directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias és escollit alcalde de Barcelona en primera volta amb el suport inesperat d'Unitat per Barcelona

El nou batlle promet el càrrec i es converteix en el primer alcalde nacionalista de la democràcia a la capital

Comentaris 14  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Xavier Trias ja és el nou alcalde de Barcelona. El líder de CiU ha estat escollit amb el suport dels quinze regidors del seu grup i dos d'Unitat per Barcelona que han optat així per facilitar la investidura en primera volta de la llista més votada. La resta de grups han preferit votar als seus propis caps de llista, recollint així el socialista Jordi Hereu onze vots, el popular Alberto Fernández Díaz vuit, i Ricard Gomà n'ha rebut cinc. El suport del republicà Jordi Portabella i de Joan Laporta no estava previst ni anunciat i ha estat la sorpresa de la sessió.
xavier trias, ciu, alcalde de barcelona, presa de possessió
Comparteix
   


Etiquetes
Fernández Díaz i Portabella s'ofereixen per col·laborar amb el govern
El nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha volgut llençar un missatge de mà estesa a l'oposició durant el discurs d'investidura. Trias s'ha posat 'a disposició de tots els grups municipals' per tal de poder, entre tots, 'bastir grans consensos'. Des de l'oposició, el socialista i exalcalde, Jordi Hereu, i l'ecosocialista i extinent d'alcalde, Ricard Gomà, han exigit a Trias fermesa per enfrontar-se a les 'retallades' de la Generalitat i 'defensar Barcelona' per sobre de tot. El popular Alberto Fernández Díaz i el republicà Jordi Portabella han encaminat les seves intervencions a oferir-se per poder establir acords amb el govern de forma més estable, des de dins o des de fora de l'executiu.

Els discursos dels líders dels partits que van aconseguir representació a l'Ajuntament de Barcelona el passat 22 de maig han girat tots al voltant de la necessitat d'escoltar els ciutadans, millorar l'entesa entre les forces polítiques i abordar de manera efectiva els efectes de la crisi econòmica. Tot i ser l'últim a parlar, Trias ha estat el que més expectació ha creat a l'hora de parlar. Visiblement emocionat i amb la veu trencada en esmentar a la seva família, el nou alcalde ha volgut oferir-se a les formacions de l'oposició per col·laborar estretament. I és que, tal i com ha dit, és conscient que amb només quinze regidor, la minoria l'obligarà a arribar a acords amb uns i altres. 'Necessitem trobar complicitats i teixir aliances', ha destacat, tot convidant a 'tots els grups municipals i els seus presidents' a 'bastir aquests grans consensos que necessitem'. 'Vull aconseguir acords amb tots els sectors, amb els agents econòmics i socials, amb les entitats, amb els veïns de cada barri', s'ha compromès.

Conscient com és de la situació de les finances públiques catalanes, Trias ha volgut prometre també ser vigilant amb l'actitud del Govern d'Artur Mas pel que fa a les inversions i recursos destinats a la ciutat. 'Seré un alcalde exigent amb les polítiques de la Generalitat, amb lleialtat nacional, però treballant per aconseguir totes les inversions i serveis que pertoquen a la capital de Catalunya', ha advertit Trias, que ha assegurat que s'ha 'autoimposat' l'obligació d'aconseguir sortir-se'n de 'tots els reptes plantejats de cara al futur', entre els que ha inclòs 'acordar un nou finançament' per Barcelona.

Demana diàleg als 'indignats'
D'altra banda, Trias ha tingut, enmig del seu discurs, un moment per parlar de la 'crítica ciutadana' i dels que demanen 'democràcia real', en clara referència als 'indignats' que han protestat en els darrers mesos a Barcelona. 'La indignació és també un sentiment democràtic i com a tal cal entendre'l i permetre que s'expressi, des del respecte a la llibertat d'expressió i l'estat de dret', ha dit, tot oferint als manifestants que 'restarem oberts a escoltar les propostes que neixin des de la base mateixa d'aquests moviments ciutadans i dialogarem sempre que sigui possible i vulgui amb els seus representants'. 'Els demano que l'actitud de diàleg existeixi sempre', ha conclòs. Trias, a més, ha volgut deixar caure en el moment de dirigir-se als 'indignats' que ha nomenat 'un comissionat de Participació Ciutadana'.

