directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 de juliol de 2024 01:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'oferta de cursos de català per als estudiants d'Erasmus és insuficient

El 10% dels alumnes els sol·licita i, d'aquests, només el 22% els pot fer

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El 10% dels Erasmus que van estudiar a les universitats d'àmbit català van sol·licitar cursos de formació en aquesta llengua, segons les dades presentades per la Xarxa Vives, que engloba 21 universitats de l'àmbit dels Països Catalans. Però només el 22% dels sol·licitants han fet cursos de català, ja que l'oferta, que cofinança la Unió Europea, és baixa en relació a la demanda. Per això, la Xarxa Vives ja ha demanat una ampliació dels cursos i vol constatar que la llengua no és cap impediment per al a mobilitat d'estudiants, sinó el contrari, ja que aquestes universitats han rebut prop de 10.000 Erasmus l'últim curs, una xifra només superada per cinc estats de la UE.

Comparteix
   


Etiquetes
La Xarxa Vives ha presentat aquest dijous els resultats de l'últim curs acadèmic posant l'èmfasi en la bona acollida del programa intensiu de llengua Erasmus en la modalitat de català (IELC), cofinançat per la UE, que només ha pogut atendre el 22% de les 900 sol·licituds.

Després de la prova pilot del 2009, l'elevat nombre de sol·licituds de l'últim curs demostra que el programa és un 'èxit', segons el secretari de la Xarxa Vives, Ignasi Casadesús, que ha aprofitat l'ocasió per negar que la llengua 'sigui un impediment' per rebre estudiants, 'en contra del que diuen algunes veus sense fonament', ha afegit.

De fet, les dades demostren que el català és la desena llengua més demanada de les 26 minoritàries europees que s'ofereixen en aquest programa de cursos intensius de llengua, promogut per la UE per oferir classes de llengües minoritàries als estudiants d'Erasmus.

Com que la demanda ha superat àmpliament l'oferta en aquesta segona convocatòria, la UE ha ampliat els cursos a 17 pel poper curs acadèmic, una xifra que tornarà a ser insuficient, tenint en compte que per al període d'estiu la demanda ja és d'un 43% superior respecte del curs anterior.

Es tracta de cursos intensius de 100 hores, que els alumnes fan en dues setmanes, normalment les prèvies a començar el curs acadèmic en la universitat que han escollit per fer l'Erasmus. La major demanda de classes de català ve d'estudiants italians i alemanys.

Les universitats de la Xarxa Vives van rebre gairebé 10.000 estudiants d'Erasmus el curs 2010-2011, una xifra que només està per sota de cinc estats europeus, França, Itàlia, Espanya, Regne Unit i Itàlia. Per al secretari d'Universitats, Antoni Castellà, que ha destacat el paper 'transcendent' de la Xarxa Vives, les dades demostren que 'el tòpic que la llengua és una barrera és fals'.

Aprofitant l'avinentesa, Castellà ha manifestat que aquest és un argument més per reivindicar l'oficialitat del català a la Unió Europea. 'És una llengua viva i demandada per estudiants europeus', ha esgrimit, abans d'insistir que en el 'marc de l'entrada de Croàcia, cal tornar a reivindicar l'oficialitat del català'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Josep fletxa Barcelona
8 de juliol de 2011, 14.17 h

El 22% del 10% és apenes un dos per cent. O sigui que gràcies a les autoritats competents, es redueix una xifra de petita a insignificant. Pocs que ho demanen i a sobre no ho poden fer! Vergonyós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els sabaters que facin sabates i els turistes que ajudin a millorar la vida de tots

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.