CiU respon al PSC que 'no tingui por' que el Baròmetre pregunti sobre la independència
Oriol Pujol es reuneix a Brussel·les amb el número u de Nova Aliança Flamenca i amb el líder d'ALDE
El president del grup de CiU al Parlament i secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha respòs aquest dijous el fet que el PSC vegi com una 'perversió' que el Baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) pregunti per la independència de Catalunya: 'Els recomanem que no tinguin por que el Centre d'Estudis Opinió i altres estaments sondegin el país'. Pujol ha afegit que aquesta és una dinàmica bona 'per aquells que hem de prendre nota' sobre la voluntat de la població. El convergent ha fet aquestes declaracions a l'ACN des de Brussel·les, on s'ha reunit amb el líder del líder del grup liberal ALDE, Guy Verhofstadt, i el guanyador de les eleccions a Bèlgica, Bart De Wever, de la Nova Aliança Flamenca.
Després que la portaveu socialista Laia Bonet acusés el Govern 'd'anar formulant preguntes per encàrrec', Pujol ha defensat la tasca del CEO i ha dit que no vol 'entrar en la provocació' dels socialistes. Igual que el president de la Generalitat, Artur Mas, Pujol considera que els resultats de l'enquesta demostren que hi ha un 'amplíssim suport' per fer una 'aposta clara per un concert econòmic'. 'Això ja és una onada que sociològicament, més enllà de la política, és molt majoritària. Nosaltres l'hem intentat abanderar políticament, però pretenem que això no sigui una exclusivitat de CiU sinó que sigui una petició molt unànime no només del país sinó de la classe política que representa aquest país', ha afegit el secretari general adjunt de CDC.Pedagogia catalana al cor d'Europa
Oriol Pujol s'ha reunit aquest dijous amb el líder de la Nova Aliança Flamenca, Bart De Bart De Wever, en un contacte 'en busca del coneixement mutu, de les similituds i les diferències' entre Flandes i Catalunya. Entre les diferències, 'el fet més evident és que Bèlgica no és Espanya i hi ha una diferència encara que només sigui de mida en relació al que ha de suportar Catalunya en relació a l'Estat i el que han de suportar els flamencs en relació a Bèlgica', ha destacat. La trobada responia també a 'la necessitat de reconèixer una gent que, amb un discurs claríssimament nacionalista flamenc i amb la voluntat de construir el seu propi Estat, han aconseguit un resultat com mai havia tingut un partit flamenc en el conjunt de la Bèlgica federal'.
D'altra banda, Pujol també ha mantingut una reunió amb el líder del grup liberal ALDE al Parlament Europeu (del qual forma part CiU), Guy Verhofstadt, per explicar-li quines són les 'ambicioses' però 'viables' mesures d'austeritat que s'estan duent a terme des de Catalunya i fer-lo coneixedor del fet que el govern estatal fa molts anys que 'traspassa a Catalunya capacitats executives, però mai ben finançades', i que això 'estrangula' les arques catalanes. 'Aquesta és una pedagogia que no podem deixar de fer', ha dit Pujol.