directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 19:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PPC i ERC no preveuen presentar esmenes a la totalitat al paquet Òmnibus del Govern

El PSC veu 'poc realista' l'aprovació abans de final d'any i ICV-EUiA demana aturar la tramitació de tots els projectes

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La llei Òmnibus segueix despertant reaccions en l'oposició, també després d'haver estat fragmentada pel Govern. Després de conèixer els primers detalls de cadascun dels blocs d'aquest paquet legislatiu, el PPC i ERC han assegurat que no preveuen, al menys de moment, presentar esmenes a la totalitat. Des del PSC, Laia Bonet ha explicat que no es poden pronunciar encara sobre el contingut dels projectes perquè encara no els coneixen, però ja han advertit el Govern dels 'punts sensibles' que van detectar en la iniciativa inicial. De tota manera, sí que ha opinat que és 'poc realista' voler-ho aprovar tot abans d'acabar l'any. ICV-EUiA ha demanat directament aturar la tramitació dels projectes.
enric millo, pp
Comparteix
   


Etiquetes
El PP valora el gest de presentar la llei en tres parts
El paquet òmnibus no toparà, de moment, amb esmenes a la totalitat provinents d'alguns dels grups de l'oposició. Des del PPC, el portaveu Enric Millo, ha avançat que el seu grup descarta presentar una esmena a la totalitat al paquet Òmnibus. I és que Millor ha explicat que els populars comparteixen al 100% els principis que regeixen la presentació d'aquestes lleis. 'Hi ha algunes qüestions en les que podrem discrepar i ja presentarem esmenes, però globalment formulades no contemplem la presentació d'esmenes a la totalitat', ha concretat, tot afegint que 'l'objectiu de dinamització econòmica, d'eliminació de burocràcia i de facilitació de la creació d'ocupació és fonamental per nosaltres també'.

'Difícilment podríem presentar una esmena a la totalitat perquè en això estem d'acord', ha sentenciat. Millo, a més, ha lloat la segregació en tres parts de la llei Òmnibus que ha fet el Govern i 'l'acceleració dels tràmits' que ha impulsat l'executiu català.

ERC celebra la preservació de l'atenció sanitària universal i que la llei del CAC i la CCMA n'hagin quedat al marge
Per la seva part, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha anunciat que el seu partit no preveu presentar esmena a la totalitat als projectes de llei, tot i que sí que presentaran esmenes a l'articulat, demanaran compareixences i negociaran amb CiU. Simó ha criticat les formes amb que es va iniciar la tramitació de la llei i malgrat acceptar que han millorat, ha seguit criticant que es tramiti amb tanta urgència, ja que demà la junta de portaveus ja debatrà la seva admissió a tràmit. De fet, no ha volgut valorar el nou contingut dels tres projectes de llei perquè no han tingut temps de llegir-los 'ni en diagonal'.

Simó s'ha mostrat partidària de la simplificació administrativa i burocràtica, assegurant que ja es va intentar quan el seu partit governava el Departament d'Innovació, Universitats i Empresa, però ha advertit que primer volen examinar el contingut exacte dels textos i demanar moltes compareixences dels diversos sectors implicats com el sanitari o el de l'habitatge.

Un d'aquests punts és l'atenció sanitària universal, que inicialment es limitava als empadronats més de sis mesos. Simó ha dit que la modificació presentada avui, a l'espera d'analitzar-la més profundament, no aporta gran novetat, i creu que aquest punt podria seguir vulnerant la llei d'estrangeria.

'Celebrem que hi hagi hagut una reformulació, vam demanar que s'agrupessin temàticament les propostes i així ha estat', ha assegurat, mostrant-se també d'acord amb separar la llei del CAC, de la CCMA i la d'urbanisme. Per això, tot i que ha assegurat que hi ha punts amb els quals no estan d'acord, ERC no preveu presentar esmenes a la totalitat i vol negociar algunes esmenes parcials amb CiU.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi-80 fletxa València
6 de juliol de 2011, 14.52 h

Quina merda d'oposició està fent ERC. EStà fent de minyona de CiU enfrontada a l'altra minyona, el PP, a veure a qui de les dues li cauen més engrunes de l'ama. Lamentable ERC. Van cap a la desaparició.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.