts, el diari El Punt, el diari digital Osona.com, el publicista Toni Segarra, l'empresa de programari EyeOS i l'empresa de telecomunicacions AD Telecom són els guardonats d'aquest any dels Premis Nacionals de Comunicació. El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, presidiran el proper dimecres, 14 d'octubre, l'acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació, dotats amb 15.000 euros, al Palau de la Generalitat.
microfon radio
Comparteix
   

Enguany, el jurat dels premis està copresidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, que assisteixen a les reunions amb veu però sense vot. El jurat també està format pel secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, que actua com a secretari del jurat; el secretari de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, Jordi Bosch; l'historiador i escriptor, Joan B. Culla; el periodista Enric Frigola, en representació del Col·legi de Periodistes de Catalunya; el doctor en Ciències de la Informació, Josep Gifreu; el conseller del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) Rafael Jorba; el conseller secretari del CAC, Santiago Ramentol; el director general de Difusió Corporativa, Jordi Fortuny; el doctor en Ciències de la Informació, Enric Marín; el director de l'Institut de la Comunicació de la UAB, Miquel de Moragas; la rectora de la UOC, Imma Tubella; la directora de Telecom BCN de la Universitat Politècnica de Catalunya, Elisa Sayrol; la degana de la FIB de la Universitat Politècnica de Catalunya, Maria Ribera Sancho; el vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, Marcel Coderch, i el publicista Lluís Bassat.

Premi Nacional de Radiodifusió: Catalunya Informació

El jurat ha valorat que l'emissora 'ha estat pionera en implantar a casa nostra un format de ràdio molt arrelat en altres països, i ha aconseguit consolidar durant els seus disset anys d'existència un model reconegut pels oients i per altres mitjans de comunicació'. El jurat també considera que 'Catalunya Informació és seguida per amplis sectors de la població pel fet de tractar, amb immediatesa i rigor, l'actualitat informativa d'arreu i d'oferir informacions de servei de manera permanent'.

Premi Nacional de Televisió: 30 minuts, de Televisió de Catalunya

Segons el jurat, el programa, amb 25 anys de trajectòria, 'constitueix un bon exemple de servei públic. Oferint documentals monogràfics que permeten aprofundir en temes sempre d'actualitat, aquest programa ha fidelitzat, en 'prime time', una audiència molt significativa', 'sense defugir temes delicats, i combinant amb encert produccions pròpies de qualitat amb altres produccions internacionals'. El jurat també valora que 'el documental, gràcies a programes com 30 minuts, ha esdevingut un dels gèneres pels quals Televisió de Catalunya s'ha distingit com una oferta de servei públic de qualitat'.

Premi Nacional d'Internet: Eyeos

El jurat ha destacat que 'aquest projecte és un exemple de com una bona idea pot trencar barreres i convertir-se en un cas d'èxit'. Un grup de nois d'Olesa de Montserrat van decidir el 2005 fer realitat la seva visió de disposar d'una completa suite d'ofimàtica per entorns distribuïts (conegut com 'cloud computing'). Dissenyada amb programari lliure, ràpidament va comptar amb la col·laboració d'una important comunitat. Al 2006 es va obrir el lloc eyeOS.info, que ofereix el servei gratuït en línia. Actualment el sistema està disponible en més de 30 idiomes i compta amb un grup de desenvolupadors global (Europa, US, Àsia i Sud-Àfrica), amb més de 15.000 descàrregues al mes. El projecte d'aquests joves emprenedors ha merescut nombrosos reconeixements internacionals i és un exemple per a nous emprenedors.

Premi Nacional de Telecomunicacions: AD Telecom

El jurat ha valorat que aquesta empresa és 'un exemple d'iniciativa empresarial que demostra que el coneixement és la clau per a reeixir en un mercat global'. Fruit de la iniciativa empresarial generada per als Jocs Olímpics de 1992, aquesta empresa catalana s'ha especialitzat en l'equipament per al transport de vídeo digital. Actualment disposa de més de 10 enginyers de recerca que dissenyen i produeixen per a empreses europees d'equips de televisió, però també d'instrumentació d'electromedecina, pesatge, químic, seguretat, entre d'altres.

Premi Nacional de Premsa: El Punt

Segons el jurat, 'es tracta d'una història d'èxit, iniciada a Girona a partir d'una modesta edició comarcal, que aconsegueix fer-se un espai propi i, a base de talent i tenacitat, es converteix en un mitjà de referència nacional, amb una difusió creixent'. El jurat també considera que 'des del primer dia, quan es denominava Punt Diari, ha apostat decididament per la informació de proximitat, pel foment de l'ús social de la llengua catalana i ha contribuït a la vertebració del territori. Aquesta trajectòria d'un diari en català, ja meritòria en ella mateixa, ha de ser especialment destacada en un moment en què la premsa, a nivell global, ha de redefinir-se i resituar-se en un entorn canviant'.

Premi Nacional de Comunicació de Proximitat: Osona.com (Grup Nació Digital)

Els membres del jurat han valorat que 'quan encara no era gens evident el paper que jugaria internet en els mitjans de comunicació, els promotors del diari digital Osona.com van decidir que el futur passava també pels formats digitals'. Amb els anys, ha nascut el Grup Nació Digital, que ja compta amb tretze publicacions digitals. El jurat considera que 'Osona.com s'ha convertit en una important eina informativa, que posa de manifest el paper protagonista de la informació de proximitat també en l'àmbit digital. A més, s'ha posicionat entre els primers llocs de l'audiència d'internet dels mitjans de comunicació de Catalunya'.

Premi Nacional de Publicitat: Toni Segarra


El jurat ha distingit Toni Segarra (Barcelona, 1962), que el 1996 va fundar l'agència de publicitat SCPF conjuntament amb tres socis (Cuesta, Puig i Fernández de Castro). Com a director creatiu de SCPF ha obtingut èxits i reconeixements a nivell internacional, com el Gran Premi del Festival de Canes, i està considerat pels seus companys de professió com el referent dels creatius publicitaris de la generació posterior als Bassat, Campmany, Lorente o Casadevall, guardonats amb el Premi Nacional de Comunicació de 2008. El jurat considera que 'a més dels èxits professionals, l'aportació de Toni Segarra destaca per la recerca de noves fórmules creatives a partir de la relació amb altres disciplines comunicatives, i pel foment i la formació de nous talents'.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.