directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 13:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

El ple de Vic aparca temporalment posicionar-se sobre la consulta d'Arenys de Munt

CiU, PSC i PxC hi estan en contra

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El ple de l'Ajuntament de Vic aparca, per ara, el suport a l'Ajuntament d'Arenys de Munt (Maresme) per la polèmica sorgida per la consulta popular que es vol fer en aquest municipi sobre l'autodeterminació. Els dos regidors de la CUP havien presentat d'urgència una moció on es defensava el suport al consistori per la consulta i s'anunciava que s'està constituint a Vic una comissió que vol promoure una consulta similar. L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha justificat la negativa dient que no té sentit presentar aquest tipus de mocions després que a inici del mandat es va acordar que només es presentarien mocions relacionades amb Vic perquè 'prou feina tenim'.
alcalde, vic, josep maria vila d'abadal
Comparteix
   

Dimecres passat en la Junta de Portaveus la CUP va presentar un text similar i la proposta ja va quedar aparcada pels mateixos arguments fets públics aquest dimecres per l'alcalde en el ple. Vila d'Abadal ha acusat a la CUP de fer una 'operació tàctica' per acontentar als seus votants i per voler aplicar uns criteris amb les mocions que a inicis del mandat es va acordar que no es farien.

CiU, PSC i PxC aturen la moció

L'alcalde de la capital osonenca ha demanat cura alhora d'iniciar processos perquè no puguin trencar el 'bon nivell de convivència i pau social' pel que travessa la ciutat. El dirigent ha emplaçat la CUP a tornar iniciar el procés per poder incloure la moció en el proper plenari del mes d'octubre. El portaveu de la PxC i cap de l'oposició, Josep Anglada, comparteix l'opinió de l'alcalde i no és partidari de trencar per ara l'acord d'inici de mandat pel que fa a les mocions.

Des de la CUP, Quim Soler, assegura que l'Ajuntament de Vic ha d'expressar el seu suport a l'Ajuntament d'Arenys de Munt perquè una jutgessa amb una actuació 'arbitrària' ha decidit posicionar-se contra el dret dels ajuntaments a expressar 'les seves opinions'. Per Soler el moment per expressar la solidaritat amb l'Arenys de Munt és 'ara' i no pas 'el mes vinent'. Respecte el fet que la moció tingui un abast nacional, el regidor de la CUP ha assegurat que també contempla el suport a la consulta que es promou a Vic i que es faria abans de final d'any.

Xavier Tornafoch, regidor d'ICV-EUiA, considera que aquest tipus de tema s'haurien de debatre al ple perquè el consistori ha d'anar més enllà del bon govern de la ciutat: 'Si només fos això podríem fer una gestoria de la ciutat' . Per Tornafoch la moció no s'ha discutit perquè l'alcalde no vol mostrar una 'votació fragmentada' de l'equip de govern integrat per CiU, PSC i ERC.

Els republicans, que forment part del govern i que també ha donat suport a la urgència, diuen que la seva opció sempre ha estat treballar per l'autodeterminació i la independència i asseguren que el seu partit 'anima a les entitats a promoure aquest tipus de referèndums'. La regidora republicana, Gràcia Ferrer, admet que hi ha 'opinions diferents' en 'temes de país' amb alguns socis de govern però nega cap trencament de l'equip de govern.

La moció no s'ha discutit perquè s'ha desestimat la urgència amb els vots a favor de CiU, PSC i PxC. La CUP, ERC i ICV-EUiA han votat favorablement a què es discutís la moció.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
12 de setembre de 2009, 22.16 h

L'alcaldia de Vic és controlada per Unió i és clar aquests són

regionalistes espanyols i fan veure que hi donen llargues però

d´això no en volen sentir ni parlar.Si en Manuel Carrasco i

Formiguera veiés què s´ha esdevingut del seu Partit veuria que el

seu sacrifici fou en va i que els seus successors són indignes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de setembre de 2009, 17.44 h

Collons noi, quina patuleia de UNIONISTES i RACISTES teniu a VIC.? i seran temporalment al ajuntament o es multiplicaran, per a vergonya de la ciutat de VIC i de la nació catalana ?? o els fareu fora a la propera contesa electoral..??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ignasi fletxa Vic
10 de setembre de 2009, 14.19 h

No sóc l'ex votant, però ja et contesto jo.



ERC, sabia que no prosperaria. I ha volgut quedar bé.

A la junta de portaveus no va obrir boca.



Tranqui, nen. Que la política es basa en l'il·lusionisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jm fletxa L'Estornut
10 de setembre de 2009, 08.08 h

Ei Ex votant, espero el teu comentari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.