directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Oriol Junqueras es rebaixa un 40% el sou d'alcalde de Sant Vicenç dels Horts

Quan deixi de ser eurodiputat passarà de cobrar 7.956 euros bruts mensuals a 22.000 anuals com a alcalde a temps parcial

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

L'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha rebaixat un 39% el sou que cobrarà Oriol Junqueras (ERC), que va esdevenir el nou alcalde després de desbancar la socialista Amparo Piqueras gràcies a un pacte amb ICV i CiU. No el rebrà, però, fins el gener vinent. Llavors haurà cedit al BNG el seu escó d'eurodiputat, pel qual li pertoquen ara 7.956,87 euros bruts mensuals. Quan l'abandoni, rebrà 22.000 euros bruts anuals per ser alcalde, un càrrec que desenvoluparà a temps parcial durant 22 hores a la setmana. Piqueras cobrava 37.000 euros. Pel que no cobraria és per l'eventual càrrec de president d'ERC.
oriol junqueras, erc, esquerra, eurodiputat
Comparteix
   


Etiquetes
El ple del consistori vicentí ha aprovat aquesta setmana les retribucions dels nous electes després de què una coalició de Junts per Sant Vicenç (una formació impulsada per ERC), ICV i CiU desbanqués la que formaven el PSC i el PP. L'alcalde Junqueras, que està al front de la ciutat més gran en mans republicanes, seguirà exercint el seu càrrec a temps parcial, com feia Piqueras, però cobrarà un 38% menys; més o menys el mateix que cobra un regidor amb mitja dedicació. Seran 22.000 euros bruts.

El nou govern té un regidor més però costa un 9,1% menys
Pel que fa al conjunt de l'executiu, la rebaixa global de sous ha estat de 36.000 euros, un 9,1% menys que l'executiu anterior. Així doncs, la despesa salarial dels 12 regidors, inclòs l'alcalde, és de 360.000 euros bruts anuals. La possible incorporació d'algun càrrec de confiança en un futur no suposarà cap despesa extra, ja que el seu sou sortiria d'aquests mateixos 360.000 euros. Per contra, l'anterior equip de govern, amb 11 regidors i dos càrrecs de confiança, tenia una despesa salarial de 396.000 euros, ha informat l'Ajuntament. També podrà tornar a fer de professor. Això suposarà una reducció considerable dels diners que rep Junqueras ara mateix per exercir els seus càrrecs polítics. El batlle i eurodiputat ha hagut d'optar per un dels dos sous als quals té dret, i ha optat pel de representant europeu. Un eurodiputat té un sou brut mensual de 7.956,87 euros. A més, un electe rep 304 euros per cada dia que passa treballant a les seus parlamentàries d'Estrasburg o Brussel·les  i compta amb 4.299 euros mensuals per despeses d'oficina i gestió. Ara bé, la caiguda en el sou de Junqueras no serà tan marcada, perquè a banda dels 22.000 euros de l'ajuntament també tornarà a cobrar com a professor de la Universitat Autònoma. L'historiador va deixar de cobrar-lo quan va ser escollit eurodiputat i va haver d'agafar l'excedència. Una incògnita en el futur de Junqueras és si té èxit en la seva candidatura a presidir ERC. En aquest cas no rebria cap retribució per aquest càrrec, han assegurat fonts del partit.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
ENRIC fletxa Barcelona
4 de juliol de 2011, 21.00 h

Doncs jo no ho trobo malament encara que sigui de cara a la "galeria". Si això ho fessin molts mes polítics no caldria fer tantes retallades!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
3 de juliol de 2011, 20.47 h

#21
La culpa és d'Espanya vénen des de Madrid a la nit d'amagat i deixen la caixa dels ajuntaments buides.
Visca el Barça i Visca Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Noemí fletxa Sabadell
3 de juliol de 2011, 20.40 h

#15 No sóc de cap partit polític. I no és demagògia, perquè puc criticar a qui vulgui, o potser no hi ha llibertat d'expressió? Veig que la majoria en feu molt d'escarafalls, que us he tocat el voraviu?
Quan els polítics, de quaslsevol partit institucionalitzat -o no- puja al poder, el primer que fa és folrar-se. Hi ha ajuntaments com el de Sarral -Conca de Barberà- que s'han quedat amb les caixes buides. El partit que manava va fer barbaritats, es va polir el pressupost i el paio est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
jordibcn fletxa Barcelona
3 de juliol de 2011, 18.39 h

#17 Doncs denúncia al canto o potser no és cert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
jm fletxa bcn
3 de juliol de 2011, 17.39 h

#18 Com la teva puta mare, que per un francès mal fet cobra massa. (i a més a més no s'ho empassa).


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Pere fletxa Sant Vicenç dels Horts
3 de juliol de 2011, 13.51 h

Aquest porquet grassonet encara cobra massa


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Noemí fletxa Sabadell
3 de juliol de 2011, 13.21 h

#14
Una cosa és el sou brut com tu dius, i la resta són les comissions, eh. En Bustos de Sabadell també va renunciar no sé què del sou -ara cobra només dietes- i resulta que cobra una comissió per obres d'un 10%. Els CiU en cobraven un 3% fa uns quants anys, Ja sé que la vida s'encareix...
I tant, l'eròtica del poder, un cop dalt, el poble ha deixat d'existir!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
3 de juliol de 2011, 09.33 h

#11 Totho no vol ser alcalde. Molts, senzillament s'apunten a la política per les prebendes i privilegis i.... per ser persones "esquenadrets". El Sr. Junqueres jo no el conec personalment, però de segur que amb la seva carrera, podria estar-se'n de fer de polític si vulgués, i no haver d'aguantar comentaris sense sentit com el seu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
3 de juliol de 2011, 09.28 h

#9 Doncs què fa Vostè aqui asseguda escrivint ???. Perquè no s'apunta Vostè a fer d'alcalde a les properes eleccions ???. Segur que en les condicions que Vostè estableix al seu comentari, sortiria elegida. I més és una feina que segons diu, no es fa res. !!!. Francament, penso que aquest comentari se'l pòdria haver estalviat perquè és demagògia pura i dura..


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
amadeu fletxa Gavà
2 de juliol de 2011, 23.33 h

Què atrevida és la ignorància de determinades persones. O no sap de números o té mala llet. Que torni a l'escola per aprendre matemàtiques. 22000€ bruts a l'any amb una retenció del 15% és un jornal de molta gent a 8 hores pelades i sense cap compromís...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.