directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC condiciona el seu suport a la Llei òmnibus a no tocar les 'línies mestres' de la política del tripartit

Llorente critica les modificacions en la regulació de les grans superfícies comercials o en la política d'habitatges protegits

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha celebrat aquest dilluns el que considera una 'rectificació' del Govern davant la Llei òmnibus, amb la fragmentació del text en diferents parts, però ha condicionat el suport de la formació a no tocar les 'línies mestres' de la política del tripartit. 'Estem disposats a arribar a un acord en tots aquells elements que suposin simplificar determinats tràmits, aprimar l'administració i reduir la paperassa però no aquells que modifiquin les línies mestra de l'actuació política dels últims anys,', ha insistit Llorente, que ha explicitat la disconformitat d'ERC amb modificacions en la regulació de les grans superfícies comercials o la política d'habitatges protegits.
ignasi llorente, erc, esquerra, llei omnibus
Comparteix
   

El dirigent d'Esquerra ha assenyalat que el partit republicà està d'acord amb diverses parts d'aquesta llei, sobretot en allò que fa referència a la simplificació administrativa, i que, fins i tot, comparteix la idea 'd'aprimar' l'administració. 'Ara bé, amb l'excusa de fer aquests canvis volen canviar moltes polítiques implementades per l'anterior govern que funcionen', ha advertit Llorente. 'La regulació de les grans superfícies comercials, la política d'habitatges protegits, la regulació de l'accés a les zones forestals, la política de residus, les subvencions en l'àmbit cultural, la salut o la política esportiva es volia canviar unilateralment pel Govern', ha enumerat el portaveu d'ERC.

Segons Llorente, CiU ha 'rectificat' i ha 'perdut la batalla' d'intentar aprovar la Llei òmnibus sense debat i d'intentar modificar 60 o 70 lleis de cop, 'menystenint la pluralitat del Parlament'. El portaveu d'ERC ha afirmat que 'gràcies a la pressió d'Esquerra, altres formacions i a les 2.500 esmenes presentades per entitats socials i polítiques, el Govern ha hagut de rectificar en la seva actitud de menyspreu i de governar com si tinguessin majoria absoluta'. 'Una actitud que sí que es va demostrar en tota la polèmica de la sisena hora', ha lamentat Llorente, que també ha volgut mostrat el seu suport a la proposta de SI d'implementar la dació hipotecària.

'Hi ha moltes famílies d'aquest país que estan patint els resultats d'una bombolla immobiliària que els grans experts deien que no podia esclatar mai', ha assenyalat el portaveu d'ERC. 'I, per tant, fer-los únics responsables i únics culpables de la situació actual és totalment absurd, quan moltes d'aquestes persones no són economistes i es van refiar dels dictats d'economistes i organitzacions com l'FMI', ha sentenciat Llorente.

Candidatura de Junqueras
Finalment, el portaveu d'ERC ha evitat valorar la candidatura de l'eurodiputat Oriol Junqueras a la presidència del partit de cara al congrés de la tardor. Llorente ha insistit que la direcció d'ERC aposta perquè es presenti una candidatura 'el màxim d'unitària possible' i ha reiterat que 'allò que tenim en comú els militants d'ERC és molt més que allò que ens separa'. Això sí, el portaveu d'ERC ha manifestat el 'màxim respecte' per totes les candidatures que es postulin per dirigir el partit republicà, de moment la de Junqueras i la de l'exsenador Carles Bonet, i ha recordat que hi ha temps fins al proper dilluns 18 de juliol.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
Robert fletxa Castelldefels
6 de juliol de 2011, 20.09 h

#6 Company, a part de la mala (o pèssima), podem afegir els calificatius que vulguem, gestió del tripartit, no hem d'oblidar que sense els 22.000 milions d'euros que patim anualment de vergonyant, indignant espoli, totes aquestes retallades no serien pas necessàries.¡ No hem de permetre que l'arbre no ens deixi veure el bosc !. ¡ Hem de tenir clar qui són els nostres enemics !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
5 de juliol de 2011, 10.43 h

ERC ja hauria hagut de plegar i passar només als arxius històrics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
5 de juliol de 2011, 10.00 h

#7 Jo exposo fets i tu respons amb estirabots. Arguments, company, arguments...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa bcn
5 de juliol de 2011, 09.48 h

Aquí no s'acaba la cosa, ja ho anirem veient, arribarà el dia que voldrem que torni el Tripartit, és cansat veure sempre les mateixes cares a les entrevistes que diuen una vegada i un altra el mateix amb la mateixa consigna. Un govern amb més d'un partit fa que hi hagi dinamisme i diàleg per part de tot el país. Això passa a tots els països i sol anar millor que un govern unidireccional avorrit i botifler dependent d'una españa unilingüe també per això es deuen avenir .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
5 de juliol de 2011, 02.55 h

LA LLEI ÒMNIBUS ÉS UN ATAC A LA DIGNITAT CATALANA!!! ÉS UN ATAC A LA DEMOCRÀCIA!! CIU BOTIFLERS, PACTEU AMB EL PP ALLÀ ON PODEU!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Ivan fletxa Avinyo
4 de juliol de 2011, 20.15 h

#6 Veig que t'has aprés bé les consignes de l'Artur "Liechtenstein" Mas i companyia. Bon noi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de juliol de 2011, 20.08 h

#5 No son retallades. Les retallades serien no gastar els diners i el tema és que NO HI HAN DINERS per que han deixat el calaix buit i un munt de deutes. Els culpables directes del que en dieu retallades son els MALBARATADORS de diners públics i aquests han estat els xicots del tristpartit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ivan fletxa Avinyo
4 de juliol de 2011, 19.36 h

#3 El programa de CIU? Que jo sàpiga, al programa de CIU no deia res de retallades ni de la Llei Omnibus.
A més, democràcia no vol dir que l'oposició s'hagi d'empasar tot el que faci i digui el Govern sense dir res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de juliol de 2011, 18.38 h

És justament el que la majoria de catalans volem, que es faci taula rassa amb el tripartit, i que l'ùnic que en resti siguin un parell de taques de tinta negre ilegible al llistat de Presidents de la Generalitat de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 de juliol de 2011, 17.47 h

Algú els ha explicat que han perdut les eleccions? Algú els ha explicat que els catalans han votat el programa de CiU? Algú els ha explicat com funciona una democràcia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.