directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

CiU, ERC i ICV carreguen contra les sentències judicials a favor de Falange

PPC i Ciutadans celebren que s'anul·li el suport de l'Ajuntament

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els grups parlamentaris CiU, ERC i ICV-EUiA han desaprovat aquest dimecres les recents decisions judicials sobre el referèndum d'Arenys de Munt, que suspenen el suport de l'Ajuntament a la Consulta per la Independència i, paral·lelament, autoritzen la manifestació falangista que Interior havia canviat de data. En aquest sentit, ERC i ICV-EUiA s'han mostrat contundents al declarar que consideren un error que es permeti aquesta manifestació que han titllat de 'provocació', ja que, segons Anna Simó, pot provocar 'tensions i desafiaments que coartaran el que hauria de ser una jornada de normalitat'. De la mateixa jornada, han lamentat que s'anul·li el ple del consistori que donava suport a la iniciativa, ja que segons la republicana es tracta d'una consulta 'plenament legal'. Per la seva banda, tant el PP català i Ciutadans han celebrat les decisions judicials contràries al referèndum d'Arenys, mentre que el PSC encara no s'ha pronunciat.
arenys
Comparteix
   

'El nivell de ridícul i la pèrdua de papers fruit de la reacció dels estaments de l'Estat ens deixa perplexes', ha declarat el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, en una roda de premsa al Parlament. 'Ho hem dit pel dret i pel revés, una consulta com la d'Arenys per part d'una entitat privada no podia generar el rebombori que ha generat a la resta de l'Estat', ha remarcat. 'Com si l'Estat no tingues més coses en què ocupar-se', ha afegit.

En aquest sentit, ha declarat que 'si la resolució dificulta que hi hagi una cessió d'espais públics, això té fàcil solució i augura la possibilitat que la consulta que es faci a algun establiment públic llogat per un mòdic preu'. Sobre la manifestació de la Falange, ha dit que igual que 'es permeten aquestes manifestacions s'acabarà permetent amb la mateixa normalitat que algun espai públic una entitat pugui realitzar la consulta'.

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, ha deixat ben clar que no comparteix 'l'enfocament jurídic que s'ha donat en les dues qüestions'. 'És una consulta plenament legal', ha recalcat, al temps que ha indicat que aquesta s'ha de fer 'en un altre lloc'. De fet, ha insistit en què 'la sentència quedaria acomplerta i la consulta se celebra si es fa en un lloc diferent del que són les dependències municipals'.

En aquest context, ha declarat que la manifestació de la Falange 'pot provocar tensions i desafiaments que coartaran el què hauria de ser una jornada de normalitat'. Per contra, Simó ha assenyalat que la comissió organitzadors de la consulta 'ha actuat amb molt de sentit comú perquè es fomentés la normalitat i la gent d'Arenys pogués votar amb tota la tranquil·litat possible, cosa que no serà', ha afegit. 'Com pot ser que s'autoritzi una manifestació d'un grup falangista que ve a propiciar tensions i coartar la llibertat dels ciutadans i, en canvi, no es deixi que l'Ajuntament doni un mínim suport d'infraestructura en una entitat?', ha preguntat. 'És el món al revés', ha afegit.

Mentre, la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha criticat que 'és una decisió lamentable'. 'Amb molt senderi el Govern i Interior van posposar la manifestació per evitar qualsevol provocació el dia de la consulta', ha dit, al temps que ha afegit que 'el Govern va actuar per evitar la provocació de la Falange i és un error que avui el jutge hagi permès la concentració el mateix dia que es fa la consulta'. I és que la decisió de la secció segona del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya invalida la decisió del Departament d'Interior de posposar la convocatòria de la Falange una setmana.

