directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Arenys de Munt doble fletxa

Arenys de Munt qüestiona l'actual marc legal després que un jutge hagi autoritzat la manifestació falangista

Creuen que la presència de la Falange 'coarta' la llibertat d'expressió

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'organització de la consulta independentista d'Arenys de Munt (Maresme) considera irracional que la jutgessa que porta el cas del referèndum anul·li el suport de l'Ajuntament a la consulta, alhora que autoritza la manifestació de La Falange pel mateix dia de les votacions. Segons el president del Moviment Arenyenc Per l'Autodeterminació (MAPA), Josep Manel Ximenis, aquesta decisió judicial 'posa en qüestió coses realment importants'. En aquest sentit, l'alcalde arenyenc, Carles Móra, ha volgut anar molt més enllà i assegura que 'si les lleis donen aixopluc a associacions com La Falange, el marc legal s'ha de canviar'. Móra afegeix que la classe política té, en aquest sentit, 'molts deures a fer'.
carles móra, alcalde, arenys de munt, consulta per la independència, sentència
Comparteix
   

Les sentències contra la consulta independentista d'Arenys de Munt, que s'han fet públiques aquest dimecres, no han agradat gens ni als organitzadors ni a l'Ajuntament. El president del MAPA, Josep Manel Ximenis, no entén com un jutge 'prohibeix a la gent exercir els seus drets' i alhora 'permet als feixistes que es manifestin'.

Ximenis creu que l'autorització de la manifestació de La Falange del pròxim diumenge, coincidint amb el referèndum, posa 'pals a les rodes de la democràcia' i 'qüestiona aquest estat en el qual ens toca viure'. El president del MAPA recorda que durant les darreres setmanes molta gent del poble ha rebut 'amenaces i coaccions' perquè aquest col·lectiu vol 'condicionar i incidir en la normalitat del dia de les votacions'.

L'alcalde, Carles Móra, també fa una valoració molt negativa de les sentències, ja que 'prohibeixen que la gent doni la seva opinió'. Mora assegura que la intenció de la consulta és 'donar la màxima llibertat d'expressió a la gent' i aquestes sentències 'van contra els interessos de la població' perquè 'coarten la seva llibertat'. Tot i això, l'alcalde recorda que 'som uns demòcrates i, per tant, acatarem les ordres'.

Sobre la presència de La Falange al municipi, Mora ho ha desaprovat totalment. L'alcalde recorda que 'en aquest poble el franquisme va ocasionar moltes víctimes i encara hi ha gent que ho recorda amb penúria.'. Per tant, afegeix, 'és desaprovable que vingui gent com la Falange'. L'alcalde conclou que 'si les nostres lleis donen aixopluc a aquest tipus d'associacions, el marc legal s'ha de canviar'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Rafel fletxa Rubí
10 de setembre de 2009, 09.08 h

Recordo que fa anys, un alcalde, em sembla recordar que era el de Marinaleda, va dir: "La justicia és un cachondeo". Què va dir...!!!!. Què va haver dit!!! Els problemes que va tenir!. Ara jo hi afegeixo: "La justícia és una casa de putes sense mestressa". És greu que es prohibeixi una consulta popular i en canvi s'autotitzi una manifestació d'una colla de criminals feixistes de nefasta memòria. Costa de creure que això sigui justícia!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.