directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran demana a l'Estat que garanteixi més ingressos als ajuntaments i no es limiti a fixar un sostre de despesa

El portaveu de CiU al Congrés recorda que les autonomies tenen competències per fixar els límits d'endeutament

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat a l'executiu espanyol que no només posi un sostre a l'endeutament dels ajuntaments sinó que reformi la llei per garantir que reben més transferències de l'Estat. El Consell de Ministres va aprovar divendres fixar uns límits de despesa als consistoris, una mesura que també vol aplicar a les comunitats autònomes. Per això, el portaveu de CiU a Madrid ha recordat que les comunitats gaudeixen d'autonomia financera per poder fixar elles mateixes aquests límits. Duran i Lleida reconeix que els ajuntaments han d'afrontar cada vegada més serveis i ha critica el PSOE per haver tingut 'moltes oportunitats' de reformar la llei i no fer-ho.

Comparteix
   


Etiquetes
Per Duran i Lleida, la mesura aprovada pel Consell de Ministres aquest divendres és insuficient si no s'acompanya d'una altra: la Llei d'Hisendes Locals. El president d'Unió ha dit que, més enllà de fixar un sostre de despesa als consistoris, l'Estat ha de resoldre 'l'autèntica assignatura pendent' de les finances locals: garantir més ingressos. El portaveu de CiU al Congrés ha lamentat que l'executiu estatal s'hagi quedat coix a l'hora de resoldre la situació que han d'afrontar els ajuntaments amb la crisi. Sobretot, com ha assegurat, després que el PSOE hagi tingut 'molts emplaçaments' per reformar la llei.

Duran i Lleida tampoc s'ha estat de criticar la voluntat de l'Estat d'estendre aquest sostre de despesa a les Comunitats Autònomes. Aquí, el president d'Unió ha estat clar. 'L'autonomia financera permet que siguin les comunitats les que situïn i fixin el límit de la despesa; aquest sostre només el poden marcar elles', ha afirmat. L'actualitat d'aquesta setmana a Madrid ha centrat bona part del discurs amb el qual Duran i Lleida ha obert aquest matí la 18a Escola d'Estiu del partit a S'Agaró (Baix Empordà). El president d'Unió ha volgut esvair les crítiques -sobretot, les de la premsa de Madrid, ha dit- que li han arribat després que CiU donés suport al govern estatal amb la reforma de les pensions. Per Duran i Lleida, el motiu que hi ha al darrere del seu vot és 'la voluntat de col·laborar' en un moment en què és necessari, i no un objectiu de mercadejar. Per al portaveu al Congrés, és 'indecent' dir que CiU va rebre la transferència dels hospitals a canvi del suport al PSOE. Duran i Lleida ha dit que aquesta transferència és 'lògica' ja que Catalunya té les competències en Salut transferides des de fa anys. Duran i Lleida ha lamentat, a més, que cada vegada que CiU s'aliï amb el govern de torn a Madrid, el seu vot es vegi motivat 'a canvi de quatre quartos'. 'És indignant que cada vegada que hi hagi un pacte entre el PSOE i el PP això sigui un pacte d'Estat, i que quan algun d'ells pacti amb CIU es qualifiqui com una compra i venda de mercaderia', ha afirmat el president d'Unió. En aquest punt, Duran i Lleida ha volgut recordar que el suport de CiU a la reforma de les pensions no va ser gratuït. Entre les contrapartides, ha assegurat el president d'Unió, hi ha el fet que l'allargament de l'edat de jubilació als 67 anys es faci fins al 2027 o s'augmenti la pensió a les vídues.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.