directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 16:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

ERC i CiU reproven de la Vega per situar la independència fora de la constitució espanyola

Puigcercós creu que fan servir la carta magna com un codi penal contra els catalans · Mas recorda que el dret d'autodeterminació es té

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ERC i CiU han reprovat la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, per dir que 'la independència no té cabuda a la constitució', en referència a la consulta sobre la independència convocada a Arenys de Munt. El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha dit que de la Vega ha fet ús de la constitució espanyola com un 'codi penal contra els catalans', a diferència dels 'països democràtics' en què 'les cartes magnes garanteixen drets i llibertats'. El president de CiU, Artur Mas, ha recordat a la vicepresidenta que l'autodeterminació és un dret 'que tenen els pobles' i que si Catalunya és una nació 'té aquest dret' a menys que es consideri simplement 'una regió'.
maría teresa fernández de la vega, vicepresidenta
Comparteix
   

De la Vega va recordar aquest divendres des de la Moncloa als organitzadors del referèndum d'Arenys de Munt (Maresme) que 'l'autodeterminació i la independència no tenen cabuda a la constitució' i que ja hi ha hagut una resolució judicial sobre la consulta. Va afirmar que el criteri de l'executiu espanyol és el que va expressar l'advocat de l'Estat..

Joan Puigcercós ha acusat l'executiu espanyol d'exhibir la constitució 'com si fos un codi penal contra els catalans'. 'En els països democràtics, les cartes magnes garanteixen drets i llibertats però, pel que es veu, la constitució espanyola és el contrari, és la targeta vermella que se'ns presenta als catalans des de Madrid quan creuen que ens passem de la ratlla'.

Artur Mas ha dit aquest dissabte que troba 'ridícul' i 'desproporcionat' el 'rebombori' que el govern espanyol ha causat amb la consulta d'Arenys. Ha afirmat que 'amb la feinada que hi ha per fer' en temes com combatre l'alt índex d'atur o la crisi econòmica, sorprèn que 'el gran tema d'Estat' sigui la celebració d'una consulta sobre la independència de Catalunya que impulsa una entitat d'un municipi.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Ignasi fletxa Amposta
7 de setembre de 2009, 13.34 h

Es una GRAN EQUIVOCACIO mai podrem ser un poble independent,ens lliguen massa coses amb espanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Quim fletxa PPCC.
5 de setembre de 2009, 22.20 h

El mateix 13 de sembre tots a Arenys de Munt. comvoquem una concentració via internet, movil, diaris i els mitjans que podem. Seria bó que el mateix dia de la consulta Areny s´omplís amb 1.000.000 de Catalans.Que hi participin la plataforma pel deret a decidir i tots els partits i associacions que estiguin per les llibertats de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
5 de setembre de 2009, 21.30 h

El dret a l´autodeterminació i els drets humans són per sobre de qualsevol contitució represora i neofeixista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jaume fletxa Barcelona (Barcelonès)
5 de setembre de 2009, 21.21 h

> ERC i CiU han reprovat la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, per dir que 'la independència no té cabuda a la constitució'.

Ah, sí? Doncs el mico aquest lleig --hi ha micos molt més macos-- de la Vega té raó. Tal com tenen muntada la parada (o la parida que es diuen Espanya) la cosa va així. A més, l'exèrcit (espanyol, és clar) ha de venir corre-cuita a matar-nos així que ens independitzem.

L'enemic és Espanya i la seva constituci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.