directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias ofereix a l'oposició negociar el pressupost per dos anys per formar una 'majoria estable'

L'alcalde carrega contra els que defensen la prostitució 'com una feina', es declara 'abolicionista' i promet 'actitud ferma' i 'fugir de la permissivitat'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El nou alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha aprofitat la seva primera conferència des que va accedir al càrrec per intentar cercar els primers suports de cara al proper exercici. I és que per Trias és molt important que des de l'oposició algunes formacions 'ajudin' a aprovar els comptes abstenint-se o aprovant-los després de pactar-los. En aquest sentit, Trias ha estat directe en proposar a l'oposició, i en especial al PSC per ser el grup més gran, 'negociar un pressupost a dos anys' per poder formar 'una majoria estable'. 'Intentaré convèncer l'oposició de que el pressupost és important tirar-lo endavant. Estic disposat a negociar-lo', ha afegit el nou alcalde de Barcelona.
xavier trias, alcalde de barcelona
Comparteix
   


Etiquetes
En la seva primera conferència com a alcalde, feta en el marc del Barcelona Tribuna, i només tres dies després de ser investit, Trias ha llençat aquesta proposta amb la intenció de teixir les complicitats que sap que li caldran per poder governar. Després de l'acte, el cap de l'oposició, ex alcalde i líder del PSC, Jordi hereu, ha aprofitat que assistia a la conferència per replicar a Trias i advertir-li que per arribar a acords 'caldrà més concreció'. Hereu ha retret a Trias que CiU no donés suport a cap dels seus pressupostos en els darrers quatre anys. 'Nosaltres podríem fer el mateix, però de moment preferim esperar i veure en què es concreta tot', ha explicat Hereu.

A més dels comptes, Trias ha acceptat, durant el col·loqui posterior a la seva conferència, a parlar de prostitució. 'Sóc abolicionista', ha sentenciat contundent i assegurant que és 'l'esclavatge del segle XXI' i una activitat 'intolerable'. En aquest sentit, s'ha compromès a tenir una 'actitud ferma' contra la prostitució durant el seu mandat i ha advertit que 'no podem tenir una actitud comprensiva i permissiva'. Així, també ha criticat a aquells que 'veuen la prostitució com una feina'. 'Em fa pena això', ha dit. Trias ha avançat que des del seu govern 'hem de lluitar amb totes les eines contra la prostitució' perquè 'no volem la prostitució en el carrer però tampoc volem que estigui amagada i serveixi per seguir explotant a gent a la nostra ciutat'. 'Hem de fugir de les permissivitats', ha conclòs.

Preguntat també per la Línia 9 del metro, Xavier Trias ha explicat que per ell és un projecte molt important, però ha alertat que 'seria irracional no entendre els problemes de la Generalitat' per finançar-lo. En aquest sentit, ha avançat que en la seva primera reunió amb el conseller Lluís Recoder demanarà que sigui 'la prioritat número 1' la connexió amb aquesta línia de l'aeroport amb la ciutat. 'Hem de ser capaços de fer un acord', ha dit.

Demana a la societat civil que li 'faci confiança'
D'altra banda, el nou alcalde de Barcelona ha invocat un esperit de cerca d'aliances per fer una clara crida a la confiança en la seva feina i en què els seus plans funcionaran. L'alcalde ha aprofitat la conferència per 'demanar a la societat civil que ens faci confiança'. I és que Trias ha defensat que té al seu voltant 'gent magnífica', que deixant l'empresa privada per anar a treballar a l'Ajuntament 'perd ingressos' i que 'ho fan de bon grat perquè treballar per la ciutat és un honor per ells, i perquè s'ho creuen i s'ho estimen'.

Xavier Trias ha volgut fer un repàs de les que seran les seves prioritats d'actuació i que, tal i com ell mateix ha recordat, ve explicant des d'abans de la campanya electoral. En aquest sentit, ha remarcat la necessitat de buscar consensos per millorar l'economia i pal·liar els efectes de la desacceleració a la ciutat. És per això que, tal i com ja va anunciar durant les eleccions, ha dit que en breu crearà una 'taula de seguiment de la crisi' per tal que partits polítics, sindicats, empresaris, entitats i agents socials puguin 'aportar idees' que puguin ajudar a regenerar el teixit productiu de Barcelona.

Problemes amb l'alcohol i les drogues
D'altra banda, i fent una anàlisi dels principals reptes que té la ciutat per davant, Xavier Trias ha destacat que 'atendre les necessitats de la gent que no pot seguir' i d'aquells que més ho reclamen per la situació econòmica o social és 'bàsic'. I és per això que ha assegurat que s'ha marcat el repte de 'reconèixer que tenim situacions límit' que cal abordar d'immediat. Així, ha explicat que a Barcelona 'tenim persones joves que es troben a l'atur i que en ocasions es una situació que es fa crònica'. A aquests, ha dit, 'els hem de donar resposta'. Igualment, ha promès atendre els 'problemes en alcoholisme i drogues' que tenen altres joves i que, tal i com ha dit, sembla que no pugui haver a una ciutat com Barcelona. Per tot això, ha avançat que 'immediatament convocarem la taula del tercer sector per posar-nos d'acord en què hem de fer'.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.