directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 10:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras diu que el menyspreu de l'Estat espanyol pel català demostra la necessitat d'un estat propi

Recorda que sempre que un estat ha demanat l'oficialitat d'una llengua a la UE li ha estat concedida

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

L'eurodiputat Oriol Junqueras ha lamentat aquest dijous que el PSC, el PSOE i el PP hagin sumat forces al Congrés per impedir l'aprovació de propostes de resolució de CiU, ERC i ICV que instava el govern espanyol a aprofitar el canvi de reglament lingüístic que deriva de l'adhesió de Croàcia a la Unió Europea per reclamar l'oficialitat del català a les institucions europees. Junqueras ha assegurat que el rebuig d'avui del Congrés demostra la necessitat d'un estat propi i demostra 'el menyspreu, menysteniment i poca consideració envers la nostra realitat lingüística i cultural i la riques de llengües d'Europa'.
oriol junqueras, esquerra, erc, eurodiputats, ale
Comparteix
   


Etiquetes
Junqueras ha ressaltat que sempre que s'ha demanat l'oficialitat d'una llengua a la UE li ha estat concedida i ha lamentat que una vegada més s'hi hagin negat des de l'estat espanyol i en aquesta ocasió amb els vots PSOE i PP. Creu que es torna a 'demostrar el menyspreu, menysteniment i poca consideració envers la nostra realitat lingüística i cultural i la riques de llengües d'Europa'. En aquest sentit, ha assegurat que es posa en evidència la necessitat d'un estat català. 'Una raó més de perquè Catalunya necessita ser un país independent', ha dit, al temps que ha considerat que persones que no en són favorables ho seran a partir de decisions com aquesta.

Sobre la posició dels socialistes, s'ha mostrat convençut que el PSOE sabrà explicar perquè tomba a Madrid allò que els seus eurodiputats signen a Brussel·les i els seus grups parlamentaris li donen suport a Catalunya. En cas que no ho sàpiga explicar, ha afegit, espera que aquells ciutadans que li havien confiat el seu vot vegin la necessitat de buscar una alternativa 'davant l'actitud de menysteniment cap a Catalunya que té el PSOE'.

En qualsevol cas, Junqueras ha manifestat que seguiran treballant en el front europeu igual que en el català 'pel reconeixement dels drets lingüístics nacionals, socials i econòmics dels ciutadans'. Espera que ells també prenguin les decisions oportunes perquè els catalans tingui allò que es mereixen.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
jordibcn fletxa Barcelona
5 de juliol de 2011, 20.41 h

#13 A les ultimes eleccions lliures si que tenien majòria absoluta, desprès va venir tot allo del incendi del Reichstach i l´abolició del Prlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
NOVAABC fletxa igualada
4 de juliol de 2011, 15.10 h

#8
Lo siento pero no se si tienes la informacion correcta... HITLER no saco mayoria absoluta en ningun caso, era un partido bisagra que negocio con el partido mayoritario quedarse con la presidencia a cambio de no darle al otro la mayoria. y una vez en el poder se hizo incontrolable.
QUE LA DEMOCRACIA ES EL SISTEMA MENOS MALO???? y eso quien lo ha dicho? la derecha?
La democracia no es mas que la dictadura de la mayoria, sobre una minoria que puede ser mayoritaria.
En la practica solo tienes qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
jordibcn fletxa Barcelona
1 de juliol de 2011, 20.27 h

#8 En tens el que et dic? o el que pretenc dir-te? Van ser els catalans els que li van donar 25 diputats, no ERC , hi van preferir donal´s al PSOE fins i tot per davant de CiU i d´ERC , doncs cap problema és la democràcia , la mateixa que quan van votar reforma, constitució i estatut retallat, i quan dic que el poble és sobirà i no s´equivoca mai ho dic amb ironia, torno a possar-te l´exemple de la reforma del Suarez, la constitució española entre altres del Roca i Sole Turà i l´... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Emili fletxa Terrassa
1 de juliol de 2011, 13.51 h

Si no som prou valents per assolir ésser INDEPENDENTS,
haurem de viure SEMPRE essent uns explotats esclaus
amb l'eterna vergonya dels nostres descendents

Emili


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
mario fletxa bcn
1 de juliol de 2011, 11.33 h

No hi ha cap polític que hagi defensat la nostra llengua i el nostre país amb tanta dignitat com l'Oriol, bé tots els de ERC. Bernat Joan ... dins la UE.
No hi ha ni hi haurà cap partit polític que defensi Catalunya enlloc , com ERC i això és una veritat com un temple, amb els seus errors si cal com tothom , no són omnipotents, si tot ho fessin bé ja serien Deu. Jo prefereixo un partit que admet els seus errors ans criticar els altres per els seus ( CIU )


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Atlasac fletxa Vila-real
1 de juliol de 2011, 10.37 h

Però els NOSTRES? D´ELLS!! Polítics RR amb RR a demanar allà....és que si no van portant entre les cames la cua no sabrien caminar els pobres....i els RIDICULISSIMS que els VOTEN? què classe de persones deuen d´èsser que prefereixen la "cua" a la LLIBERTAT=INDEPENDENCIA, se que hi han entre nosaltres molts BOTXINS=VERDUGOS però tants? vos sou un d´aquests?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
30 de juny de 2011, 22.25 h

jORDI el poble confia en els seus leaders i l'opinió i cultura polítiques estan dins d'una dinàmica.La política té com tot el que es humà una forta componenet d'irracionalitat, funciona molt a base d'identificacions positives i negatives.
Si tu prefereixes un PSC i un PSOE - I ETS RESPONSABLE SI ET DEIXES ENGANYAR - al centre dreta del teu País, en aquest cas CiU, l'estàs legitimant,`estàs dient que no es tan dolent.Li estàs donanat canxa als mitjans de comunicació.CONEC TRES PERSO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès.
30 de juny de 2011, 21.57 h

Perdoneu que hi torni. No vull ser pesat però no puc evitar de sorprendre'm en llegir en Joan Miquel.
El problema es, per quina raó ERC va donar suport a en Zapatero al Congrés i ES VA DEIXAR ENGANYAR com ho va fer en les etapes coincidents dels tripartits, el primer especialment? Per què?.
Mireu: en política , especialment a Espanya i MÉS QUAN ES TRATA DE CATALUNYA,el qui pacta NO ACOMPLEIX MAI EL PACTE , SI LES CONSEQUÈNCIES DE NO ACOMPLIR-LO NO SÓN PITJORS QUE ACOMPLIR-LO!.Molt fort,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jordibcn fletxa Barcelona
30 de juny de 2011, 21.38 h

Els 25 diputats a la sra. Chacon els hi va donar el glòrios poble català, i no ERC . I en quan al català a Europa va ser ERC qui va remoure el tema en la 1 legislatura del Zapatero aquest va enganyar a ERC i aquest mateix glòrios poble va preferir el que enganya al enganyat , res a dir el poble és sobirà i no s´equivoca mai..


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JoanMiquel fletxa Abrera
30 de juny de 2011, 21.31 h

Perdona Miquel Bcn, en Ridau ja li ha dit de tot al Psoe a Madrid, menys maco, o es que no l'escoltes?? Una de les coses que s'hauria d'agrair a ERC es que ha tret la careta al Psc, l'ha posat entre espanya i la paret.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.