La resta del seu discurs ha estat un resum del seu problema, on, segons ha dit, primaran les polítiques per sortir de la crisi, crear llocs de feina i atendre les necessitats dels que més ho necessitin. En aquest sentit, ha destacat que 'cal preparar en el futur un nou model econòmic de creixement, més basat en la producció d'alt valor afegit, en més productivitat i competitivitat, una més elevada demanda exterior i en una ocupació estable i de qualitat'. Trias també ha volgut deixar clar que, per ell, 'les polítiques de benestar han de ser vistes no com una despesa sinó com una inversió de futur' i que 'per cada euro que la ciutat decideixi invertir en qualitat de vida i igualtat, generarà la riquesa necessària que permetrà construir una Barcelona millor'.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#14
Karme fletxa Alt Penedès
2 de juliol de 2011, 09.21 h

#11 Bon ull Oriol, no m'hi havia fixat. Gràcies per l'observació que trobo molt bona.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
1 de juliol de 2011, 23.22 h

#12 Estar clar: INDEPENDENCIA. La resta..... tonteries i perdua de temps


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
1 de juliol de 2011, 20.58 h

El concert econòmic desafina.


Dos catedràtics avisen de les dificultats jurídiques d'un pacte fiscal com el Basc
Els dos primers ponents de la comissió del Parlament sobre el concert econòmic, el catedràtic de Dret Constitucional de la UPF Alejandro Saiz i el catedràtic de Ciències Polítiques de la UPF Ferran Requejo, han coincidit aquest divendres en les dificultats jurídiques de que Catalunya tingui un pacte fiscal similar al del País Basc o Navarra. Tot i això, els dos han arri... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11 Oriol Jordan
1 de juliol de 2011, 15.32 h

No sé si us hi heu fixat, però la foto és molt bona! la mossa de darrere porta una samarreta contra les retallades!! XDD És boníssim!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
1 de juliol de 2011, 14.18 h

recanvi 124 | LA FALLIDA DE LA POLÍTICA |

Sentíem per la ràdio pública les paraules de Xavier Trias (CiU) en la presa de possessió com a nou alcalde de Barcelona. S’ha referit a la política com la vocació de servei a la societat amb la voluntat de millorar-la cada dia. Hi estem completament d’acord. La política només pot ser això: no pot ser res més. |

El problema d’avui és que queda demostrat que la política ha fallat estrepitosament. A molts països. Però a Catalunya d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
1 de juliol de 2011, 13.05 h

Deixeu-vos de collonades i batalletes que no duen enlloc, el problema a Catalunya el coneixem, i és que primen els diners abans que la llengua (segons el CEO), quan hauria de ser l'invesa. Entenent aquest factor, el que hem de fer els Nacionalistes/Sobiranistes/Independentistes Catalans és fer pinya a favor del que ens uneix que és molt, i en contra del que ens divideix : tacticismes, personalismes, egoisme i afany de poder.
Fer sevir el nostre esperit critic és prioriari per avançar com a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Un que SEMPRE VOTA i VOTARÀ A ERC mentre tinguem UNIONISTES a CATALUNYA. fletxa BEN FET PER PART 'd'ERC i LAPORTA. Cal NETEJAR A FONS.
1 de juliol de 2011, 12.55 h

A Barcelona TOT CONTINUA IGUAL, Eppp..! canvien els partits però no les maneres ni els estils. Crec que ERc i en Laporta han fet una bona gestió del seu vot i desitjo que no permetin que entre UNIONISTES CONVERGENTS i UNIONISTES SOCIALISTES es perpetuï la CORRUPCIÓ dels darrers anys.

Cal recordar que a Barcelona com arreu de Catalunya, la màfia corrupta te nom i cognom i es SOCIOCONVERGÈNCIA i UNIÓ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
1 de juliol de 2011, 12.49 h

#6 Lamento informar-te que ERC porta més de set anys sent palanganera dels P$OElerrouxistes. Aixó rai, el pitjor és que a més, sempre que ha pogut, els ha lliurat totes les institucions politiques que n'ha tingut ocasió.

Tant de bo que avui comenci a ser la fi d'aquesta submissió malaltissa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 18
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Tobies fletxa bcn
1 de juliol de 2011, 12.16 h

#5 Segons tu, doncs, la dignitat consisteix en obrir-se de cames davant de CyU? Sí, CyU, aquella gent que van arruïnar l'estatut amb el vergonyós pacte ZP-Mas del 2006, que venia Catalunya més barata i a través del qual Mas pensava tornar a la Generalitat via Madrid (com fins i tot Felip Puig ha reconegut)? El PSC és una desgràcia, però CiU no és millor, són els Grans Traïdors al país. ERC no ha de ser palanganera ni dels uns ni dels altres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
1 de juliol de 2011, 11.19 h

La pregunta és, qué fan aquests comentàris que eran de la noticia de la cessió dels hospitals de la S.S a la Generalitat amb el nomenament del Sr. Trias?.

Dit aixó, vull felicitar a ERC per haver fet per primera vegada des de la signatura del vergonyós pacte del Tinell el 14 de desembre del 2003 una cosa amb sentit comú i de Pais.

Esperem que no sigui una flor d'estiu i es vegi la continuitat amb els presupostos de la Generalitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.