directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 11:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

IB3 'retalla' el servei lingüístic dels informatius

La universitat ha suspès la prestació del servei per impagament

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La qualitat de la llengua als informatius d'IB3 ha estat víctima de la tisorada. Els lingüistes de la Universitat de les Illes Balears (UIB) que prestaven el servei fins ara han deixat de fer-ho després que la televisió hagi acumulat un llarg deute per aquest concepte. Aixi, després de no renovar el contracte, els informatius de la cadena s'emetran sense la supervisió de cap lingüista que vetlli per la correcció de la llengua que utilitzen els periodistes.
televisions tv
Comparteix
   


Etiquetes
Segons informen el Sindicat de Periodistes de les Illes BalearS (SPIB) i Comunicació 21, a partir d'ara la responsabilitat de corregir els textos de les diferents peces informatives recaurà sobre cada redactor. Seran els mateixos redactors dels informatius qui a partir d'ara decidiran per quin model lingüístic opta la televisió pública illenca, ja que aquest dependrà del que esculli cada periodista de forma individual.

Una decisió amb precedents
La supressió a la pràctica del servei de correcció lingüística ja té precedents encara amb el govern dels socialistes. Dos anys enrere IB3 va prescindir dels serveis lingüístics de Menorca i Eivissa, i va deixar els lingüistes que quedaven a Mallorca, que estaven limitats a la tasca d'elaborar informes sobre notícies ja emeses. La casualitat ha fet que just ara que els lingüistes havien recuperat la capacitat de corregir les peces informatives abans de l'emissió, s'hagi descartat renovar el contracte.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
esviel fletxa Maó
5 de juliol de 2011, 17.39 h

Fa cosa d' un parell d' anys,em vaig posar en contacte amb IB3,perquè n'amollaven algunes que eren grosses,com ara "els aconteixements",que ja m' agradaria trobar qualque un que li hagés" aconstecut" quelcom. No sé si llavors n'hi havia d'assessors.
Si tothom esta a l'aguait,potser es millorarà la qualitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
MANEL fletxa ROSES
5 de juliol de 2011, 13.58 h

Tomeu, d'assessors lingüístics o correctors n'hi ha hagut tota la vida, a tot arreu, als mitjans de comunicació i a les editorials, en català i en castellà, i t'asseguro que els periodistes i escriptors d'abans sortien de la universitat més ben preparats que ara. Et faries creus de com escriuen alguns (incloses plomes ben conegudes del panorama mediàticocultural). Desgraciadament, anem cap a la cultura del SMS combinada amb el culte al mínim esforç: mentre s'entengui el missatge, tot s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3 Tomeu Vidal Vázquez
Tomeu Vidal Vázquez fletxa [object Object]
5 de juliol de 2011, 13.52 h

Ido jo crec que els periodistes haurien d'estar suficientment preparats per a que no fes falta cap servei de correcció


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
5 de juliol de 2011, 09.10 h

Hi ha només una llengua que serveis per absolutament res, altres són només per molestar. Millor cosa que pot defensar qualsevol govern es a doblar totes llengües que surt a la televisió públic, com això la gent tenen més facilitat a viure i sentir només una llengua durant la seva vida i com això continuar la seva aïllament de resta del món. Si tens mala sort a viure a un lloc on existeix llengua propi que no és exactament mateix que llengua dels amos, has de dedicar la teva vida pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
MANEL fletxa ROSES
5 de juliol de 2011, 08.28 h

ABSOLUTAMENT LAMENTABLE. La figura de l'assessor especialista en llengua (no només "corrector") és ESSENCIAL en qualsevol mitjà de comunicació. Però la gent de poca cultura i nul·la sensibilitat lingüística està incapacitada per entendre-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.