directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 13:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

L'advocat i diputat Salvador Milà defensarà la legalitat de la consulta

Argumentarà que l'Ajuntament no l'organitza i que, d'altra banda, té 'llibertat ideològica'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'advocat i diputat d'ICV-EUiA Salvador Milà acompanyarà aquest dilluns l'alcalde d'Arenys de Munt (Maresme), Carles Móra, davant la jutgessa per defensar la legalitat de la consulta del dia 13. La jutgessa ha anul·lat l'acord de ple de suport a la convocatòria del referèndum independentista després d'estimar el recurs presentat per l'Advocacia General de l'Estat. Considera que l'Ajuntament 's'ha extralimitat en les competències' i ha faltat al principi de la 'lleialtat constitucional'. La magistrada ha convocat per demà al matí representants del consistori i l'advocat de l'Estat per escoltar les seves versions. El bufet d'advocats de l'exconseller ja havia assessorat a l'Ajuntament d'Arenys de Munt en altres ocasions.

Comparteix
   

Milà ha confirmat a l'ACN que aquest dilluns acompanyarà a l'alcalde d'Arenys de Munt per defensar la legalitat de la consulta popular d'autodeterminació convocada pel 13 de setembre al municipi davant la jutgessa titular del jutjat número 14 de Barcelona, que ha anul·lat l'acord de ple de suport a la consulta. La jutgessa ha convocat a l'advocat de l'Estat espanyol i a l'Ajuntament d'Arenys de Munt (Maresme) per conèixer les dues versions després d'estimar el recurs presentat per l'Advocacia General de l'estat que considera que la convocatòria vulnera la llei i les competències de l'Estat. La jutgessa va resoldre que la consulta vulnera la llei de l'Estat 'en matèria de consultes populars' i resulta afectat 'l'interès general de l'Estat', de manera que permet la celebració de la consulta, però no en instal·lacions municipals ni amb el seu suport.

Salvador Milà ha explicat que esgrimirà arguments relacionats amb la 'llibertat ideològica' del consistori, a més que l'Ajuntament no organitza en cap cas la consulta, sinó que 'es limita' a cedir un espai a una entitat privada i a donar-hi suport a partir d'una votació majoritària del ple municipal, entre altres consideracions 'més polítiques'. De fet, el despatx d'advocats de l'exconseller –Milà Advocats- ja fa anys que assessora a l'Ajuntament d'Arenys de Munt en temes jurídics.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, -d'Arenys de Munt 2000, EPM vinculada a ICV-EUiA- ha destacat a l'ACN la 'feina excel·lent' de Milà en defensa de l'Ajuntament. Ha insistit en la desvinculació del consistori de l'organització de la consulta, i s'ha mostrat 'segur' que la jutgessa 'serà raonable' i veurà en la consulta un 'procés innocu'. 'Ells sabran perquè generem por', ha afegit Móra, que ha recordat que la consulta no és vinculant.

'Emocionats' pel suport rebut

Móra ha assegurat que tant el consistori com els organitzadors de la consulta promoguda pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA) i la CUP, estan 'no només il·lusionats, sinó emocionats' pel suport rebut d'altres ajuntaments com el d'Argentona (Maresme), Sant Pere de Torelló (Osona), Figueres (Alt Empordà) i Seròs (Segarra). Per Móra, és 'molt important que això no sigui una flor d'estiu' i 'cal buscar complicitat tots els pobles de Catalunya', de manera que ha celebrat que Argentona i Seròs hagin anunciat ja consultes d'autodeterminació i que la plataforma Decidim.cat –que té entre els seus impulsors al president de les EPM, alcalde de Sant Pere de Torelló i delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega- hagi instat els càrrecs electes adherits a promoure'n als seus municipis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa PPCC.
6 de setembre de 2009, 22.30 h

Endavant, EL DIA 13 TOTHOM A ARENYS DE MUNT. VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.