'La iniciativa és d'un grup privat i l'Ajuntament com fa en tantes altres ocasions cedeix els seus locals perquè es pugui fer', ha manifestat. 'En aquest cas, si l'Estat ha vist desproporcionat que la consulta fos en un ajuntament s'ha de realitzar en qualsevol altre local', ha dit. 'Ens assembla molt desproporcionat', ha insistit en varies ocasions Camats. 'Es un error que s'autoritzi una manifestació que és una provocació i està feta per provocar problemes el diumenge', ha dit. Camats ha recalcat que en aquest país alguns treballen per 'fer més grosses' les provocacions'.

El PPC i Ciutadans aplaudeixen les darreres decisions

En canvi, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha mostrat el seu absolut respecte a les decisions judicials. 'Hem cregut que s'havien de prendre totes les mesures per evitar el referèndum a Arenys de Munt. Volem evitar aquestes propostes i deliris independentistes de molts', ha remarcat. En aquest sentit, ha reiterat que li preocupa el posicionament més rupturista i de deliris sobiranistes de CDC. 'Ens agradaria saber si el seu soci d'Unió estan a favor dels deliris independentistes' del president de CiU, Artur Mas, ha afegit. Per contra, ha presentat la seva força política com una opció que defensa la moderació.

Sánchez-Camacho ha afirmat que el tripartit 'ha de garantir el compliment d'aquesta resolució judicial'. 'Li demanem al president de la Generalitat, José Montilla, que coordini els seus consellers i faci complir la resolució de la jutgessa sobre la consulta d'Arenys de Munt', ha remarcat.

Per la seva part, el president i parlamentari de Ciutadans, Albert, Rivera, ha celebrat les últimes decisions judicials. Així mateix, ha reclamat al conseller de Governació, Jordi Ausàs, que comparegui al Parlament 'per explicar en seu parlamentària perquè no va actuar com ho ha fet el govern espanyol quan algú comet una il·legalitat'. De la mateixa manera, i en referència a les declaracions del Conseller, Rivera troba que 'no es pot fer partidisme des d'una conselleria ni independentisme des de la conselleria de Governació', ha dit. En aquest context, ha ressaltat que Ausàs 'només podrà que dimitir' si 'manté la seva posició que és un error' l'actuació de l'advocat de l'Estat de presentar un recurs al referèndum d'Arenys.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
10 de setembre de 2009, 11.59 h

El fill de puta es tú que nomes saps insulta reacció propia, de bufon i IGNORANT ple d´me... .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi Vidal fletxa Barcelona
10 de setembre de 2009, 07.32 h

És curiós que avui La Falange es manifesti contra el dret a l'autodeterminació, quan el seu " Jefe Naciona" durant molts anys, el va "concedir" a la provincia espanyola de Guinea.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa PPCC.
9 de setembre de 2009, 18.32 h

HO HAVEU VIST AIXÒ!. COLLA DE FATXES FILLS DE PUTA. QUE ELS POLÍTICS CATALANS DEIXIN D´ESCALFAR CADIRES I COMENCIN A TREBALLAR A NIVELL INTERNACIONAL PER FER UN REFEREMDUM PER LA INDEPENDÈNCIA A TOT CATALUNYA.

NI UN SOL VOT PER CAP PARTIT QUE NO ES COMPROMETI A TREBALLAR PER LA INDEPENDÈNCIA QUE ÉS UNA NECESSITAT PEL NOSTRE PAÍS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de setembre de 2009, 17.44 h

CAMARADA DURAN I LLERDA...NI PIU DE ACUERDO?...A PARELAR CUANT FAN PIPI LES GALLINES... QUE ES EL TEU VOL MES ADIENT.... JA PARLARE AMB EL MEU AMIC EL MINISTRE DE JUSTICIA I ELS DEL TC A VERE SU TROBEN UNA VACANT DE BIDELL. ...ES QUE SOMOS MUCHOS I LA MAMELLA POCA. EN DURAN; COM EL MIXONET A LLEIDA: DE MANO EN MANO VA...I CAP SE LO QUEDA.

http://www.youtube.com/watch?v=OjIjU6kZBYM


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.