directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Mascarell rectifica i salva la Institució de les Lletres Catalanes de la Llei òmnibus

Continuarà sent un organisme autònom· L'ILC i Cultura han acordat les modificacions per tal d'adequar-les a l'evolució del teixit institucional català

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La Institució de les Lletres Catalanes continuarà sent un organisme autònom adscrit al departament de Cultura. Així ho ha acordat la Institució amb el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, per tal que la ILC assegurés el seu vistiplau a la Llei Òmnibus que feia perillar aquesta institució. Les modificacions, que afecten part de les funcions per tal d'adequar-les a l'evolució del teixit institucional català, inclouen un reforç del paper del degà com a càrrec honorífic i que recaurà en un escriptor reconegut. La ILC també haurà de presentar davant el Parlament de Catalunya un dictamen sobre la presència pública de la literatura i el reconeixement social de les lletres catalanes.
La Institució de les Lletres Catalanes tindrà un caràcter transversal i disposarà de la capacitat d'interlocució amb els agents públics i privats implicats en el fet literari, sobretot pel seu caràcter de representació del sector. Aquest, juntament amb el reforç del paper del degà que com a càrrec honorífic recaurà en un escriptor reconegut, són alguns dels canvis que la ILC i el departament de Cultura han acordat per tal que la ILC acordés la polèmica Llei Òmnibus.

La missió de la ILC, centrada en el prestigi dels escriptors catalans, haurà de viure un moment de dignificació institucional a través de la presentació davant el Parlament de Catalunya, com a mínim una vegada durant cada legislatura, d'un dictamen sobre la presència pública de la literatura i el reconeixement social de les lletres catalanes.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa bcn
5 de juliol de 2011, 09.01 h

No se fins a quin punt el mascarell podrà seguir les consignes de la prepotència de CIU, ja s'ho farà, però es veu a venir el terratrèmol que comporta la llei òmnibus, realment CIU es pensa que té majoria absoluta i menysté la resta DEL PARLAMENT, no al PP que l'ajuda en arrasament. Quina MERDA Srs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.