directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern valencià preveu declarar els toros Bé d'Interès Cultural abans de final d'any

La Generalitat valenciana informa que iniciarà 'd'immediat' la tramitació de l'expedient que declararà BIC les curses de braus i els 'bous al carrer'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

La consellera de Turisme, Cultura i Esport, Lola Johnson, ha informat aquest dimarts que la Generalitat valenciana iniciarà 'immediatament' la tramitació de l'expedient perquè els espectacles taurins i els 'bous al carrer' siguin declarats Bé d'Interès Cultural (BIC) abans de final d'any. En roda de premsa conjunta amb el conseller de Governació, Serafín Castellano, la també portaveu del govern ha indicat que la declaració BIC cerca 'posar relleu a tot allò que forma part de la nostra tradició i del nostre patrimoni en el més ample dels sentits'. Johnson ha remarcat que els toros 'no només tenen una tradició sinó un gran impacte econòmic, més 180 MEUR anuals'.
toros
Comparteix
   


Etiquetes
La reunió mantinguda entre els màxims responsables de les conselleries valencianes de Governació i Turisme, Cultura i Esport ha posat al dia alguns temes pendents entre ambdós departaments, segons que han informat els consellers en roda de premsa.

La tramitació de l'expedient BIC de les curses de braus i els 'bous al carrer' ha estat un dels temes sobre la taula. El govern valencià espera tramitar i aprovar aquesta declaració abans de final d'aquest 2011. Segons que ha assegurat la conseller Lola Johnson, aquesta aprovació va en la línia de 'posar de rellevància tot allò que forma part de la nostra tradició i del nostre patrimoni cultural en el més ample dels sentits'.

Johnson també ha defensat aquests espectacles per l'impacte econòmic que generen, xifrat en 184 milions d'euros anuals, i ha dit que la generació d'ocupació continua sent una de les prioritats de l'executiu que presideix Francisco Camps.

Les bandes de música també seran BIC
D'altra banda, la consellera de Turisme, Cultura i Esport també ha informat que el govern valencià declararà en poc tems les societats musicals valencianes com a BIC. Johnson ha dit que aquesta resolució dóna compliment al compromís adquirit amb el sector.

En aquest sentit la consellera també ha informat que aquesta declaració es complementa amb la iniciativa 'La teua banda al Palau de les Arts', a través de la qual les 536 bandes musicals valencianes tindran aquest espai com a referent amb la programació de dos concerts mensuals al Palau de les Arts.

Coparticipació en les autoritzacions dels quioscos de platja
El conseller de Governació, Serafín Castellano, ha avançat que aquest divendres el govern valencià aprovarà un conveni pel qual participarà en les decisions de manera col·legiada amb el govern espanyol per a l'autorització dels locals ubicats en la zona marítimo-terrestre.

Castellano ha dit que aquesta situació es mantindrà fins que el País Valencià tingui les competències plenes en aquesta matèria, que ha generat controvèrsies entre l'administració valenciana i l'espanyola en els darrers anys.

El conseller també ha informat sobre un nou conveni pel qual s'estableix un protocol d'actuació i prioritats tècniques entre la policia autonòmica i tècnics de patrimoni per traslladar els bens patrimonials de la Generalitat Valenciana.

Un altre dels acords presos i anunciats pel conseller ha estat el projecte per a la investigació i estudi de la història valenciana al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
6 de juliol de 2011, 16.35 h

Qualsevol manifestació pseudo-cultural que ens acosti a la cultura espanyola per al PP ha de ser un bé d'interés de primera magnitut, tant com trencar vincles amb la cultura catalana, com ara el·liminar les línies d'ensenyament en valencià, tancar els repetidors de TV3, no acatar les sentències dels tribunals espanyols on s'homologuen els títols de valencià i català...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pantinet fletxa Les Escaldes
6 de juliol de 2011, 11.19 h

Si matar animals d'una manera tant bestial, ha de ser un bé d'interés cultiral, Els que ho aprovin s'els ha de lidiar i els que ho demanen TAMBÉ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.