directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 13:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

El jutge torna a rebutjar la denúncia de García Albiol contra El Triangle

L'alcalde del PP de Badalona es queixava per les informacions aparegudes sobre els seus negocis familiars

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Després que el Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona decidís no admetre a tràmit la querella contra El Triangle per part de l’aleshores candidat a l’alcaldia de Badalona pel PP, Xavier García Albiol va decidir presentar un recurs contra la decisió. Aquest, però, ara ha estat rebutjat basant-se en la resolució judicial inicial. Així ho explica el portal Comunicacio21.com. L’alcalde badaloní va presentar la denúncia contra el setmanari per suposades injúries, les quals s’haurien produït en el número 1.004 de la publicació, del passat 22 de febrer, on apareixia García Albiol a la portada sota el títol d’El gran impostor, i on s’informava de diverses circumstàncies relacionades amb els negocis familiars del popular i el seu entorn familiar. La querella anava destinada contra l’empresa editora del setmanari; el seu editor, Jaume Reixach, i l’autor de la informació.

Comparteix
   


Etiquetes

García Albiol reclamava una indemnització de 50.000 euros 'd’acord amb la difusió del mitjà, l’eco mediàtic a nivell nacional i el dany ocasionat a una figura pública'. En la demanda, els advocats asseguraven que 'les perles periodístiques que publica El Triangle com a suposades impostures no són més que una mera excusa per publicar una portada injuriosa i denigrant per al senyor García Albiol', i en el recurs s’insistia en la qüestió. Però el jutjat considera que 'l’expressió és un judici de valor, que es basa en el reportatge interior d’informació, en el qual es refereixen fets concrets'.

A més, argumenta que el titular 'pot, efectivament, ser provocador, però no és una crida a l’odi ni a la violència, sinó una declaració litigiosa, que no posa en causa la vida privada i l’honor personal, sinó la coherència de les diverses àrees de comportament ciutadà, màximament quan és un ciutadà polític'.

Per al setmanari, amb la decisió del jutge queda acreditada de nou la informació publicada -considerada en la demanda un “relat de falsedats i mitges veritats amb l’única intenció d’injuriar greument i denigrar la imatge pública” d’Albiol-, i destaca que va ser extreta d’informacions públiques obtingudes a través del Registre Mercantil.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
paco fletxa Barcelona
7 de juliol de 2011, 00.07 h

Com diria l'acudit... "HABER PEDIDO CACA" (o la seva variant amable: "haber pedido muerte")
Què et pensaves, tros de sòmines, que sent un giri... piti... flautes (la versió amable de "giripitiflautico") podries ser un polític respectable? A tot estirar, polític (que, ara per ara, no és un "pirop" (o "piropen", o "piropeixon", o "floreta", o...)!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.