directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Operació Madrid

Alfred Bosch, López Tena, Elisenda Paluzié i Joan Ridao, quatre dels possibles candidats independentistes per les eleccions espanyoles

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El possible avançament electoral a les corts espanyoles per la fragilitat i agonia del govern Zapatero pot accelerar els processos. Però sigui com sigui, el debat sobre la necessitat d'articular una candidatura unitària de l'independentisme va prenent cos i el propi president d'ERC, Joan Puigcercós, ho ha valorat públicament com una opció possible. Solidaritat també ha fet gestos en la mateixa direcció. I Reagrupament, en procés de letargia i descomposició, també s'hi sumaria. La CUP és l'única formació que per la seva dinàmica de treball de base municipalista i els tradicionals recels de concórrer en altres comicis podria quedar-se al marge per voluntat pròpia. La presència d'un candidat poc amic de l'opció sobiranista a CiU com és Duran Lleida i una previsible àmplia majoria de Mariano Rajoy donarien sentit a l'opció d'enviar a Madrid un grup de diputats que evidenciés el xoc de legitimitats amb Espanya, tal com farà previsiblement farà el pol sobiranista basc sorgit a l'entorn de Bildu.

Un dels qui està en totes les travesses i és ben vist per totes les famílies de l'independentisme és Alfred Bosch. L'escriptor i professor universitari és un independent proper a ERC que ha col·laborat i empès a les consultes d'Osona al costat de López Tena i va ser la cara visible del referèndum del 10 d'abril a Barcelona que va constituir un èxit de participació sense precedents a la capital catalana.

Precisament l'ara portaveu parlamentari de Solidaritat i antic home de confiança de David Madí en les operacions del sobiranisme civil quan era militant de CDC, el notari Alfons López Tena, és qui ostenta les millors qualitats per ser un cap de llista que pugui donar guerra a la Carrera de San Jerónimo al futur executiu del PP. Coneixedor a la perfecció de les entranyes de l'Estat espanyol -s'ha criat en ministeris i va ser membre del Consejo General del Poder Judicial durant pràcticament 10 anys- posseeix una bona capacitat dialèctica i és dels pocs dirigents amb qui Duran Lleida es posa nerviós cada cop que se'l nomena. López Tena però té el hàndicap del conpromís amb Solidaritat al Parlament de Catalunya i amb el càrrec orgànic que ostenta com a impulsor del jove partit independentista.

L'economista Elisenda Paluzié, degana d'econòmiques de la Universitat de Barcelona, és una de les cares que va emergir amb plataformes com Sobirania i Progrés tot i que va acabar enfrontada amb diverses faccions de la mateixa entitat de la societat civil. Ja va intentar anar de número dos el 2008 a Madrid a les llistes d'ERC. Després de no posar-se d'acord amb Ridao i Puigcercós va alinear-se al costat d'Uriel Bertran al congrés dels republicans d'aquell mateix any. No va donar-se de baixa de militant d'ERC quan Betran va fundar Solidaritat però segueix mantenint amb ell una estreta vinculació. Alguns dels seus partidaris la veurien com una bona candidata a les corts espanyoles.

Joan Ridao ha demostrat en els darrers quatre anys ser un excel·lent parlamentari al Parlament espanyol com li han reconegut els mateixos periodistes i polítics rivals a la cambra baixa estatal. El seu perfil moderat i més partidari d'un front d'esquerres que no pas d'un pinyol independentista li pot passar factura en l'actual conjuntura on pot haver-hi l'aposta d'una candidatura unitària sobiranista. Està pressionant l'imminent president d'ERC, Oriol Junqueras, per garantir-se la plaça de candidat dels republicans a Madrid.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
mario fletxa bcn
6 de juliol de 2011, 11.02 h

Bé algú haurà de parlar bé de RIDAO, un home seriós i culte amb gran coneixement en totes les vessants, per això quan parla a madrit tothom l'escolta per la seva vehemència i senyoria, mentre no siguem independents algú ha de defensar els nostres drets i RIDAO ho fa extraordinàriament bé, els altres no ho sé però segur que millor no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Max fletxa Maresme
6 de juliol de 2011, 10.59 h

