directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Badalona, a la cua en la gestió de residus

A Catalunya la recollida selectiva oscil·la entre el 30% i el 80% dels residus segons la localitat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Diverses entitats ecologistes han denunciat que els municipis de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Badalona van a la cua pel que fa a la gestió de residus a Catalunya i han qualificat els seus consistoris de "mandrosos". Els ecologistes han comparat el 30% de recollida de residus a Barcelona amb el 80% aconseguit a localitats com Vic, Tona o Tiana.
reciclatge bosses vidre residus paper cartró
Comparteix
   


Etiquetes
En roda de premsa, representants de les associacions d'Ecologistes en Acció de Catalunya, Defensa del Patrimoni Natural (Depana), Greenpeace i Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (Ocuc) han reivindicat una millora en la recollida selectiva de residus.

El portaveu d'Ecologistes en Acció de Catalunya, Vicenç Vilana, ha criticat l'actitud de l'Ajuntament de Barcelona per la seva inoperància en aplicar la llei de residus, que "es troba en un carreró sense sortida després de diversos anys en stand by". Segons Vilana, la recollida de residus només està implantada un 30% en la ciutat comtal.

Tot i això, han afirmat que hi ha localitats catalanes que recuperen el 80% dels residus, com Tona, Tiana i Vic. A la comarca de l'Alt Urgell, actualment la recollida selectiva és d'entre el 70% i el 80%, després de propugnar una política sancionadora que va arribar a posar multes de fins a 12.000 euros a centres comercials.

Les entitats ecologistes han apostat pel sistema de "porta a porta", en què cada dia els serveis municipals passen a recollir un tipus de residus pels domicilis. En aquesta línia, han afirmat que entitats veïnals del districte barceloní de Poble Sec van sol·licitar a l'Ajuntament fer una prova pilot sobre aquest sistema, però la proposta va ser rebutjada.

Segons les associacions ecologistes, només el 30% de la població catalana participa en la separació dels residus en origen. Per aquesta raó, advoquen per una política que sancioni els municipis que no desenvolupin la recollida selectiva de residus i que bonifiqui fiscalment els ciutadans i entitats que facin la recollida selectiva de tots els seus productes, de la qual ja es beneficien a Sabadell, segons han apuntat.

Nou entitats, entre les quals s'inclouen les citades anteriorment, van fer arribar a les administracions la setmana passada una proposta sobre la gestió de residus que van denominar la seva "recepta" per millorar una situació "d'un cert estancament" en aquest àmbit. L'objectiu de l'acord és "presentar un front comú negociador davant de les administracions". Han afirmat que és un "compromís" que han "assumit des de la societat civil", al qual esperen que se sumin sindicats i ens locals. Segons Vilana, a Catalunya "hi ha bones lleis però no s'executen". La causa, segons la seva opinió, és que "els polítics no s'ho creuen i per això no les tiren endavant".



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.