directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 21:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Obrint Pas i Òscar Briz, triomfadors en la sisena edició dels Premis Ovidi Montllor de la música en valencià

El grup del barri de Benimaclet s'endú el guardó al millor disc de rock i millor lletra, mentre que el cantant obté el premi al millor disc de pop i la millor cançó

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Obrint Pas i Òscar Briz han estat els triomfadors en la gala de la sisena edició dels Premis Ovidi Montllor de la música en valencià, que s'ha celebrat aquest dijous al Teatre El Micalet de València. El grup de Benimaclet ha obtingut el guardó al Millor àlbum de rock amb el llibre-disc 'Coratge' mentre que el seu cantant Xavi Sarrià ha estat reconegut com autor de la Millor lletra: 'El país de les oliveres'. El disc 'L'Estiu' d'Òscar Briz ha estat considerat el Millor àlbum pop de l'any, que inclou el tema 'Carolina dins d'un pou', Millor cançó. Raimon, que ha agraït el guardó a través d'un vídeo en no poder estar present a la gala, ha rebut el premi al Millor disc de cançó amb 'Rellotge d'emocions'.
obrint pas
Comparteix
   


Etiquetes
En una gala conduïda per l'humorista Xavi Castillo i les seves habituals crítiques a la situació política al País Valencià, la música en valencià ha celebrat aquest dijous la seva gran nit amb la cerimònia de lliurament de la sisena edició dels Premis Ovidi Montllor.

Han estat els Obrint Pas i Òscar Briz, amb dos guardons cadascun, els noms que més han pujat a l'escenari del Teatre El Micalet de València per rebre premis. El grup de Benimaclet ha obtingut el reconeixement pel seu darrer treball 'Coratge' (Millor àlbum rock) mentre que el seu cantant i lletrista, Xavi Sarrià, ha recollit el premi a la Millor lletra per 'El país de les oliveres'. El cantant de L'Alcúdia (Ribera Alta), Òscar Briz, de la seva banda, ha estat premiat amb el Millor àlbum pop 'L'estiu' i amb la millor cançó 'Carolina dins d'un pou'.

El gran absent de la nit ha estat el cantant Raimon, que ha estat guardonat amb el premi al Millor disc de cançó pel recent 'Rellotge d'emocions'. El cantant de Xàtiva (Costera) no ha pogut estar present a la cerimònia i ha deixat enregistrat el seu agraïment en un vídeo que s'ha projectat al teatre.

El Col·lectiu Ovidi Montllor (COM) de músics i cantants en valencià, organitzador d'aquests premis des de 2005, també ha reconegut enguany la trajectòria del grup de finals dels 70 Cotó-en-pèl, primera banda de rock progressiu en valencià amb el seu disc 'Holocaust'.

D'altra banda, la Societat Coral El Micalet ha rebut el premi al suport a la música en valencià 'pel seu compromís des de la primera edició dels guardons i per la seua tasca històrica en defensa i promoció de la cultura i la llengua dels valencians', ha destacat el COM.

La millor època de la música en valencià de tots els temps
El portaveu del COM, Rafa Xambó, ha remarcat en declaracions a l'ACN abans de l'acte que la música en valencià travessa 'la millor època de tots els temps'. Xambó ha recordat que als 60 i 70 'n'hi havia tres o quatre cantautors i tres o quatre grups de rock, ara al COM sempre n'hi més d'un centenar de grups, indica que hi ha una gran vitalitat, i que la gent jove ve molt més preparada del que estàvem als anys 70 quan era tot molt més improvisat'.

Nascut l'any 2005 durant la tancada d'artistes al Palau de la Música de València en protesta per la nul·la presència d'actuacions en valencià, el COM va celebrar els primers premis Ovidi escollint entre una quarantena de discos editats des de l'any 1999 fins aquell any.

'Temíem que no hi haguera suficient producció per fer una edició anual i ens plantejarem la possibilitat de fer-ho cada dos anys, finalment ho férem anualment i des de la primera edició, anualment han aparegut una bona collita de discos d'entre 50-70 discos, depèn d'anys', ha recordat Rafa Xambó.

En relació amb la 'collita' d'enguany, el portaveu del col·lectiu ha celebrat que s'hagin editat més de 50 treballs de música en valencià al territori. Xambó ha observat que 'realment no és un any natural, des dels premis Ovidi de l'any passat fins a final de maig, i ara ja n'hi ha discos nous que no han pogut entrar i entraran l'any vinent i sabem d'una sèrie de companys que estan gravant'.

En l'edició actual s'ha creat una nova categoria, la de música electrònica i hip-hop, davant la creixent oferta que presenta aquest estil. 'La collita d'enguany és fantàstica només mirant els nominats ja es veu que el jurat ha tingut que fer una feina difícil', ha observat Xambó.

El hip-hop d'Arrap, grup revelació
La formació de hip-hop Arrap, de València ciutat, ha estat considerada la revelació de l'any Pel que fa a la resta de premiats, el guardó al Millor disc de folk de l'any va ser per a Apa, amb el títol 'Cants i Cants'; mentre que el Millor disc de música electrònica i hip-hop ha estat considerat pel jurat l'àlbum '2.0' dels Orxata Sound System. Els arranjaments i l'orquestració més ben valorats han estat els del disc 'Nits cosides' d'Artaica. El jurat integrat per periodistes i crítics especialitzats en tots els gèneres ha estat l'encarregat de dictar veredicte dels premis musicals.

Per als premis especials de disseny gràfic i videoclip el COM ha designat un segon jurat integrat per dissenyadors i experts del món audiovisual. El veredicte d'aquest jurat va donar com a guanyador del Millor disseny l'àlbum 'El ulls de Bob' de Carles Pastor, dissenyat per Josep Albinyana, mentre que el Millor videoclip ha estat atorgat a 'Pacte amb Peter Pan', del grup Autòmats, realitzat i i produït per Miquel Herrero, Neme Jiménez, Tubal Perales, Neus Mahiques i Manu Marpel.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
cristian luna fletxa barcelona
3 de juliol de 2011, 02.40 h

Oooooblidats, ooooooo silenciats, així és com estant els autors valencians a sa casa i mentre amb els diners que ells paguen es promouen grups en castellà o "anglès d'acadèmia?".
Tampoc ningú va fer res pels grups bons de folk que hi havia als vuitanta i en canvi a Catalunya els minjamerdes del trinco-trincos sociates rebent ajudes i folrant-se pel seu "pallasso-folk" i les seves burles colloneres i xaves. Com de dura és la vida i quantes voltes fa? Artistes morint-se de fàstig i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi fletxa Bcn
3 de juliol de 2011, 02.32 h

Un poble en moviment ! Visca Obrint Pas i visca la Terra !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
atema fletxa barcelones
2 de juliol de 2011, 08.12 h

FELICITATS !!!!!!!

seguiu lluitant amb les vostres armes !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.