directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

Els ajuntaments que volen acollir una consulta com la d'Arenys es coordinen per fer-la conjuntament

S'impulsa a través de Decidim.cat · Creuen que així tindrà 'més sentit, més força' i serà més difícil que l'Estat ho aturi

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'escletxa que hauria trobat Arenys de Munt per tirar endavant una consulta sobre la independència de Catalunya comença a veure's com una via per fer quelcom semblant a una consulta a nivell nacional. Són molts els ajuntaments que s'han interessat per acollir iniciatives com la d'Arenys als seus municipis, però volen aprendre de l'experiència del 13 de setembre i després anar més enllà. L'objectiu no és reeditar una consulta aïllada com la d'Arenys a Seròs, Argentona i altres indrets sinó que a través de la plataforma Decidim.cat s'estan coordinant perquè tots els municipis interessats facin la consulta el mateix dia per tenir 'més sentit, més força'. Així ho ha explicat a directe!cat Jordi Fàbrega, el president de l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM), la força municipalista a què pertany l'alcalde d'Arenys (AM2000) i l'Entesa per Argentona.
independència manifestació
Comparteix
   

Fàbrega ha explicat que s'està estudiant el com i el quan però que l'objectiu és coordinar tots els ajuntaments que estiguin interessats en seguir l'exemple d'Arenys de Munt per tal de fer consultes al màxim nombre de municipis el mateix dia. Fàbrega creu que d'aquesta manera la iniciativa tindrà 'més consistència' i que d'aquesta manera serà més difícil que l'Estat espanyol actuï per aturar-la.

EPM hi dóna suport però respecta la independència dels seus càrrecs electes


Jordi Fàbrega intervindrà aquest vespre al míting unitari pel 'sí' com a president de l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) la força municipalista coaligada amb ICV a la qual pertànyen tan l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra (AM2000), com l'Entesa per Argentona que aquest divendres al vespre va presentar al ple de l'Ajuntament una moció per donar suport a la inciativa d'Arenys de Munt i instar la societat civil d'Argentona a impulsar una consulta al municipi.

Fàbrega explica que l'Entesa dóna suport a la iniciativa però respecta la independència dels seus càrrecs electes i 'cadascú farà el que li sembli més convenient'. Tot i això creu que hi haurà molts regidors i alcaldes de la formació que presentaran mocions en aquesta línia. A Sant Pere de Torelló, localitat on Fàbrega governa amb majoria absoluta, assegura que ho estan estudiant. L'Entesa compta amb 82 candidatures arreu del país, representació a 61 pobles i ciutats i 14 alcaldies.

Decidim.cat, més de 1.200 càrrecs electes dels PPCC pel dret de decidir


La plataforma Decidim.cat aglutina a més de 1.200 càrrecs electes en favor del dret de decidir d’arreu dels Països Catalans, entre els que hi ha més de 170 alcaldes i 450 municipis. Dijous ja va expressar en un comunicat el seu suport a la consulta independentista d'Arenys de Munt. La plataforma ja va avançar que obria un procés de reflexió i debat al si del municipalisme català 'per tal de promoure una estratègia d’acció unitària per fer una consulta popular en els nostres ajuntaments que faci avançar el poble català cap a l'autodeterminació de forma unitària, participativa i de radicalitat democràtica'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.