directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Finalment, Caixa Girona entra a la fusió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu

L'operació compta amb el vistiplau del Departament d'Economia i Finances i del Banc d'Espanya

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell d'Administració de Caixa Girona, reunit aquest dilluns en sessió extraordinària, ha acordat incorporar-se al projecte de fusió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu. Segons l'entitat gironina, les transformacions en el marc econòmic i financer fan aconsellable tenir entitats d'estalvi 'més potents i competitives però que a la vegada conservin íntegrament l'arrelament territorial i la cultura cooperativa'. El projecte de fusió de Caixa de Girona amb les altres tres entitats compta amb el vistiplau del Departament d'Economia i Finances i del Banc d'Espanya, que destaquen és 'un model de referència en el procés de reordenament financer espanyol'.
fusio caixes caixa sabadell terrassa manlleu girona
Comparteix
   

La representació de les caixes en els òrgans de govern de l'entitat resultant de la fusió anirà en funció de les proporcionalitats de cada una d'aquestes caixes, els balanços i els recursos propis.

En dates de tancament del 2008, Caixa de Girona tenia 6.886 milions d'euros en volum de dipòsits, uns recursos propis de 683 MEUR i uns resultats nets de 26 MEUR. L'entitat gironina aportarà 229 oficines, la majoria d'elles ubicades a les comarques gironines i barcelonines. D'altra banda, s'ha acordat que Caixa Girona mantingui la marca actual i la seu central a Girona, així com les oficines i l'obra social, que seguiran tenint la marca de l'entitat gironina.
(Seguirà: text, àudio, fotografia i vídeo)

tac 07.09.2009 21.56 h // Xavier Pi // ACN tac Ref. 505964

La reunió extraordinària del Consell d'Administració ha començat poc després de les sis de la tarda. Sobre la taula, hi havia un punt clau per al futur de l'entitat gironina: decidir si se sumava o no al projecte de fusió impulsat per les dues caixes del Vallès i la de Manlleu.

Els disset membres del consell de Caixa Girona i el seu director general, Jordi Blanch, han donat llum verd al procés, que si supera tots els tràmits desembocarà en la creació del tercer grup financer català i el vuitè estatal. Blanch ha declarat que la decisió ha estat fruit 'd'una llarga valoració' i que l'entitat resultant serà 'més competitiva i eficient' davant els futurs canvis que es preveuen en el mapa econòmic i financer dels propers anys.

Entre els punts que l'entitat gironina ha considerat vitals a l'hora d'engegar la fusió hi ha el fet que les quatre caixes conservaran íntegrament l'arrelament territorial i la seva cultura competitiva. 'Aquest és un dels aspectes fundacionals que ens diferenciarà, perquè la presència a les respectives comarques és el que ens ha fet merèixer la confiança dels clients', afirma el director general.

El fet que Caixa Girona hagi decidit sumar-se a aquest projecte ara, i no prengués la decisió abans, es deu al procés de renovació dels seus òrgans de govern. Un procés que va culminar el passat 30 de juny amb l'elecció del nou president, Manel Serra, i que feia aconsellable deixar per a la nova executiva una decisió d'aquesta trascendència.

No desapareix, es transforma

El director general de Caixa Girona ha volgut ressaltar que, amb la fusió, l'entitat 'no desapareix, sinó que es transforma en un altra de molt més gran, amb més capacitat de prestació per als clients'. De fet, en els organismes de govern del nou grup financer hi hauran representades les quatre caixes que l'integren així com els diferents sectors que les formen, en funció de les proporcionalitats dels seus balanços i recursos propis.

A més de salvaguardar l'arrelament de les caixes de Girona, Sabadell, Manlleu i Terrassa als seus territoris d'origen, també es mantindrà la gestió de l'obra social mitjançant la creació de comissions pròpies.

El projecte de fusió també inclou el manteniment de la marca actual de Caixa Girona i la seu central als territoris d'origen. En el cas de Caixa Girona, aquest aspecte es refereix a tot l'àmbit de la demarcació. Per contra, als territoris no tradicionals –és a dir, d'expansió- el nou grup financer actuarà amb la nova marca comercial, que serà complementària a la resta de la xarxa.

El director general de Caixa Girona ha ressaltat que, després de l'acord del consell, s'obre ara un altre procés que desembocarà amb la creació final del nou grup. 'L'acord s'ha de ratificar per l'Assemblea General i també cal fer els treballs tècnics i jurídics necessaris amb la supervisió del Banc d'Espanya', ha ressaltat Jordi Blanch.

A partir d'aquest moment, doncs, diferents comissions mixtes integrades paritàriament per les quatre caixes desenvoluparan els treballs per materialitzar la fusió. Aquests es portaran a terme als àmbits comercial, financer, operatiu, tecnològic, laboral, legal, comptable, assegurador i d'empreses filials.

Després d'aquesta fase, és quan es disposarà d'un projecte final d'integració. El document es portarà aleshores a consideració dels organismes supervisors, i posteriorment se sotmetrà a l'aprovació dels consells i les assemblees.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
8 de setembre de 2009, 12.14 h

Este cuarteto podria podria conertirse en quinteto con CAIXA MANRESA, que es la que falta de la cataluña interior.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
8 de setembre de 2009, 11.08 h

I és que quan l'amo allarga la mà, el gos s'hi atansa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
orl fletxa collsuspina
8 de setembre de 2009, 10.01 h

Els de Caixa Girona podrien fer aliança amb el seu princep espanyol!

Quin fastic, primer ells sols s'enmerden amb la corona i ara exporten la seva merda a la meitat de catalunya.

Caixa Girona Borbònics


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.