Ostres! En Ridao independentista! Però si en Ridao no arriba ni a federalista. Ara bé, llest si que ho és. Com a ideòleg d'ERC, ell és el màxim responsable de la devallada que s'ha emportat tots els dirigents per davant. Tots menys a ell, es clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
6 de juliol de 2011, 07.15 h

Ara voleu amagar la realitat? tothom sap que el Ridao no és més que un esquerranós pseudo-espanyolista, que marxi a ICV d'una vegada!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Carles Roig fletxa Manresa
6 de juliol de 2011, 00.14 h

Pregunteu a la gent que va conviure amb la Paluzié a la seva època d'estudiant i que us expliquin l'antiindependentista que era. Anys més tard, a Sobirania i Progrés i la PDD no la podia veure ningú després de l'afany d'acaparar protagonisme. Es va passar a l'Uriel perquè no va poder ser diputada a Madrid. Tothom a ERC ho sap.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
jordibcn fletxa Barcelona
5 de juliol de 2011, 22.43 h

Jo en cap moment he fet cap comentari sobre l´Elisenda de la que ja se que algú (Puigcercós) va propossar , desprès parles del Vendrell (dubto que pugues vetar però potser sí ) i suposso que al final el Ridao va triar el seu tamdem, el problema al final és el de sempre a Esquerra parlen massa , parlen tots i no tothom diu el mateix, i perque fa a mi si que sabia això de l´Elisenda , i el meu candidat a dos era el Tardà com ja vaig escriure per aquí mateix (he intentat possan la pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Arnau fletxa Barcelona
5 de juliol de 2011, 21.09 h

Jordibcn en Joan te raó, es cert el que diu, l'Elisenda li van oferir el dos i al final la van vetar potser per saber-ne massa. Ja ni ha prou d'explicar mentides. A partir d'ara no sé si creurem les notícies que explica aquest diari ... en fi, una mica de rigor siuplau que la gent ajudem al partit sabem una mica el que passa i això no cola ja... no es poden anar dient mentides d'aquesta manera com si res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Joan fletxa Barcelona
5 de juliol de 2011, 21.01 h

#25 Company tu no expliques cap mentida això no ho ha dit ningú. El qui no diuen veritats es aquest diari digital que en cap moment l'Elisenda es va oferir això ho ser jo i gairebé tota ERC perque pel que es veu tu deus ser un dels pocs que encara no ho saben. Anaven a fer la llista paritaria i el Sr. Puigcercós li va oferir el dos a l'Elisenda, després van vetar l'Elisenda com a dona i van ficar la Georgina per seguir amb la paritat cosa que van aprofitar per ficar el Sr. Tardà de dos. ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
jordibcn fletxa Barcelona
5 de juliol de 2011, 20.55 h

#24 Però és que el número dos és el Tarda, i això no és mentida i desmonta una mica això que li van oferir el dos a la Georgina o com a mínim li van oferir però no li van donar. I jo no explico cap mentida resumin fet demostrable el número dos a la llista d´ERC per Barcelona era i és el Tardà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Joan fletxa Barcelona
5 de juliol de 2011, 20.39 h

#23 jordibcn, pot quedar lluny, però no per això s'han d'explicar mentides a través d'un diari digital ja que amb aquestes mentides l'únic que fa es perdre credibilitat i sinó li preguntes al sr. Puigcercós com va anar la cosa, en cap cas l'Elisenda es va oferir, tot al contrari, li van oferir el dos i després la van vetar per ficar la Georgina al seu lloc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
jordibcn fletxa Barcelona
5 de juliol de 2011, 20.28 h

#8 Tot això en queda lluny fa molts anys, jo em vaig possicionar pel Tardà de número dos en lloc de la Paluzie, i la posició que ocupava la Georgina Oliva l´unic cert és que la número dos no era.VISCA EL TARDÀ, i imitar a un militar espanyol "amb deu com ell, Catalunya ja seria independent i amb 20 els Països Catalans , Catalunya Nord inclosa".


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.